Русия започва да усеща, че печели в Украйна

Киев е много важно да запази това, което има в момента
7 май 2024 07:00, Нели Христова
281
Русия започва да усеща, че печели в Украйна
Снимка: БГНЕС

"Забавянето на одобрението от страна на САЩ на помощта за Украйна подкопа способността на украинските войски да се сражават. Русия започна да усеща, че печели". Това е коментирал Адам Смит, американски конгресмен и представител на демократите в комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите, заяви в интервю за Foreign Policy.

Американският служител подчертава, че последиците от забавянето на одобряването на помощта за Украйна от страна на Конгреса на САЩ наистина са подкопали способността на Украйна да се сражава, както и морала на украинските военни.

"Нищо не подкопава морала повече от липсата на боеприпаси, когато усещаш, че каузата ти не е толкова обещаваща, колкото би ти се искало да е. Затова смятам, че беше изключително вредно да се чака толкова дълго, а от друга страна, психологически Русия усеща, че печели. Може ли новите доставки на помощта да променят тази ситуация? Несъмнено. Целта и политиката тук е да спрем Русия и да я убедим, че не може да завладее Украйна, и да я принудим да седне на масата за преговори. И това е най-добрата ни надежда за спасяване на Украйна в момента", обяснява той.

По въпроса дали Украйна има шанс да си върне загубените територии, Смит заявява, че е реалистично Украйна и съюзът от над 50 държави, който я подкрепя, да изградят достатъчен капацитет, за да запазят това, което имат сега.

"Администрацията на Байдън и някои други среди не искаха да говорят за това, защото не искаха да признаят, че Украйна ще се откаже от някаква територия. Мисля, че в действителност трябва да кажем точно това: Никога няма да признаем, че Русия по право притежава Крим или по право притежава Украйна. Но има много различни начини да се справим с това, освен да кажем, че няма да спрем войната, докато не си върнем тези територии. Мисля, че трябва да бъдем по-агресивни в опитите си да намерим начини да преговаряме директно с Русия, за да прекратим войната в Украйна", продължава той.

Според Смит за оцеляването на Украйна е много важно да запази това, което има в момента, да не загуби достъпа си до Черно море и да предотврати заплахата за Киев.

"Ако имате това, имате суверенна, демократична държава, а това е огромен успех. Познавам много добре украинската и източноевропейската политика [и идеята], че трябва да си върнем всичко това. Че руският президент Владимир Путин трябва да падне. Да, в един идеален свят, разбира се. Но в реалния свят мисля, че трябва да бъдем по-реалистични по отношение на избора, който трябва да направим. Аргументът на сенатор Д. Д. Ванс, към когото изпитвам само пренебрежение, че трябва просто да оставим Русия да получи каквото иска, е доста глупав. Да спрем всякаква подкрепа за Украйна, защото "дори и да им дадем всички пари, те никога няма да могат да си върнат Крим". Е, какво ще кажете да си задържат това, което имат? Какво ще кажете за това да нямаме Русия в Киев? Мисля, че това си заслужава да бъде подкрепено", заявява служителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от Русия
Кремъл привика и френския посланик
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
5
 
3
 
! Отговори
Путин отива в Гаага преди 3 седмици
След като запада видя че путерастите не могат да се справят с бедна украйна повече от две години, пуйлото вече никой не го бръсне за слива. А родните друзя с покафявелите си памперси да обяснят защото жужето дава да бомбят по "руските" крим и донбас с хаймерси и атакамси, а плаши че ако бомбят по руска териотрия със западно оръжие, ще има последствия - друзя , дайте опорката тук
173
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Жилищните квартали, когато се използват за военни цели, вече не са жилищни квартали. Укрите използват всяка сграда за сраженията, следователно пропагадната не върви. Има достатъчно кадри в Телеграм и къде ли не как укрите се сражават от жилищни сгради. Впрочем руснаците правят същото.
172
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То и Хитлер си мислеше, че печели като стигна до Москва, ама закучат ли се нещата, печели тоя с повече ресурс, а Русия е джудже пред запада.
171
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ИСторикМирната държава не приема дискриминационни закони като тези за коренните народи, в който закон българите са пропуснати, а българи в Украйна има около 1300 години преди да се измисли името украинец от ... австрийския император Франц Йосиф-изконен враг на българския народ, насъскал крал Милан да ни нападне при Съединението и с ултиматум спрял да си освободим Ниш, защото редом до сръбските ще срещнем австрийските войски. Толкова си и историк, ако беше историк щеше да не ръсиш опорките .
170
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Интересно, светът е пълен с всякакви тоталитарни режими, обаче финансираната от запад медия, медии, напълно спряха да пишат за тези такива режими, които са в съюз със запада и благодарение на които режими западните олигарси се обогатяват, като си затварят удобно очите, че народите им обедняват, под диктатура са, и че тоталитарния елит е корумпиран примерно до умопомрачителни нива... Фиксацията е само срещу няколко режима, които ако пуснат западните олигархохиени да грабят, веднага ще бъдат обяве
169
9
 
4
 
! Отговори
ИСторик преди 3 седмици
До Анонимен 177 Русия нападна една мирна държава и я обяви за "несъществуваща". ТОВА е фашизъм.
168
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Днес трие коментари!Драги, тази опорка, че някога ще нападне България, е развенчавана от Тагарев и ред други ястреби. Спри с безсмислените ти писания. Не ти трият коментарите защото са срещу режима в Москва, а защото са глупави и не стават за антируската пропагандна истерия, която е нещо като съвременен расизъм към един народ. Само защото властта там не слушка запада, който има елит с претенции да командва другите страни и да изстисква богатствата им чрез неравноправни иконом. отношения
167
0
 
7
 
! Отговори
someone преди 3 седмици
Целтаи политиката тук е да спрем Русия и да я убедим, че не може да завладее Украйна, и да я принудим да седне на масата за преговориНикога няма да стане драги, Русия не е някой който да принудиш, още повече че това би означавало НАТО в Украйна и насочени ракети към нейните градове, плюс нацистка държава съсед.
166
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За първи път някой конгресмен да получи правото въпреки тоталната цензура на истината за тази война да научат читателите на сайта истината. Щом цензурата удря и спонсорите на сайта представете си на какво цензуристично дъно сме вече.
165
4
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 седмици
Май започнаха да усещат,че продължи ли още войната,Западът ще клекне!И не толкова на Русия,а на Китай и Глобалния юг.След загубата на авторитет,следва и загуба на пари,тотално обедняване.
164
14
 
10
 
! Отговори
Днес трие коментари! преди 3 седмици
Писах, че не разбирам преклонението на някои небългари пред режима на Путин и демонстрираната омраза към суверенна Украйна! Путин не се поколеба да унищожи териториите, населени според него с етнически руснаци! Представяте ли си какво ще направи ако влезе в България!? По принцип ние, като хора не му трябваме, трябва му земята и Черно море!
163
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мисля, че е фалшиво усещане.
162
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чувам че Путин ще се радва на изключително уважение и много високи гости на предстоящата инагурация. Лично президента на Гвинея Бисау Умар Сисико е заявил присъствие на изключителното събитие.
161
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Чакаме Тръмп , Нищо не чакаме, освен мир. Те спряха вече помощите за Украйна, скоро ще има мир!
160
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 167 Защото не искат да убиват хора руснаците затова ли хвърлят безразборно бомби по жилищните квартали в Харков и Одеса?
159
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия единствено усеща че и влиза все по-дълбоко.
158
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До АнонименА знаеш ли защо бавно напредваха руснаците, защото не искаха да убиват голямо количество украинци и защото е огромна работа, огромен труд. След заемане на територия, трябва да се разминира метър по метър и се обслужват медицински ранените, след това започва хуманитарната дейност и раздаване на вещи, храна, вода, хигиенни принадлежности, настаняване, почистване на купища останки, смет; строеж и изграждане на жилища за настаняване на хората и т.н., огромен труд и усилия на много хора
157
6
 
8
 
! Отговори
Чакаме Тръмп преди 3 седмици
Той ще отреже парите за Украйна и ще каже на Урсула, Барозу и дружинката им: "Щом искате войната в Украйна да продължи, плащайте вие за това". И всичко ще си дойде на мястото. А войната ще свърши.
156
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гледах изказванията и на хора от Бляк рок, те също казаха да им дават на Русия, това което искат и да се приключва драмата, това беше още преди около месец!
155
12
 
12
 
! Отговори
Смех преди 3 седмици
Усеща, че с тоя темп ще й свършат оръжията трупани от СССР 50 години, преди да стигне до Киев :))) Таман на крепостните престъпници ще са им свободни ръцете да просят за билет наобратно за там, откъдето са дошли.