Bloomberg: Времето на Путин за голям пробив в Украйна изтича

Стратегията за изтощаване силите на Киев е много скъпа и кървава за руската армия
8 юни 2024 21:05, Анисия Иванова
258
Bloomberg: Времето на Путин за голям пробив в Украйна изтича
Снимка: БГНЕС/EPA

Времето на руския президент Владимир Путин, за да постигне голям пробив в Украйна, изтича, пише Bloomberg.

В продължение на месеци руската армия постига само ограничени печалби на бойното поле срещу украинските войски, които изпитваха недостиг на оръжия и боеприпаси. Това е нарастващо предизвикателство за президента Владимир Путин, тъй като предимството на неговата армия започва да намалява.

В момента, в който Киев получава доставка на милиарди долари свежи оръжия от своите американски и европейски съюзници, прозорецът за руски пробив се стеснява, въпреки че продължава да изстрелва ракети и дронове по украински градове, включително по енергийна инфраструктура.

Опитът на Русия да отвори нов фронт в североизточната част на Украйна в района на Харков вече изглежда, че затъва, не успявайки да постигне целта за създаване на буферна зона по границата. Украйна твърди, че нанася "много тежки загуби" на руските войски в боевете около град Волчанск.

Освен това руските сили постигнаха малък напредък, откакто превзеха стратегическия източен украински град Авдеевка през февруари с цената на огромни загуби в месеците на битки. От няколко седмици руснаците се опитват да превземат ключовото селище Часов Яр в източната част на Донецка област.

"Руската стратегия за изтощаване на силите на Украйна е много скъпа и кървава за самата руска армия. Тя може да доведе до прекомерно изчерпване на силите от руска страна, което от своя страна дава шанс на украинците за контранастъпление", смята ръководителят на Московския център за анализ на стратегии и технологии Руслан Пухов, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жал ми е за украинците, всички говорят на руски език! Все едно ние да говорим помежду си на гръцки или турски!
108
5
 
1
 
! Отговори
юлиян преди 3 месеца
Я,и ''разпраният самосвал''-115 се появи.
107
7
 
10
 
! Отговори
Петър преди 3 месеца
Блумцерг каза ,ме Русия е снършила ракетите преди 2г. буахахаха
106
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нека Блумбърг от партията на демократите или по скоро тукашният им тролясен обясни как от заглавия за бандерско контранастъпление стигнаха до времето на Путин за пробив при положение че ежедневно се добавят населени места с издигнат руският флаг. И между другото мисирите ще отговаряте за глупостите си, няма да ви се размине. Всичко се помни, Путин бил умрял, болен от рак, какво било сакото му, ракетите били свършили, всичко това ще ви се върне.
105
1
 
12
 
! Отговори
Ванкатата преди 3 месеца
Всеки ден виждам млади момчета и мъже по улиците на София, градския транспорт , джиткат с коли къде нови къде не чак толкова . Говорят за музика филми за плаж море . Хора между 18- 35 години. Предполагам не само тук и на други места в БГ е така. Не са в Укр да се бият.
104
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Концепцията на Путин не е да завладее Украйна. Това го знаят и бабите на село! Рускоговорящите области ,плюс неутралитет на Украйна! Точка!
103
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Истинският Путин беше малко по-красив и се поддържаше по-добре. Никога не би си направил прическата на тази плешива чичка. Жалко, че е починал.
102
8
 
11
 
! Отговори
юлиян до 110 преди 3 месеца
И за какво се събраха''нормалните страни''?Да изопачат за пореден път историческата истина?''Доблестните''съюзници,закъсали в ''Ардените''така,че се налага да молят Сталин и СССР да ги спасява от разгром и унищожение,та трябва Сталин да праща армията на Рокосовски да ги вади от ''калта''.''Нормални страни''!''Победители''!Срещу''съюзниците Хитлер праща 30 дивизии,на Източния фронт срещу СССР-180.Ето кой е истинският победител.
101
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Милиони украинци избягаха от скъпата си родина! Останаха дъртаците!
100
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да де ,ама украинците живеят на тъмно и гледатЕвропа през крив макарон! Кои можаха избягаха!
99
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Авторите на тези статии са едни и същи! А бе защо не преведете една китайска статия например! Храните народа с вкиснала боза!
98
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин се провали брутално в Украйна.
97
5
 
2
 
! Отговори
юлиян до 102/6 преди 3 месеца
Пази си я карикатурата.Това вероятно ще бъде единствения ти положителен спомен от войната,на фона на кошмарните сънища,които те очакват.
96
5
 
9
 
! Отговори
до 103 преди 3 месеца
До Стпа Бандераст: - поне 40% от убитите рашисти всеки ден са с нещо произведено в БГ. - Това означава, че и тези работилници покрай Карлово произвеждат стари съветски боеприпасы ще бъдят денацифицировани в следваща фаза на СВО, след капитуляция на свинерайх.
95
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изтича времето за много неща, включително това да си татуира белег като този на Горбачов. Сега или никога.
94
5
 
14
 
! Отговори
Гъста Майня преди 3 месеца
Тайният агент Христо Грозев още две годжини назад казвал, че Путин и неговите ракети вече приключили до една седмица или месец, или пък 50 години.
93
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Точно обратнотоСАЩ печатат хартии и внасят от Китай реални неща, а Русия не го може.
92
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е,сигурно руснаците ще се похвалят с превземането на още няколко безлюдни села.Въпросът е дали си заслужаваше цената тази безумна СВО?
91
1
 
7
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 3 месеца
Всичко знаете ей, и то всичко разбирате. До ушите сте в л.a. й.нaта но една уста сте овторили, еша си нямате. Хак ви е и Бойко и мафията дето с години в клатурка. Много сте добри като седнете на мас или грабнете клавиатурата.
90
9
 
3
 
! Отговори
Степан Бандера преди 3 месеца
до Малко за политика - абе ти още ли не си разбрал, че ВСУ е основно още с руския образец артилерия - 122 и 152 мм, за които нашите заводи само им произвеждат и доставят достатъчно боеприпаси, които да изсипват по главите на рашистите. Смятай, че поне 40% от убитите рашисти всеки ден са с нещо произведено в БГ.