Bloomberg: Времето на Путин за голям пробив в Украйна изтича

Стратегията за изтощаване силите на Киев е много скъпа и кървава за руската армия
8 юни 2024 21:05, Анисия Иванова
258
Bloomberg: Времето на Путин за голям пробив в Украйна изтича
Снимка: БГНЕС/EPA

Времето на руския президент Владимир Путин, за да постигне голям пробив в Украйна, изтича, пише Bloomberg.

В продължение на месеци руската армия постига само ограничени печалби на бойното поле срещу украинските войски, които изпитваха недостиг на оръжия и боеприпаси. Това е нарастващо предизвикателство за президента Владимир Путин, тъй като предимството на неговата армия започва да намалява.

В момента, в който Киев получава доставка на милиарди долари свежи оръжия от своите американски и европейски съюзници, прозорецът за руски пробив се стеснява, въпреки че продължава да изстрелва ракети и дронове по украински градове, включително по енергийна инфраструктура.

Опитът на Русия да отвори нов фронт в североизточната част на Украйна в района на Харков вече изглежда, че затъва, не успявайки да постигне целта за създаване на буферна зона по границата. Украйна твърди, че нанася "много тежки загуби" на руските войски в боевете около град Волчанск.

Освен това руските сили постигнаха малък напредък, откакто превзеха стратегическия източен украински град Авдеевка през февруари с цената на огромни загуби в месеците на битки. От няколко седмици руснаците се опитват да превземат ключовото селище Часов Яр в източната част на Донецка област.

"Руската стратегия за изтощаване на силите на Украйна е много скъпа и кървава за самата руска армия. Тя може да доведе до прекомерно изчерпване на силите от руска страна, което от своя страна дава шанс на украинците за контранастъпление", смята ръководителят на Московския център за анализ на стратегии и технологии Руслан Пухов, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много ми хареса вчерашна карикатура,на която руска мечка е уловена за муцуната в жълто-син капан,а ухилена китайска панда доволно потрива лапи зад нея..
88
3
 
5
 
! Отговори
юлиян преди 3 месеца
А Байдън казва съвсем друго;''Путин няма да се спре в Украйна,Европа е застрашена''.На кого да вярваш?
87
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия е единствената държава в света,която след смъртта на президента си,ще получи от останалите страни не съболезнования ,а поздравления!
86
3
 
9
 
! Отговори
Тео преди 3 месеца
Тази война е параван. Ще си заминат един милион от двете страни, 3-4 ще бъда ранени, 20 милиона изселени и за какво? За да може западните политици да се оправдаят за неумолимия ход на Историята. Погледнете цялата картинка - Китай правят агрегати и машини на равно с със запада. Още са малко недодялани на външен вид, но функционалността, качеството, ЦЕНАТА ... о-хо!Това са милиард и половина работна сила. Какво им противопоставяме? В Германия - 11 стачки на година на железниците!
85
2
 
0
 
! Отговори
Лавров преди 3 месеца
Така е вярно е....
84
7
 
8
 
! Отговори
Пак ала-бала преди 3 месеца
Времето работи за Русия. Целта на Запада е да предизвика припряност в прецизно премерените руски действия.
83
9
 
14
 
! Отговори
Кеша преди 3 месеца
Украински военнопленници съобщават, че на мобилизираните военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна са престанали да се издават уоки-токита, а само на командирите на части. Защото щом новият войник приеме радиото, веднага започва да звъни на частота Волга за да се предаде.
82
6
 
7
 
! Отговори
Точно обратното преди 3 месеца
До Анонимен 89: САЩ са тези които трупат дългове към Китай. Отрицателното търговско салдо на САЩ към Китай за миналата година е 100 милиарда долара, докато Русия не трупа дългове към Кирай - стокообменът им е балансиран и е към 240 милиарда долара.
81
5
 
8
 
! Отговори
абе преди 3 месеца
то още от началото бяха тия приказки от 1001 нощ! тези англо драскачи имат ли понятие че русия още не е почнала войната както трябва? малко изтощение ли е че в украйна вече население няма?
80
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Искам да подскажа на автора, че парите не воюват, воюват хората. Какво стана като държави с БВП по-голям 20 пъти от руския не можаха да помогнат на укрите? Ако парите решаваха всичко, Римската империя щеше да е още жива. Доказателството е пред очите на всички, Русия е изхарчила за войната около 10 пъти по-малко от НАТО, а не виждам да са победени.
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 89 Няма дда ги вземе САЩ за твой ужас.
78
5
 
5
 
! Отговори
Сми си го признават преди 3 месеца
Американските запаси от боеприпаси бяха изчерпани през последните месеци на фона на конфликти в Украйна и Израел; САЩ не могат да произвеждат артилерийски снаряди с достатъчно количество, за да противодействат на Русия, въпреки факта, че мобилизацията на военно-промишления комплекс в САЩ е сравнима по мащаб с периода на Втората световна война, съобщава Bloomberg.Сега САЩ харчат повече от пет милиарда долара за реконструкция на остарели фабрики, за да произвеждат 100 хиляди снаряда месечно.
77
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така е в живота. Натрупаш пари и си мислиш че си цар но живота веднага ти праща някой който ти взема парите. Русия натрупа пари Китай ще ги вземе
76
2
 
4
 
! Отговори
Фък дъ ЕУ преди 3 месеца
До Анонимен Викаш само харварски ментета и сапунени академици по-добре а?
75
2
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Да ама НЕ....
74
7
 
10
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 месеца
Изчерпват се силите не на руската, а на украинската армия. Води се война на изтощение, която Русия ще спечели. Западът доставя техника, но се оказва, че не може да осигури даже снаряди за украинската армия. ЕС обещаваше до март да достави един милион снаряди, а достави само половината. За сравнение Русия през миналата година е произвела 3.5 милиона снаряда. А в Киев вече ловят хора по улицата за да ги изпратят на фронта.
73
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 82, Да нямаш предвид Мексико, Хаити, Ирак, България, Япония как благоденстваме? И Германия е тръгнала към това благоденствие.
72
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България.... Единственото място в Европа с голям процент дефектни Путинопоклонници.... Няма российская колония при която хората да живеят добре... Няма колония на САЩ , при която хората да не благоденстват.... Казах.... Амин....
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 79 Колко ти е заплатата?
70
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 1235 Китай е поставил условия на Русия да му продава газ на цената на субсидираната в Русия ако изобщо иска да продава газ.