Предложението на Русия за мир е провокативно

Путин иска да обезсмисли конференцията в Швейцария, смята анализатор
14 юни 2024 22:50, Анисия Иванова
150

Путин спира войната, ако Украйна се откаже от НАТО и от завзетото от Русия.

"Това е предварителен ход на президента на Русия, с който иска по някакъв начин да обезсмисли тази конференция за мир, която ще се проведе само след ден в Швейцария. Русия не участва там и не беше и поканена. В тези негови предложения има това, че Украйна не трябва да бъде част от НАТО, не трябва да разработва ядрено оръжие, но това се подразбира. Това негово искане - украинските въоръжени сили да се изтеглят от административните граници на тези новозавладени области, как може да бъде прието? Очакванията може би са да се уплашат въоръжените сили, които водят три години война и то жестока такава и да се оттеглят доброволно", коментира международният анализатор Димитър Гърдев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него това предложение е провокативно и е направено с ясното съзнание, че то ще бъде отхвърлено и няма да бъде прието.

"Това е поредното предложение на руската страна. Не е първото. Имаме и предложение от Китай, което Русия подкрепи, защото там се защитава тази тяхна позиция, позицията на свършените факти. Затова основното, което е свързано с този маратон, с този покер, ние ще го видим впоследствие. Самата конференция в Швейцария има за цел не да постави един план, който да бъде приет, защото е много ясно, че когато Русия не е поканена, тя няма как да приеме нещо, в което не участва като обсъждане", каза Гърдев за Bulgaria ON AIR.

Той поясни, че основният смисъл е да се покаже, че група държави, те са вече около 90, те се обединяват около една декларация, един план, който да бъде поставен в последващите месеци на обсъждане и да доведе до една конференция, където да участва и Русия.

Една от държавите, които ще присъства на конференцията в Швейцария, е Индия, която според думите на Гърдев е било важно да участва, тъй като показва, че разделението не е между глобалния Запад и глобалният Юг.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от Русия
Ким изпратил на Русия контейнери с близо 5 млн. артилерийски снаряда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
7
 
! Отговори
Горкият анал лизатор преди 2 седмици
Този ако знаеше поне един чужд език щеше да му р ясно, че това, което говори са глупости! От къде ги взимате такива в студиоте бре?
43
28
 
42
 
! Отговори
Великан преди 2 седмици
НАТО е основният виновник и причина за бедите, които сполетяха Украйна и украинския народ. НАТО провокира братоубийствената война и донесе опустошение на Украйна. Командването на украинските въоръжени сили има шанс да сложи край на варварската политика на пендосите и да започне техния кръстоносен поход срещу НАТО. Днес НАТО е основният враг за мирното и проспериращо бъдеще на Украйна, Балканите и Европа.
42
8
 
11
 
! Отговори
путьо късия преди 2 седмици
не е фактор в нормалния свят. Дори в м0сковията не е.
41
10
 
15
 
! Отговори
Путлер ще бъде преди 2 седмици
търсен за преговори толкова, колкото беше и Хитлер през ВСВ... Никой няма да си губи времето с един военнопрестъпник.
40
7
 
10
 
! Отговори
Залутан из Кремъл преди 2 седмици
Вовата вече си слуша гласовете в главата, докато "съветниците" му го пазят грижливо от новините за черния курс 1 долар - 200 рубли и 7 милиарда долара загуба на "Газпром" за миналата година.
39
13
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Следващото предложение ще включва Одеса и Харков, а по-следващото и репарациите на ЕС и НАТО. Няма лошо местните про'с'таци да изплащат репарации също като дядовците им, които плащаха репарации до 75та заради германофилските про'с'таци.
38
4
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Първото предложение за преговори 2021 година беше само Украйна да не влиза в НАТО. Никой не му обърна внимание. Второто е по-лошо от първото, но по-добро от следващото.
37
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Путин е доста великодушен с това предложение.
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има такава традиция при Путин - второто предложение е по-лошо от първото, но по-добро от третото.
35
15
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Украйна никога, никога никога НИКОГААААА ама НИКОГАААААААААА повтарям НИКОГАААААААААААААААА няма да приеме нещо по малко от пълна капитулация на Русия, изплащане на репарация и съд за Путин. Нева, нева, нева, нева нева!
34
3
 
5
 
! Отговори
Юлиян преди 2 седмици
Наистина провокативно,предложението на Русия е"стартовото блокче"от което да се оттласнат всички възможни предложения.Това бяха вече ВЧЕРАШНИТЕ УСЛОВИЯ на Русия.Днес те вече ще бъдат определено и несъмнено по-тежки.
33
1
 
1
 
! Отговори
Справедлив преди 2 седмици
Ти си много ***
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А какво става с швейцарската оперетка? Намериха ли вече статисти да пригласят в хора?
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Предложението на Путин е изключително изгодно за Украйна - няма искане за капитулация, Украйна запазва държавността си и 80% от територията, денацификация, демилитаризация, извънблоков неутрален статут, гарантиране правата на рускоезичното население и отмяна на всички санкции срещу Русия. Освен това Путин предлага обща Евразийска система за сигурност.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Краварите не дават.
28
1
 
13
 
! Отговори
до 34 аноним преди 2 седмици
"Зеленчук трябва да го повишат в ранг маршал." - Не, хващай повече, - до Гнидоралисимус !!!
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вместо да загубят само Крим ще загубят още.
26
2
 
12
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 2 седмици
Вън наглите окраинци!
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Зеленски може да е диктатор на Украйна, няма нужда от избори.