Кремъл ще следи България и Румъния отблизо

Ще сметне за заплаха постоянно присъствие на кораби на НАТО в Черно море
18 юли 2024 16:00, Елка Василева
230
Кремъл ще следи България и Румъния отблизо
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл днес заяви, че Русия ще сметне каквито и да било планове за установяване на постоянно присъствие на военни кораби на НАТО в Черно море за заплаха предвид участието на алианса в конфликта в Украйна, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че Русия е готова да предприеме всички необходими мерки, за да гарантира сигурността си.

"Разбира се, концентрираното присъствие на военни кораби на НАТО – вземаме под внимание България и Румъния, крайбрежните страни, които са членки на алианса – представлява, особено в настоящата обстановка, допълнителна заплаха за Русия", каза Песков пред репортери.

"Русия ще предприеме всички необходими мерки, за да гарантира сигурността си", добави той.

Песков каза това, коментирайки указа на украинския президент Володимир Зеленски, с който се въвежда в сила решение на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНСО) на Украйна относно стратегията за морска сигурност на страната. Основните цели на стратегията включват изграждането на военноморските сили на Украйна и осигуряването на постоянно присъствие на силите на НАТО в Черно море.

По думите на Зеленски войната е променила баланса на силите в Черноморския регион и руският флот вече няма да доминира там, посочва украинската новинарска агенция УНИАН.

Зеленски добави, че стратегията ще консолидира украинските интереси, ще вземе предвид новите технологични възможности и отношенията с партньорите на страната.

"Сега Украйна винаги ще бъде държава, която е способна да защитава собствените си интереси в морето, транспортните артерии и интересите на нашите съюзници и партньори", заяви той

Песков каза още, че обещанието на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за създаване на "истински европейски отбранителен съюз", демонстрира настроението в Европа за милитаризация и конфронтация.

Фон дер Лайен каза, че част от усилията ѝ ще бъдат и водещи проекти за противовъздушна и киберотбрана.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
3
 
1
 
! Отговори
Иванов преди 1 месец
Да припомня на копекаджиите че повече от 75 години бяхме губерния на Русия и още имат някакво влияние у нас и в Европа и относно НАТО спомнете си чешката пролет,и какво се случи когато там се опитаха да отхвърлят съветското брутално влияние,именно за да не станат никога повече такива събития се радвам че сме част от НАТО.това е отговора.но вие го знаете просто така ви отърва да защитавате един постоянен диктаторски режим но да си живуркате в свободния свят,лицемери такива.
168
5
 
1
 
! Отговори
ПУТИН-ВОР! преди 1 месец
СУПЕР ОТПАДЪЦИТЕ ОТ КРЕМЪЛ ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ ЧЕ БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ НЕ ИМ Е ГУБЕРНИЯ!ВРЕМЕ ДА СПРАТ С ВОДКАТА И НАРКОТИЦИТЕ!ТРИБУНАЛ ЗА ТЕРОРИСТ НОМЕР ЕДНО В РУСИЯ И ЦЕЛИЯТ СВЯТ И ШАЙКАТА ПИЯНИ И ДРОГИРАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОКОЛО НЕГО!
167
4
 
5
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Защо има бази на САЩ в България? От кой се пазим? Границата я минават на камили, вече. И Русия не е враг. Враговете са тук в парламента. Депутат народен-враг народен.
166
9
 
15
 
! Отговори
бре преди 1 месец
Само не знам най кой етап от живота си, наш русофил ще разбере , че заплахата за България не идва от байдън , урсула и сорос, а от русия
165
5
 
12
 
! Отговори
offf преди 1 месец
Да следят как се изгражда най-голямата база на НАТО в Румъния :Д
164
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само НАТО може да ни предпази от руска фашистка агресия!
163
3
 
10
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 месец
Този е ненормален!
162
5
 
12
 
! Отговори
... преди 1 месец
Ами хайде нападайте и България и Румъния, какво чака путк.ин, да видим какво ще стане.
161
7
 
4
 
! Отговори
Геймър преди 1 месец
Българя пусна на вода още един нов модерен самолетоносач . Ще патрулира край одеса и от него ше излитат до 50 ф35 раптор. Управлявани от най опитните ни пилоти .
160
5
 
11
 
! Отговори
6/6 Bg преди 1 месец
Червена армия окупира страната под предлог, че там се укриват германски войски.**** Факт: На 5 септември 1944г Русия окупира България! ****
159
4
 
13
 
! Отговори
5/6 BG преди 1 месец
После идва 9 септември, а с него и най-позорният период в новата българска история. съветските войници масово злочинстват (конфискации, убийства, грабежи, изнасилвания) и в същото време осигуряват комфорт на комунистическо-криминалните шпицкоманди, които избиват дотогавашния елит на държавата.
158
2
 
5
 
! Отговори
4/6 BG преди 1 месец
то правителство на Багрянов принуди малобройните германски части да се изтеглят или да бъдат обезоръжени, а в българските пристанища бяха потопени 74 кораба на нацистите.Драмата за България започва още в края на юли 1944 г., когато Сталин спира съветското настъпление пред Варшава, за да остави нацистите да ликвидират въстанието на антикомунистическата съпротива. ренасочва военните усилия към Балканите
157
4
 
8
 
! Отговори
3/6 BG преди 1 месец
Червена армия окупира страната под предлог, че там се укриват германски войски.После идва 9 септември, а с него и най-позорният период в новата българска история. от Москва, група комунисти и някои офицери от армията, спечелени на страната на комунистите, нахълтват в сградата на военното министерство и се самопровъзгласяват за ново българско правителство. Едва по-късно в страната се завръщат Вълко Червенков, Васил Коларов и Георги Димитров, които към този момент са съветски граждани и членуват
156
4
 
8
 
! Отговори
2/6 BG преди 1 месец
На 5 септември 1944 г. СССР обявява война на България. Сутринта на 8 септември съветски военни части навлизат през добруджанската граница и започват да заемат българската територия Факт: На 5 септември 1944г Русия окупира България!
155
5
 
6
 
! Отговори
1/6 BG преди 1 месец
На 5 септември 1944 година Съветският съюз обявява война на България. После идва 9 септември, а с него и най-позорният период в новата българска история. Съветската Червена армия окупира страната под предлог, че там се укриват германски войски. Въпреки това, още в края на август, българското правителство на Багрянов принуди малобройните германски части да се изтеглят или да бъдат обезоръжени, а в българските пристанища бяха потопени 74 кораба на нацистите.
154
7
 
2
 
! Отговори
истината преди 1 месец
За румънците се вижда но бг нямат заслуги за да се класират освен антинагласата срещу социализма.Както и потъпкването на морала и историята си за повече капитализъм.
153
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали им потопиха черноморския флот, какво им пука.
152
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро украина няма да излаз на Черно море. За какво предимство говорят? И какво ще търсят кораби на други държави в чуждо море? Ще ни пазят от Михаля ли?
151
1
 
22
 
! Отговори
Jojo преди 1 месец
Русия колко и от близо да следи,пак няма да ни намери корабите.
150
4
 
16
 
! Отговори
А преди 1 месец
То нашия флот има две гемии втора употреба ,една подводница в музея,един ветроход ,1 галера и две фрегати с топове.Дано не ме арастуват,че издавам тайна на руснаците.