Русия се подготвя за "края на света" с нов дрон

Ще надделее ли здравият разум или идва ядрена война
4 авг 2024 12:15, Инна Ангелова
223
Русия се подготвя за "края на света" с нов дрон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия е разработила “дрон за края на света” в подготовка за потенциални ядрени атаки, заяви висш изпълнителен директор на руски производител на дронове.

Дмитрий Кузякин, главен изпълнителен директор на Центъра за интегрирани безпилотни решения (CUS), каза пред руските медии, че дронът, разработен от руски специалисти, е в състояние да наблюдава фоновата радиация и да гарантира  сигурността на близкия персонал в случай на ядрена атака и последващо заразяване.

Малкият, но лесно маневрен дрон може да се похвали с 20 минути активно време на полет, с обхват, вариращ от три десети от миля до малко над една миля, в зависимост от нивото на ядрено замърсяване.

“Уверен съм, че здравият разум ще надделее и светът ще се въздържи от използването на ядрени оръжия и нашият безпилотен самолет никога няма да е необходим. И все пак ние вярваме, че би било престъпление да не се подготвим дори за най-лошите сценарии“, обясни Кузякин.

Развитието идва след месеци на ескалиране на глобалното напрежение и многократните заплахи на Русия да използва ядрени оръжия срещу Съединените щати и страните от НАТО по време на продължилата почти две години и половина руско-украинска война, пише още в-к “Труд”.

Владимир Путин още през юни предупреди ръководството на външното министерство на страната си, че “дойдохме неприемливо близо до точката, от която няма връщане“, имайки предвид заплахата на Москва да разположи ядрени оръжия. Руският президент одобри учения за тактически ядрени оръжия, а преди няколко дни Русия премина към третия етап, насочен към „подготовка на подразделенията на въоръжените сили на Руската федерация за бойно използване на нестратегически ядрени оръжия“, съобщи руското министерство на отбраната.

Русия има приблизително 5580 ядрени бойни глави, според доклад от 2024 г. на Федерацията на американските учени, в който се казва, че САЩ имат 5044. Седем други държави притежават ядрени оръжия, включително Северна Корея, която подписа споразумение за стратегическа военна помощ с Русия през юни. Съобщава се обаче, че тези страни имат запаси, които не са близо до тези, които се държат от САЩ и Русия, пишат от Newsweek.

Ядрена война би означавала “прекратяване на по-голямата част от живота на земята – огромни щети във вашата собствена страна, както и в други страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Матрьошки, Камала Харис печели изборите в САЩ вече е с 4% преднина, а няма и месец
132
7
 
18
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
Скоро Зеля ще се моли на Путин. Защото:Има Зеля, има война!Няма война, няма Зеля!
131
3
 
12
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
По джапанки!Мобилизиран украинец от Харков каза на проруските подземни бойци, че украинските въоръжени сили нямат подходящи обувки за украинските мобилизирани.
130
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро ще има 1 милион избити руснаци с тази фалшива пропаганда
129
10
 
17
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 месец
Руснаците яко нашокват украински и натовски канчета. Из форумите атлантиците вият до бога. Ама само с вой и пропаганда тази работа не става:)
128
11
 
17
 
! Отговори
До Бандер Офците преди 1 месец
Докато плямпате измислици за "Великите победи" на Укро Вермахта, Русия само за последните два дни Освободи 4 (четири) населени места в Донбас. Източния фронт методично се премества на запад. Факт. Между другото какво става с Големият Контра Наступ на нацистите ? Миналата година Зеленски обеща че това лят (2023г) щял да се къпе на плажа в Крим....Чакаме снимки...
127
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как да се бият руснаците като още в окопите ги избиват
126
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците да се бият като мъже стига с тези фалшиви дронове и тротинетки
125
7
 
2
 
! Отговори
media Ру преди 1 месец
Russia's professional army failed, and private armies collapsed after a coup attempt. I think it is not necessary to continue the war of Russia any longer. Many Russians died
124
9
 
6
 
! Отговори
Газета преди 1 месец
Профессиональная армия России потерпела неудачу, а частные армии развалились после попытки государственного переворота. Я считаю, что продолжать войну России больше не нужно. Много россиян погибло
123
7
 
14
 
! Отговори
Газета преди 1 месец
Кто поехал в Украину за деньгами, вернулся в гробу
122
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия свърши GOD bless USA.
121
13
 
9
 
! Отговори
Относно войната преди 1 месец
Руската професионална армия се провали, а частните армии претърпяха крах след опит за преврат. Мисля че не е необходимо повече да се коментира войната на Русия. Това са фактите господа офицери, обирайте крушите защото след 1 година руските жертви ще са един милион. Война с тротинетки е смешна работа
120
15
 
7
 
! Отговори
Фют до 128 преди 1 месец
И как точно определяте кои са фашаги, каква е идеологията им, кой е главния фашага, какви са целите им:)))) Мога да ти подскажа името на главното действащо лице- Хайл Путин:)))))))))
119
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъжи, статии, пропаганда и накрая всички руски войници в Украйна ще бъдат избити
118
5
 
19
 
! Отговори
Стига преди 1 месец
Сме плащали за НАГЛИТЕ окраинци!!!
117
4
 
15
 
! Отговори
Стига преди 1 месец
Сме плашили на нанаглите окраинци!!!! Болниците мизерия, детски градини мизерия, няма детски градини за децата, ... най нисък стандарт в ЕС и не само...
116
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Окрайна свърши..
115
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И накрая всички руски войници в Украйна ще бъдат избити
114
5
 
11
 
! Отговори
Мют преди 1 месец
Абе , очаква се края на света, за всички фашаги. :))))))))))))))))