Украйна унищожи всички 24 дрона, с които бе атакувана

Унищожиха котвена мина
5 авг 2024 12:09, Стела Стоянова
74
Украйна унищожи всички 24 дрона, с които бе атакувана
Снимка БГНЕС, архив

Противовъздушната отбрана на Украйна прихвана всички 24 руски дрона, с които тази нощ беше атакувана страната, заяви днес командващият украинските военновъздушни сили Микола Олешчук, цитиран от Ройтерс.

„В резултат на противовъздушната битка бяха свалени всички вражески безпилотни самолети... в Киевска, Виницка, Кировоградска, Харковска, Сумска, Полтавска и Днепърска област", посочи той.

Същевременно украинските военноморски сили съобщиха, че са открили и унищожили още една котвена мина на брега на Одеска област, предаде Укринформ.

„Днес имаше още една опасна находка в Одеска област – котвена мина, която беше изхвърлена на брега“, пише в изявлението на украинските ВМС.

Боеприпасът е бил унищожен чрез контролирана детонация.

Подобен случай край бреговете на Одеса имаше и на 15 октомври миналата година. Тогава украинските ВМС откриха и обезвредиха мина след морска буря, припомня Укринформ, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: УкрайнаРусиядронове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
"Украйна унищожи всички 24 дрона, с които бе атакувана"Браво и в резултат на това руснаците се предвижиха още няколко километра на запад
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наще медии копиратъ вътрешноукраинските новини, дето са си пропаганда за повдигане на духа на новите попълнения дето ще ги мобилизират за утилизация следващата седмица. И най - интересното е, че ги представят за истина. Навярно потготвят бъулгарските укропитеци за източния фронт ;)
42
11
 
3
 
! Отговори
Сълза и смях преди 1 месец
Почнаха ги....джуджака реве и подскача на един крак.
41
5
 
24
 
! Отговори
До 36 преди 1 месец
Тия глупости си ги дрънкай в държави от калибъра на Урколандия, Литва, Латвия, Естония и така нататък,тук в България не вървят
40
4
 
19
 
! Отговори
До 40 преди 1 месец
И аз толкова смешни вицове не бях чел скоро,тия уркопите чупят тъпо-мера като им избиват комплексите за малоценност през ушите
39
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 35 - грешна ти е статистиката. За 1 укр падат около 14,7 руснака. Само се чудя от къде го немериха този цял украинец!? За юли са загинали 22 украинци срещу 38000 руски войници. Сллед прихващането на последните дронове, Зеленски си върна почти 90% от Крим. Сега щял да ходи на почивка...
38
4
 
19
 
! Отговори
До 35 преди 1 месец
И за това ли , Зелето драпа за НАТО като мишка в леген и и се опитва и съседите си да набута в неговите простотии.Е е украинците като са шарани дето и на дръжка от чадър ще клъвнат защо си мислят,че всички са като тях
37
3
 
9
 
! Отговори
До.36 преди 1 месец
Е на мен тия нагли просяци не са ми никакви,като ти харесат събирайте си заедно багажа и обратно в дупката от, която сте изпълзели
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
по грешка зеленски е направил копи пейст от руските новини.
35
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вечна дружба с братският украински народ .Вън фашистката *** от Украйна .
34
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
35 000 *** отидоха при Кобзон само за месец юли .Статистиката показва 1 към 8, за 1 украински брат умират 8 рушляка .
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дрогираният шут лънготи като роден римлянин,сутринта ни светнахте,че укристан моли съседите си да и помогнат в борбата с руските дронове и ракети,по обяд обаче наркозависимото ни информира че отново гъта всичко без значение дали лети или фърчи!
32
4
 
11
 
! Отговори
Бря, бря, бря, преди 1 месец
Убря!
31
5
 
25
 
! Отговори
Аврам преди 1 месец
Не е вярно! Украйна унищожава тройно повече от тези които Путин им пуска.
30
5
 
24
 
! Отговори
Ами сега преди 1 месец
Русия заяви че знае къде се намират самолетите Ф- 16,това е летище Васильок на 40 км.от Киев.И че само два самолета са истински и могат да летят другите са "лъжливи мишени"
29
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бум /28/, руснаците напредват през Железное - южно предградие на Торецк - и заплашват да хванат в клещи ВСУ-бригадите в Нью-Йорк.
28
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укрите унищожили всичките 24 дрона, но руските балистични ракети "Искандер" ликвидираха над 80 чужди наемници край Харков.
27
7
 
25
 
! Отговори
Бум преди 1 месец
Три бригади на ВСУ,в близост до Желанное са попаднали в обкражение,офицерите са избягали изоставяйки войниците.
26
4
 
26
 
! Отговори
Тап преди 1 месец
От изстреляни 10, Украйна унищожи всички 24 дрона. Следствие от успешното сваляне украинците увеличиха режима на тока от 8 часа без ток на 12 часа.
25
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДАЛИ НЯКОИ ВЯРВА НА БАНДЕРИТЕ, ТЕ БАВНО НО СЛАВНО СИ ЗАМИНАВАТ