Зеленски иска “справедлив мир” до края на годината

Водят се преговори с работни групи
6 авг 2024 14:32, Инна Ангелова
141
Зеленски иска “справедлив мир” до края на годината
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски сподели, че очаква до края на годината постигане на “справедлив мир”. Съобщението му е разпространено в страницата на президентството. Зеленски обърна внимание, че е от основно значение за Украйна да се съкрати до минимум времето между обявяването на пакетите помощ от чужбина и използването им на фронтовата линия, съобщи Укринформ.

Зеленски засегна дейността по прилагането на украинската формула за мир. “В момента се водят преговори с членовете на работните групи по точките от мирната формула – как и кога ще дадем необходимото съдържание" за прилагането им”, заяви украинския президент.

“Целта ни остава същата: да подготвим реална основа за справедлив мир, който да сложи край на войната тази година. Това е постижимо", посочи Зеленски и продължи:

“Тази сутрин министърът на отбраната Рустем Умеров ми докладва за пакетите в подкрепа на Украйна. Абсолютен приоритет е да предоставим на войниците ни оръжия и съм благодарен на всичките ни партньори, които наистина доставят обещаното навреме. Сега готвим нови пакети, които да укрепят позициите на Украйна през есента", заяви Зеленски, цитиран от БТА.

Той допълни, че е изслушал и доклад от главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски, който в момента е на фронтовата линия, за да определи специфичните нужди на украинските бригади и да прецени ситуацията в различните направления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя не знае кво си пожелава , справедливостта е свързана с овесването му на клона , което евентуално може да доведе и мира , ама не е сигурно , има и други замесени побърканяци .
85
1
 
12
 
! Отговори
До 83 преди 1 месец
Ами като гледам тук е украинския за това и тук срича и понякога и звездите му говорят,ама май не се само на водка
84
2
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Русия щади брадския си народ,но вече трябва да действа като Израел в Газа и ще видите как хунтата в Киев ще подпише мир,бързо бързо.
83
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама и децата в родилния дом отдавна разбраха, че каузата на Русия е загубена. Русия е брутален агресор, който извърши брутална агресия срещу мирна и невинна Украйна, а агресорите винаги губят, Украйна със сигурност ще победи Русия и Русия ще бъде разчленена на малки демократични държави които живеят по западните цивилизовани правила, просто няма друга възможност, просто така е устроен света. Нали? Иначе просто ще излезе, че светът просто е устроен несправедливо, и тогава по-добре просто да се фърлим от десетия етаж, нали?
82
1
 
15
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 месец
да де, ама НЕ! - НИКАКВО ПРИМИРЯВАНЕ! - НАПРЕД, в АТАКА! В Контра-атака! В още по-контра-атака! И пак НАПРЕД! Перемогата е близо!!! Още утре може да се върне я Бахмут, я Северодонецк. Тръгвайте, тръгвайте, напред! В стройни колони! Със знамена! ... ама бели..., нал тъй...:)
81
0
 
7
 
! Отговори
До 77 преди 1 месец
И като се събуди краката ти отвити,така беше и с Леопардите
80
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първите Украински Ф16 вече унищожиха вжна стратегическа цел в Русия! А имено завода за акордеони край Белгород! Както всички знаем руския солдат без акордеон, балалайка и бутилка водка неможе да воюва!
79
1
 
16
 
! Отговори
Смешник преди 1 месец
До края на годината най вероятно е Зеления да капитулира
78
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски помогна на някои чисти европейци и американци от висок ранг да "усвоят" огромни суми . Защо Украйна след като не търпеше загуби в жива сила загуби войната??? Ами водеха убитите за живи за да им вървят заплатите, които отиваха вече на друго по добро мястоооо :)))) Поняли болгарские дураки? хаха
77
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде стига с това название Война! Нито Русия официално е обявявала война на Украйна, нито Украйна на Русия. Това си е регионален въоражен конфликт и няма как да има капутулации, репарации при условие че няма офицялно обявена война! САЩ да не би да обявиха капитулация в Афганистан? Не просто се изтеглиха и кой от къде е без да има някакви правни последствия нито за Афганистан нито за САЩ
76
4
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 73 "Жалко за избитите украинци" - мда, прав си. Освен натовците около Азов имаше много хорица пратени насила да се бият срещу своите. Жалко за тях.
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 77 - И след още два часа, казваш, да очакваме марш пред Кремъл. :)
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
F - 16 вече летят на стада и свалят по 1 000 руски самолета всеки път.Истината е, че до час и половина - два украинските войски ще превземат Крим и GAME OVER
73
2
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 68 "Украйна никога, никога...." - така е. Русия не трябва да повтаря грешката си с германия, а да ликвидира напълно образуванието украйна
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЕВААААААААААААААААА, извинявай, ти лyд ли си?
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 68 ... Събуди се бре , ще ти настинат краката !
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 68 - Украйна ще приеме кашата, която зельовци и надробиха. Това е, искат, не искат, ще я ручат. Жалко за избитите украинци, за хубавата разрушена Украйна и за разбития живот на хората.
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен--68 Не искаш ли да станеш член на нашата фирма , ''ГОЛЯМ тУР '' ?
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До анонимното споко - Много сънуваш ли или често ходиш по врачки? Щото здрав разум няма как да измъдри това, дето го пишеш.
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Споко...Споко де , и САЩ е в рецесия , СПОКО !А щом и САЩ е в рецесия , какво означава това и за западащият Запад в рецесия ?