Зеленски иска “справедлив мир” до края на годината

Водят се преговори с работни групи
6 авг 2024 14:32, Инна Ангелова
141
Зеленски иска “справедлив мир” до края на годината
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски сподели, че очаква до края на годината постигане на “справедлив мир”. Съобщението му е разпространено в страницата на президентството. Зеленски обърна внимание, че е от основно значение за Украйна да се съкрати до минимум времето между обявяването на пакетите помощ от чужбина и използването им на фронтовата линия, съобщи Укринформ.

Зеленски засегна дейността по прилагането на украинската формула за мир. “В момента се водят преговори с членовете на работните групи по точките от мирната формула – как и кога ще дадем необходимото съдържание" за прилагането им”, заяви украинския президент.

“Целта ни остава същата: да подготвим реална основа за справедлив мир, който да сложи край на войната тази година. Това е постижимо", посочи Зеленски и продължи:

“Тази сутрин министърът на отбраната Рустем Умеров ми докладва за пакетите в подкрепа на Украйна. Абсолютен приоритет е да предоставим на войниците ни оръжия и съм благодарен на всичките ни партньори, които наистина доставят обещаното навреме. Сега готвим нови пакети, които да укрепят позициите на Украйна през есента", заяви Зеленски, цитиран от БТА.

Той допълни, че е изслушал и доклад от главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски, който в момента е на фронтовата линия, за да определи специфичните нужди на украинските бригади и да прецени ситуацията в различните направления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е луд, че иска баница. Луди са тези, които му обещават баница при настъпващ при тях срив на фондовите борси. В същото това време руската икономика расте с по-бързи темпове от очакваните.
65
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна никога, никога никога НИКОГААААА ама НИКОГАААААААААА повтарям НИКОГАААААААААААААААА няма да приеме нещо по малко от пълна капитулация на Русия, изплащане на репарация и съд за Путин. NEVER, НЕВА, НЕВА, НЕВА, НЕВА НЕВА НЕВА НЕВА НЕВА НЕВААААААААААААААААА!
64
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А да надуеш големия тур не искаш ли бе,наркоман уродлив?
63
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Ние българите сме най-убавио народ, но от некъде в парламента ни идват некакви лайьна, и не можем да забогатеем да живеем като богати западни колониалисти.
62
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре де, ами Контраофанзивата? Ами "пакетите" с евраци от наш гръб в коя сметка отидоха??? Заплати за затворници-войници, наемници...кой държеше сметката кога е убит и до кога да му "плащам"??? Ако нищо не сте постигнали и свършили върнете парите...покажи план за прибиране на укрите от плажовете на България...проект за официални благодарности за двугодишния им курорт...капитализъм е Зеленски за пари говорим
61
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Германия - нейният истаблишмънт и, очевидно, голяма част от народа - не можаха нито да се примирят с поражението във Втората световна война от Съветския съюз, нито да приемат равноправно сътрудничество с Москва, въпреки грандиозните перспективи, които то обещаваше. Германия латентно живееше с нуждата от отмъщение, която особено се засили след 2014 г. Началото на СВО беше сигнал за Берлин, че е дошъл моментът за решителен фатален удар, само че той се върна при него като бумеранг: Русия оцеля, а Германия се превърна в обречена икономика и марионетка.
60
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 41 Русия ако откажела да изплаща репарации? Кравар жаааалък, репарации знаеш ли кога се изплащат ве, смееешник? Когато дадена държава обяви капитулация в дадена война. Как я виждаш Русия да обяви капитулация от Украйна? Тя може най-много да се изтегли от териториите й както го направи в Афганистан навремето и толкова. Репарации каза..муахаххаа...
59
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди 80 години руснаците проявиха най-висок хуманизъм и милосърдие към германците - след всичко, което Третият райх направи в окупираните територии и със съветските граждани. Германия се оказа неблагодарна и не научи урока, който получи - и сега трябва да си плати за това. Иронично е: това, което руснаците имаха право да направят, но не искаха да направят на германците, американците ще го направят. Историята има своеобразно чувство за хумор.
58
3
 
14
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
Тия са приключили като - бгКато свърши войната и запада ги придобие без пари ще им се изясни как се живее с - 500 Евро на месец при цени над германските
57
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Споко, перспективите пред руската икономика са мрачни; вътрешните репресии и емиграцията напрегнаха икономическата и социалната тъкан.
56
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Друсалка,единствения ти шанс да спасиш кожата-и твоята и на фашистката си псевдо държава, е да се подмиеш,да се намажеш обилно с вазелин и де ходиш да се молиш за милост на Путин,пък дано те пощади.Останалото е пълно затриване на усраина ,а на теб ще ти се ветреят краката на някое дърво
55
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Споко, руските въоръжени сили показаха на света своята слабост и Русия вече не може да се счита за суперсила и основна заплаха за Съединените щати и техните съюзници.
54
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия има нужда от победа над евроатлантизма особено след разпада на СССР . През 90 те имаше време на студен мир който явно ще бъде заменен от студена война 2.0 която Русия и Китай могат да спечелят щото запада фалира . Така че ще се върви към победа над евроатлантизма и неговите метастази в България .
53
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наркомана още си мисли, че може да иска нещо. Единствения изход за укрите е капитулация докато все още могат да спасят нещо.
52
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали НЕ искахте Русия в Европа , също и на олимпиадата , Англия и Турция ли са по-европейски държави ,..... А ?
51
8
 
3
 
! Отговори
Споко преди 1 месец
Споко, след 35 години ручане на жабета, най-после и ние българите ще седнем на масата като равноправни членове в клуба да богатите да споделят с нас благата и богатствата с които са се сдобили за 300 години колониализъм и ние най - после ще заживеем като богати колониалисти, стига вече сме ручали жабета. Нали?
50
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тома Томов : '' България не я очаква нищо добро , управлява се от много посолства , а помощите /парите/ , за пострадалите от пожарите , или ще бъдат ОТКРАДНАТИ , ИЛИ ЩЕ БЪДАТ ПОДАРЕНИ НА УКРАЙНА ''.
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До36. Така е било от Руско Османската война 1878г . Съседката на майката на ген. Гурко в Ст . Загора я пита . Кога ще си ходиш . А тя отговаря . На мен тук мие добре и не ще се върна.
47
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Живея в САЩ, и тук вече им дотегна от Украйна и неспирните помощи за нея. Дори иронично казват вместо английското Юкрейн я наричат Юпей