Зеленски иска “справедлив мир” до края на годината

Водят се преговори с работни групи
6 авг 2024 14:32, Инна Ангелова
141
Зеленски иска “справедлив мир” до края на годината
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски сподели, че очаква до края на годината постигане на “справедлив мир”. Съобщението му е разпространено в страницата на президентството. Зеленски обърна внимание, че е от основно значение за Украйна да се съкрати до минимум времето между обявяването на пакетите помощ от чужбина и използването им на фронтовата линия, съобщи Укринформ.

Зеленски засегна дейността по прилагането на украинската формула за мир. “В момента се водят преговори с членовете на работните групи по точките от мирната формула – как и кога ще дадем необходимото съдържание" за прилагането им”, заяви украинския президент.

“Целта ни остава същата: да подготвим реална основа за справедлив мир, който да сложи край на войната тази година. Това е постижимо", посочи Зеленски и продължи:

“Тази сутрин министърът на отбраната Рустем Умеров ми докладва за пакетите в подкрепа на Украйна. Абсолютен приоритет е да предоставим на войниците ни оръжия и съм благодарен на всичките ни партньори, които наистина доставят обещаното навреме. Сега готвим нови пакети, които да укрепят позициите на Украйна през есента", заяви Зеленски, цитиран от БТА.

Той допълни, че е изслушал и доклад от главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски, който в момента е на фронтовата линия, за да определи специфичните нужди на украинските бригади и да прецени ситуацията в различните направления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
14
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
Срещу мен живеят семейство укри - пича по цял ден виси пред компа и играе игрички по гащета, жена му разказва детето по моловетеВикам е това е демократичен живот - да бачкам на бьлгарските чобанин станал чорбаджия - никога ако бях украинец в нещастното бгКато ме хване яд как тия лежьт и бачкам вместо тях, си обличам тениската на Путин и се разхождам пред прозореца им, чат пат надува и - под московските вечери на колоните
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали до оня ден не искаше никакъв мир, сега искал. Скоро и третополовите ще спрат да го поддържат и ще е до там.
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен---41 Е да ама и Европа е в рецесия , също вече и САЩ са в рецесия . От цялата дандания и САНКЦИИ с/у Русия , Русия стана по-силна , а Европа е в рецесия ... Орбан е прав :Запада тласна Русия към Азия , и сега световният ред ще се определя от Азиатците !
43
3
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 41 "Европа ще трябва да затяга колана отново." - е па нали ЗА това гласуваТЕ? Какво ревеш?;
42
3
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Справедливият мир е Русия да си граничи пак с Румъния, а беларусите да ходят в Одеса на плаж.
41
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей, голямо искане го гони тоя зелник, освен искам, искам, искам друго от него не се чува. Тя оная Олена затова е хванала света, че, ако седи при тоя, кой го знае пък от нея какви ги иска.
40
12
 
2
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Трохо плаво руски инвентар-БАЙ-РАК-ТАР
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След което , и Бг-''атлантиците'' , се скриха !
38
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако войната приключи до края на годината ще започне кампания по подпомагането на Украйна в нейното следвоенно възтановяване. Щетите досега се оценяват на трилион долара. Нека да познаем кой ще помага финасово на Украйна, особено ако Пусия откаже да изплаща репарации. Европа ще трябва да затяга колана отново.
37
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 13 "Дано не стане пак така." - Защо? Ако питаш мен и нашенските първа, втора и трета евроатлантически армии (колко са всъщност) могат да поемат по същия път.
36
2
 
13
 
! Отговори
Това е постановка. преди 1 месец
Искат да сключат някакви договори с РФ, а след като се подпишат на тях веднага ще си измислят причина да не ги спазят, като например, че Зеленски не е кмета на Украйна вече и няма право да сключва никакви договори.
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Късно е Зелев , за мир !От 46 млн. украинци , останаА , я има , я няма ---под 30 млн. .
34
2
 
28
 
! Отговори
Бойко Борисов: преди 1 месец
и вие укри, разберете: Няма вОлОдимир - има вЛадимир, няма Олександър - има Александър! Не се правете на македонци и не забравяйте, че сте чисти руснаци, само по-продажни на сащ от останалите!
33
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В нашия блок живеят 2 семейства Украинци. Когато си говорим, те си казват че изобщо не смятат да се връщат в Украйна, дори да приключи войната. Но и в България не искат да оставят. Целта им да се установят в Белгия чакат някаъв пермишан да им се издаде. Изобщо не ги интерисува как ще свърши войната в Украйна.
32
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такова понятие за губещия няма. Справедлив мир можеше да получиш в Турция, но изигра Путин тогава да оттегли войските и се фръцна, ме ти се воюва. Справедливо сега ще е само да се оставиш на милостта на хората чийто синове затри на фронта от тогава
31
1
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 1 месец
Седнете на сянка и пийте много течности... че като Ви чета в поста какви г**пости сте "накъдрили"...
30
2
 
30
 
! Отговори
Аналния отвор: преди 1 месец
Помним, как убивахте деца, палехте баби и дядовци в Донбас! Помним как създадохте бандеровската престъпна организация за убийства на руско население в Донбас! Помним как убивахте и тормозехте бесарабски българи в Одеса! Ти, владимир зеленски - трябва да си платиш подобаващо! Ти съсипа спокойствието и живота на стотици хиляди, продавайки се на сащ! Ти, проклетнико!
29
2
 
13
 
! Отговори
бай Бай преди 1 месец
да де, ама нарко-нациститският клоун-резидент нали знае, че "реална основа за справедлив мир" са Одеса и Харков и всичко до Днепър и Приднестровието. А за цифрата с 15-те нули в евро ще разбере допълнително. Плащане в злато. Ако нема - плаща с още територии, нема проблем...:) И тъй ще разбере откъде изгрява слънцето. Ако не - Солнцепеците и ФАБ-ите ще го информират...
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И къФ е резултатът :Няма Украйна !
27
1
 
18
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
Запада придоби цяла Украйна срещу заеми, могат да приключват войната вечеЩе им работят за по малко даже и от нас украинските младенци в била и лидлЗеленко яко ги пусна по пьрзалката