Владимир Путин обвини Украйна в “мащабна провокация”

От Киев все още не са коментирали обвиненията
7 авг 2024 17:52, Инна Ангелова
311
Владимир Путин обвини Украйна в “мащабна провокация”
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин обвини Украйна в “мащабна провокация” заради действията ѝ в руската Курска област. Путин свика спешно заседание на съвета за сигурност, на което изслуша доклад за ситуацията в Курска област.

Във вторник около 300 украински войници, десетки танкове и бронирани машини, пресякоха границата с Русия, в района на Суджа, в Курска област. По информация на руски медии сраженията продължават, пише БНТ.

Хиляди са напуснали домовете си в Суджа и околните села. Руското военно министерство докладва, че армията е възпрепятствала нахлуването на украинците по-навътре на територията на Русия. А през изминалата нощ са унищожени няколко украински дрона.

Алексей Смирнов, временен губернатор в Курска област, сподели, че ситуацията е под контрол, въпреки че е издадена заповед да се ограничи движението на хора в региона и са отменени публичните събития.

Киев не е коментирал обвиненията в "мащабна провокация". Но според Кирило Буданов, началник на украинското военно разузнаване, до месец и половина - два руският натиск на украинска територия ще отслабне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин беше много жалък вчера на Съвета за безопасност. Заекващ и уплашен.
239
15
 
9
 
! Отговори
1944 преди 1 месец
Напреднали ,колко да са напреднали,300 вечерят с бандера.
238
5
 
21
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 месец
Злото няма да остане ненаказано. Путин е в шок.
237
10
 
22
 
! Отговори
Инж+ преди 1 месец
С техните камъни - по тяхната глава!!! Ето че е възможно и Русия да бъде окупирана, и руснаците да бъдат прогонвани от домовете си.
236
27
 
14
 
! Отговори
Утре.бг преди 1 месец
Всички нещастни укри,преминали на територията на Русия са потенциални мъртъвци.
235
7
 
16
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Много лесно искат теа в Кремъл,да хвърлят по 30 000 салама на месец за 1,5 км. натискане и така до край. Сега обаче Зеленски,като истински професионалист подходи творчески със сценария. Вчера джуджето си викна компания,ей тъй да си полафи на съвет по сигурността. На бас,че след килимчето Герасима се е торпилирал в щаба,и там с група щабни офицери,надвесени над картите тази нощ са прекарали на кафе!
234
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Курск потъна! Москва потъна.!
233
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Неадекватник!
232
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВСУ провежда резонансна операция в Курска област, но тя още повече ще убеди Кремъл, че с киевския режим е невъзможно да се водят мирни преговори. Само бой до пълна капитулация.
231
3
 
16
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
"Двама маьори" оповестява,че противника(ВСУ)дислоцира инженерни части и оборудване,за изграждане на защитни съоръжения.Телеграм канала признава,че украйнците са добре подготвени.
230
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Военкорът Евгений Поддубный е жив, но е ранен в Курска област.
229
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Генерал-майор Шестеров е заключен под домашен арест.
228
8
 
4
 
! Отговори
Ясно преди 1 месец
Евакуацията в Сумска област на Украйна е цел да ги заселят в превзета от Украйна руска Курска област.
227
10
 
9
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Преди часове от украинска страна обявиха евакуация на 23 населени места в Сумска област,така че не е ясно какво прави руската артилерия там,след като украинците настъпили били в Курска област,която е отсреща?
226
17
 
6
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 месец
Операцията ке приключи с парад в Москва на победените,както на 17 юли 1944 г. се осъществи мечтания парад на Хитлер,но с немски военнопленници под името "великия валс".Ред е на третия,първия е бил 1914 г. с австрийците.
225
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой е виновен, чие престъпно бездействие /сън в лятна нощ/ осигури провеждането на резонансната операция на ВСУ? Месеци наред слушахме юнашките доклади на едни т.н. лъвове и тигри, осигуряващи охраната и безопасността на руската граница. Кой?
224
1
 
13
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
До 229 Информацията е от руските телеграм канали"Двама маьори" и "Рибар",които вие така горещо ни препоръчвате;)))
223
2
 
17
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Украйна провежда специална военна операция на руска територия. Нейните пехотни и бронетанкови съединения напреднаха с 15 км.в дълбочина на руска територия. Украйнската артилерия неспира работа нито за миг. Руснаците бягат отново,те са напуснали триъгълника Александрия-Леонидово-Новоивановка. Чеченските части "Ахмат"са изоставили позициите си край Суджа,а "Двама Маьори" твърди,че в града има украйнски танкове и се намира в оперативно опкражение
222
3
 
16
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Ситуацията в Курск продължава да се влошава. Части на Въоръжените сили на Украйна навлязоха в западните покрайнини на Суджа. Една от украинските части стигна с бронирана техника в покрайнините на Коренево, което е на около 30 километра югоизточно от Рилск. Всичко това са новини от поредния обзор на известния руски военно-пропаганден телеграм канал "Рибар"
221
17
 
9
 
! Отговори
Умрял кон преди 1 месец
не рита. Това за Украйна, бог да ь прости! При комунистическо-милиционерския режим украинците бяха 52 милиона, днес са под 20 милиона - и всеки ден от 100 до 200 бягат през граница от свободата. България също, заедно с Украйна най-бързо измиращите народи.