Владимир Путин обвини Украйна в “мащабна провокация”

От Киев все още не са коментирали обвиненията
7 авг 2024 17:52, Инна Ангелова
311
Владимир Путин обвини Украйна в “мащабна провокация”
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин обвини Украйна в “мащабна провокация” заради действията ѝ в руската Курска област. Путин свика спешно заседание на съвета за сигурност, на което изслуша доклад за ситуацията в Курска област.

Във вторник около 300 украински войници, десетки танкове и бронирани машини, пресякоха границата с Русия, в района на Суджа, в Курска област. По информация на руски медии сраженията продължават, пише БНТ.

Хиляди са напуснали домовете си в Суджа и околните села. Руското военно министерство докладва, че армията е възпрепятствала нахлуването на украинците по-навътре на територията на Русия. А през изминалата нощ са унищожени няколко украински дрона.

Алексей Смирнов, временен губернатор в Курска област, сподели, че ситуацията е под контрол, въпреки че е издадена заповед да се ограничи движението на хора в региона и са отменени публичните събития.

Киев не е коментирал обвиненията в "мащабна провокация". Но според Кирило Буданов, началник на украинското военно разузнаване, до месец и половина - два руският натиск на украинска територия ще отслабне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
8
 
! Отговори
вече и в ГИНЕС преди 1 месец
ГРУЗ 200 - най-масовото средство за дислокация на руските войски.
199
9
 
4
 
! Отговори
ЛОГИЧНО! преди 1 месец
"според Кирило Буданов, началник на украинското военно разузнаване, до месец и половина - два руският натиск на украинска територия ще отслабне." - и то защото Уруина ще спре да съществува!
198
9
 
3
 
! Отговори
Краваромочалките, преди 1 месец
Порадвайте се сега - после три месеца ще сте в траор, както всеки път.
197
2
 
13
 
! Отговори
Руско позорище преди 1 месец
Необятно
196
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога Ахмат бяга,дон, никой не може да го спре,дон! Рамзан Кадиров
195
3
 
16
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 202. Аз съм българин, чебурашке и България е моята родина.
194
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фют, мют - отивай си в Укрия и се махай от тук!
193
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много правилно се използва тук думата " провокация" - то друго няма да стане от тази авантюра! Плачат украинците да станат Газа номер 2! Много ми е странно защо ги жали толкова Путин тези , като така или иначе международното право не важи вече в този свят - Израел бомбардират по разни посолства , суверенни държави ,без да са ги провокирали!!..Няма съд , няма нищо...
192
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Специалната военна операцшя не е провокация а освобождение! Нахален Путин!
191
4
 
6
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
"Депутат Госдумы Михаил Делягин сообщил о смерти военного корреспондента Евгения Поддубного. Других подтверждений этой информации нет.UPD: Делягин удалил свой пост и выложил новый с текстом Пусть сообщат официально. Вслед за депутатом о гибели Поддубного написал сразу ряд Z-каналов. Сообщается, что накануне гибели военкор снимал репортаж об атаке ВСУ в Курской области."........ Та, това е положението в Курск. Най-големия поддръжник на Путин дал фира в Курск:)))))
190
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тия не са ли във война какво плачат постоянно
189
15
 
6
 
! Отговори
Само да вметна преди 1 месец
Не е нормално,една шепа украинци да навлязат в Русия! Явно са затворници подбрани точно за целта! Евреина не знаем какво цели,но тази " групичка", Гаранция,че ще бъде Смазана от РФ!!!-:) Още колко часа ще издържат ще видим! Вече има действия от РФ и има поразени бронетехника и жива сила!!-:) Няма мърдане! Тази " групичка", за Москва ли се беше Запътила??!-:))
188
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А концерт Газманова,КОГА?
187
6
 
19
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
ВСУ почнаха с дронове да свалят вертолети. И на всичко отгоре едното пилотче (утрепано) се оказва 22-годишен младеж. Едва излязъл от военното училище (а може и нефозавършил) и вече на фронта и оттам - в гробищата. Със сигурност е имало дърти дебелогьзи майори и подполковници-пацифисти като нашия Зелен чорап, които са се скатали и са набутали младия новобранец да мре.
186
9
 
20
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Просията издиша. Просията не се оказа това, за което балъците я мислеха. А сега вече не е това, което беше в началото на войната. Путлето доказа, че от прос цивилен агент военачалник не става. Сега Западът че гие беудупе
185
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко изброено вече е в минус.
184
6
 
13
 
! Отговори
JERRY VASSILATOS преди 1 месец
Украйнските Коммандоси в стил АРНОЛД -- ХИЩНИКА И КОММАНДО 1985г......НА 30 И 31 ЮЛИ -- СА УТРЕППАЛИ НАД 80 РУСКИ НАЕМНИКА В мавърско МАЛИ !!...БРАВО НА УКРАИНСКИТЕ ТЕРМИНАТОРИ !
183
7
 
2
 
! Отговори
Ром"с преди 1 месец
Нещо куца в информацията ..1000 човека са атакували ,а жертвите от Украйна са 315 човека..
182
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тея сладури ми изпълниха душътъ! Браво! От мен имат едно голямо ДА!
181
8
 
15
 
! Отговори
Сът преди 1 месец
Това едва ли ще обърне войната или ще има някаква полза,но поне показа жалката руска армия и я осмя. Това е важното