Bloomberg: Русия е знаела за готвеното нападение срещу Курск

Руското военно командване не е информирало Владимир Путин
Обновена: 9 авг 2024 07:57 | 9 авг 2024 07:40, Анисия Иванова
196
Bloomberg: Русия е знаела за готвеното нападение срещу Курск
Снимка: БГНЕС

Руското военно командване е знаело, че се подготвя нападение срещу Курската област. Те обаче не са информирали руския президент Владимир Путин, пише Bloomberg, като се позовава на източник в руското командване.

Началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация Валерий Герасимов е изправен пред нарастващи критики, след като украинските войски извършиха най-голямото си нахлуване на руска територия, откакто Кремъл започна войната преди повече от две години, съобщава "Труд".

Според близък до Кремъл човек Герасимов и високопоставени служители привидно са отхвърлили предупрежденията на разузнаването, че украинските войници се събират близо до границата със западната руска област Курск цели две седмици преди да започнат нападението, и никой не е информирал президента Владимир Путин. Отбранителните сили на територията на Русия са били изненадани и са оказали слаба първоначална съпротива на украинското настъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първият критичен момент в кариерата на Путин беше, когато потъна подводницата "Курск",а той трябваше да търпи упреците на цяла зала роднини на загиналите 119 моряци.Той овладя всички власти за да не се повтори втори такъв медиен резил!Изглежда е карма,че името Курск отново се намесва в съдбата на Джуджето! Този път може да му е за последно, Ванга да излезе права с "Курск ще бъде под вода", а всъщност дребния "да поеме водата" буквално...
137
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рязко секнаха новините за огромната победа на украинците в Курск, а днес трябваше да падне и Москва.. Що така. Или не е за разказване...
136
5
 
3
 
! Отговори
Величко преди 1 месец
Оффф ... , не е нужно да информират дедя Вова ! Дедя Вова е Бог , а боговете знаят всичко и не е нужно ние да ги информираме ! Ще следим събитията за да разберем колко украинци ще се върнат живи в Украйна след тази авантюра ...
135
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има две статии в 7 часа и толкова.
134
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Умнокресливитета, какво толкова се е случило, че виете като на римска сватба? Това е война. 28% от територията на т.нар украина е освободена, но си мълчите като бебета с пълен памперс. Нормално е да има пробив някъде, да спечелят битка. После е важно, като се наведат да целуват ръка колко ниско ще клекнат! Така че, радвайте се но не забравяйте-няма да е все така!
133
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това твърдение е смешно! Точно за 25-годишнината от встъпването на Путин на власт, да бъде направен за смях пред цял свят и да го е знаел,е недопустима версия! Истината е, че лъсна голия руски 3,14здец в цялата му красота!!!
132
4
 
2
 
! Отговори
Айшиту преди 1 месец
Да си ставъ бойкуто министар на преседател за балгария пара да дава на дисата и ромите да ни ходат по англиа и германията да си връща по кащити добре да живее на балгарията да си живи и сдрави сичкити балгари и ромите сащо мир да дава алах и господа на христос
131
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъвто е главнокомандващия (Путин), такива са и подчинените му (Шойгу, Герасимов и др.)
130
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ава ей, туй нящу на картинката живу лий или препарирану?
129
5
 
5
 
! Отговори
Началото преди 1 месец
на края на една имерия с умопомрачен цар,който скоро ще се окаже че е гол!Не е необходимо много фантазия на човек да си представи обурудвана армия със съвремени оръжия и право да атакува цели на блатна територия?Това рано или късно ще се случи и е повече от закономерно а самозабравилия се психопат джудже ще го намерят прострелян в слепоочието в бункера съвсем скоро!
128
1
 
4
 
! Отговори
Бирата преди 1 месец
Рибата се вмирисва откъм главата.
127
6
 
9
 
! Отговори
Небинарен третополов преди 1 месец
Колкото талибаните изненадаха цялата система за защита на сащ и свалиха два небостъргача, колкото японците изненадаха сащ в Пърл Харбър, толкова и зеленият изненада Москва с тази си операция. И на сащ тогава, и на Русия сега им се развързват ръцете за истинска война и обявяване на такава. Загинали са 1000 руски военни, 5 хиляди души в небостъргачите, хиляди моряка и десетки кораба в П Харбър! И? Целта оправдава средствата. Нарича се висша политика и военна стратегия. Украйна се самоунищожи. Преговори ли сега? Безословна капитулация! Прошка няма. Бройте от 14 дни надолу. Само котарак, стоянчо
126
2
 
2
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Аз като ви разправям от поне 2 години, че Путин трябва да уволни този некадърник Герасимов... Ама никой не ме слуша:-)
125
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Медиите нещо ни будалкат .Не мога да разбера какво става. Например на олимпиадата. По слаба работа не си спомням. Нулево ниво на коментар.
124
7
 
8
 
! Отговори
Стефан преди 1 месец
Разиграва се израелския сценарии с нахлуването на хамас, резултата го знаем. Това беше края на украйна RIP
123
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам чувството че всички пишещи са пияни само грешки и глупости.
122
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естествено са знаели и са го допуснали. Това са политически ходове, които плитките мозъци на повечето коментатори, няма как да разберат!
121
8
 
5
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 месец
След цяла година суша, вече 4 дни животворна радост за нашенските евроатлантици. И дори не се замислят горките, че прахосвайки така човешкия си ресурс, Зеле скоро ще допре до тях. Що се отнася до някакви реални успехи на ВСУ, нещата всъщност са доста спорни. Чува се, че така и не можаха да превземат Суджа и сега се шматкат из региона покрай границата. Като някакави шматки)
120
3
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Руснаците винаги и навсякъде всичко знаят, те само се преструват на изненадани като ги хванат със свалени ***.
119
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВСУ продължава бързо да напредва. Никой не знае какво става. В област Курск цари пълен хаос. Тази нощ е атакувано летището в Липецк, където са базирани Су-34, Су-35 и Миг-31. Има много взривове. В Курска област, ВСУ са на 10 км. от областния град и на 30 км. от АЕЦ-а.