Русия: Липецк е изложен на масирана атака от дронове

Липецка област граничи с Курска област
Обновена: 9 авг 2024 06:17 | 9 авг 2024 06:15, Анисия Иванова
276
Русия: Липецк е изложен на масирана атака от дронове
Снимка: БГНЕС/EPA

Руските власти рано тази сутрин съобщиха за широкомащабна украинска атака с дронове срещу Липецка област в Югозападна Русия, на около 200 километра от границата с Украйна, предаде ДПА.

"Липецк е изложен на масирана атака от дронове", каза губернаторът на Липецка област Игор Артамонов, цитиран от руската държавна агенция ТАСС.

„Противовъздушната отбрана работи срещу тях“, съобщи губернаторът на страницата си в „Телеграм“.

По думите на Артамонов падането на дрон е нанесло повреда на енергийно съоръжение и е причинило смущения в електрозахранването.

Артамонов каза, че е имало "детонация на опасно експлозивни предмети" далеч от граждански обекти и добави, че спасители са на място.

Украинският новинарски портал Kyiv Independent, позовавайки се на проруските канали „Телеграм“, съобщи, че през нощта е имало тежки експлозии и пожари в руския град Рилск в Курска област.

Причината за експлозиите все още не е ясна и информацията, предоставена от руските власти, не може да бъде независимо проверена.

Първоначално нямаше официално потвърждение за атаките от украинска страна.

Липецка област граничи с Курска област.

Украйна се опитва да отблъсне пълномащабна руска инвазия от февруари 2022 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я как хубаво се разлетели складове със 700 броя тежки авиационни бомби на Липецкото летище, фойерверките са пратили някои парчетии на километри, браво. А самолетчетата на летището стават само за скрап.
172
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма никакво нападение, украински униформи може да се купят на всяка крачка във всеки супермаркет. Освен това руските самолети сами бомбардират собствената си руска област. Иначе всичко върви по план и още нищо не е почнало сериозно.
171
3
 
3
 
! Отговори
К преди 1 месец
Но нет, это еще хуже, чем бункеры для детей. Украинские матери злы как черти. Украинские матери ходят на призывные пункты и поднимают шум по поводу того, что их сыновей забирают на войну. Это, конечно, одно дело. СМИ не покажут вам эти видео. Но еще они хотят получить ответы на вопрос, кто изымает органы их сыновей и их мужей. Эти украинские женщины требуют от властей предоставить информацию о том, кто изъял органы у их погибших мужей и сыновей. Когда они получили их тела, на них были следы хирургического вмешательства и хирургического удаления органов. Органы были проданы на черном рынке.Тепе
170
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Виждаме истинска, неподправена истерия по блявските канали и социални мрежи. Чиста истерия. Това е добре. А що се отнася до Курска област - там вече тече референдум, населението е категорично, че не желае да бъде част от блядистан, така че всичко е законно
169
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Русия е страна, която съществува само в телевизора" - неизвестен рускоезичен автор
168
3
 
3
 
! Отговори
К преди 1 месец
Американский журналист Клейтон Моррис: У войны на Украине есть темная сторона. Не только 600 тыс погибших. Не только торговля детьми, происходящая на Украине. Не только фабрики по производству детей на Украине.Вы не слышали об этом? Да, это реальность. Кстати, мы рассказывали об этом. Вот швейцарская компания по суррогатному материнству Biotexcom спромо-роликом, объясняющим, как именно отчаявшиеся украинские женщины могут прийти в их бункеры, где их матку превратят в машину по производству детей, чтобы заработать немного денег.Но нет, это еще хуже, чем бункеры для детей. Украинские матери злы
167
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От "Киев за 3 дни" до "Курск за 3 дни" - важно е да се спазва бройката на дните, иначе става объркване. ;-)
166
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези наглеци, удариха по родината ви, какво чакате?! Руснаците да не чакат, а да вадят мощните бомби и да удрят там където трябва и по Киевската хунта заедно с менторите им също!
165
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще ми влезе някой чужд в държавата да убива цивилни, а аз ще го гледам? Няма как да стане тази работа! Руснаците да не се лигавят повече, а да действат мащабно и мощно до победата, те са си на своята територия и Украйна е руска територия с руско население, правото е на тяхна страна!
164
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пригожин беше малoyмен престъпник, много добре стана, че го утрепаха и то неговите, също малoyмни престъпници. Но законът му важи - минеш ли украино-руската граница, пътят към Москва е чист и открит.
163
5
 
7
 
! Отговори
П.Утин преди 1 месец
Саамо да каже някой "война"... !
162
4
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
До ВСУ брилянтна акция! Етап 4: Бягат като зайци от Донецк и се надяват този шум в Курск да им измие очите..
161
5
 
3
 
! Отговори
!? преди 1 месец
До САМО ПИТАМЕ: Къде я видя тази колона, или една жена така каза?
160
5
 
13
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 1 месец
Останаха ли самольоти у Липецк...Щото цела колона руски войници в ешалон за подкрепление е изпраскат от въздуха и нема жив човек от него...леш , баке!
159
4
 
16
 
! Отговори
ВСУ брилянтна акция! преди 1 месец
1.етап: Унищожена електростанция, няма осветление, има паника ! 2. етап: Унищожени 3 Радиолокаторни станции и противовъздушната отбрана става неизползваема ! 3.етап: Идват на вълни бойните дронове и бомбардират петролното депо и складовете за СТОТИЦИ управляеми авиобомби !!! АВИОБОМБИТЕ И ПОЖАРЪТ НА ПЕТРОЛ ВОДЯТ ДО ВЕРИЖНА БОМБЕНА ЕКСПЛОЗИЯ, КОЯТО РАЗРУШАВА летище ЛИПЕЦК 2 със МИГ31 и СУ 34 и бойни хеликоптери. Снимките от спътници ще потвърдят броя на поразените цели.
158
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По болници вътре пълни със русначета да ги пращат със повече взрив натоварени
157
16
 
10
 
! Отговори
НОВИНИ от ФРОНТА преди 1 месец
НА ФРОНТА ЗАПАДНО ОТ ДОНЕЦК РУСКИТЕ СИЛИ СА ОСВОБОДИЛИ СЕЛИЩАТА ВЕСЕЛЛЕ, ИВАНИВКА, СЕРГИВКА
156
13
 
15
 
! Отговори
НОВИНИ от ФРОНТА преди 1 месец
СЛЕД 81 ГОДИНИ ОТНОВО ФАШИСТКИ МАРОДЕРИ НАСТЪПВАТ КЪМ КУРСК
155
2
 
3
 
! Отговори
До 167 преди 1 месец
И колко и за кое нали щеше да се кандидатира за президент на Украйна
154
4
 
4
 
! Отговори
До 167 преди 1 месец
И стига ли Пригожин до Москва,а къде е сега