Русия: Липецк е изложен на масирана атака от дронове

Липецка област граничи с Курска област
Обновена: 9 авг 2024 06:17 | 9 авг 2024 06:15, Анисия Иванова
276
Русия: Липецк е изложен на масирана атака от дронове
Снимка: БГНЕС/EPA

Руските власти рано тази сутрин съобщиха за широкомащабна украинска атака с дронове срещу Липецка област в Югозападна Русия, на около 200 километра от границата с Украйна, предаде ДПА.

"Липецк е изложен на масирана атака от дронове", каза губернаторът на Липецка област Игор Артамонов, цитиран от руската държавна агенция ТАСС.

„Противовъздушната отбрана работи срещу тях“, съобщи губернаторът на страницата си в „Телеграм“.

По думите на Артамонов падането на дрон е нанесло повреда на енергийно съоръжение и е причинило смущения в електрозахранването.

Артамонов каза, че е имало "детонация на опасно експлозивни предмети" далеч от граждански обекти и добави, че спасители са на място.

Украинският новинарски портал Kyiv Independent, позовавайки се на проруските канали „Телеграм“, съобщи, че през нощта е имало тежки експлозии и пожари в руския град Рилск в Курска област.

Причината за експлозиите все още не е ясна и информацията, предоставена от руските власти, не може да бъде независимо проверена.

Първоначално нямаше официално потвърждение за атаките от украинска страна.

Липецка област граничи с Курска област.

Украйна се опитва да отблъсне пълномащабна руска инвазия от февруари 2022 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
5
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Каквото повикали, такова се обадило. И руснаците ще страдат, въпреки че на дребния не му пука. Убитите руски войници били герои, а убитите мюсюлмани са мъченици. Дай боже повече.
112
4
 
20
 
! Отговори
До 119 преди 1 месец
До Анонимен"Нека украинците усетят какво им беше на хората в Донбас поседните 10 години." Потърси и погледни в мрежата как е изглеждал Донбас през тези 10 години, колко общо хора са загинали там (в голяма степен благодарение на руските милиции). За 2020 и 2021г загиналите цифром и словом 12 (дванадесет) души по официалната статистика. И след като видиш всичко това сравни го с това, в което превърнат Донбас сега. Личен съвет - спирай руските новини!
111
0
 
4
 
! Отговори
Gorskio преди 1 месец
И не е вярно, че не са подсигурили тиловете си - пари са отпуснати и на хартия всичко е просто перфектно!
110
1
 
5
 
! Отговори
Gorskio преди 1 месец
А что случилось?!?
109
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "Нека да усетят какво им е на украинците вече 2 години и половина." Нека украинците усетят какво им беше на хората в Донбас поседните 10 години. Техен ред е да висят в мазетата и бомбоубежищата.
108
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами какъв е този рев? Нека да усетят какво им е на украинците вече 2 години и половина. И да не забравят да благодарят на Вовата за всичко това.
107
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аноминмико, кой осбтрелва мирно население. Това са вашите диваци, ченгета такива. Свикнали сте да обръщате всичко наобратно. Каквото излезне от устата на калинките на руския фашизъм, за да получите вярното съдържание по смисъл трябва да го обърнете противоположно. Нацисти.
106
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руските нацисти отново са бомбардирали обичайните за тях цивилни обекти - пазари, училища, детски болници, жилищни сгради. Докога светът ще търпи набезите на тази самозабравила се и кръвожадна империя? Докога светът ще позволява тази самонадеяност на империалисти, тази огромно и нечовешка наглост? Докога светът ще търпи?
105
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбира м защо укрите обстрелват мирно население, вероятно им е останало още от както обстрелваха Луганс и Донецк. Да идат да воюват срещу армията на руснаците.
104
2
 
13
 
! Отговори
DEPM преди 1 месец
И какво да направим ? Каквото повикало, такова се обадило.. да се оправят ...
103
11
 
8
 
! Отговори
Малък Праз преди 1 месец
Хохлите пак опукаха предоставената от сенилният дЕдо от щатите помощ за провокации. Сега пак ще слушаме дрезгавият наркомански глас да казва дай, дай, дай.:D :D :D
102
7
 
23
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
В резултат на успешната специална аперация, град Курск вече се преименува на Укрск, а местното население се учи да пее украинския химн.
101
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путлера се крие от бункер в бункер, ако изобщо е жив. Двойниците му се показват отвреме навреме при строг контрол. Това ако е живот. Затова е готов да унищожи света, без да мисли за никой, а най-малко за руснаците.
100
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
идват интересни времена полиция и poccгвардия -vs poccиски военни части ..
99
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще подсигуриш,ако имаш с какво.Сега остава само "Свобода за Липецка областно хо хоо оааа
98
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време бе, не може да водят война и да очакват, че при тях ще е мирно и тихо.
97
6
 
27
 
! Отговори
Чоко преди 1 месец
Пълен майтап са тези путинисти. Да не си подсигуриш тила. Това сигурно се учи в първи курс във военните училища. Ами ако сега украинците превземат Курск. какво правим ?
96
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пробили са ги със Среайкари по между другото още едим шамар за русофилистика
95
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
то и ядреното на русия като армията им жалка работа
94
14
 
6
 
! Отговори
Азовск0и чикиджииийч преди 1 месец
Леле как са се наточили на зеленски лизаченцата - като чекииийя на мокър пясък, хаха нищо за днес ще има да припечелите нещо, няма само майките и сестрите ви да се трудят все пак :D