Военновъздушна база гори в руската Липецка област

Обявено е извънредно положение в Липецк и евакуацията на 4 села
Обновена: 9 авг 2024 07:36 | 9 авг 2024 07:20, Анисия Иванова
167
Военновъздушна база гори в руската Липецка област
Снимка: БГНЕС

Военновъздушна база гори в руската Липецка област, на близо 300 километра от границата с Украйна, в район, поразен тази нощ при украински атаки с дронове, предадоха официалните руски агенции ТАСС и РИА Новости, цитирани от Франс прес.

„Пожар избухна на военно летище в Липецка област“, пишат  двете агенции, позовавайки се на регионалното министерство на извънредните ситуации, без да уточняват дали този пожар се дължи на украинска атака.

Още по темата

През изминалата нощ в Липецка област, която не граничи с Украйна, е извършена „масирана“ атака с дронове, при която е повредена електроцентрала, съобщи по-рано областният управител, цитиран от Франс прес.

 „Внимание! Липецк е обект на масирана атака с дронове“, написа губернаторът Игор Артамонов в „Телеграм“. „Енергийната инфраструктура беше повредена“, което доведе до прекъсване на електрозахранването", добави губернаторът в по-късно съобщение, като уточни, че в повечето от засегнатите домове електричеството е възстановено.

Артамонов обяви извънредно положение в град Липецк и нареди евакуацията на четири околни села, "за да се гарантира безопасността на жителите", мярка, която засяга 416 домакинства, съобщава БТА.

Той също така помоли жителите на Липецк да не излизат до края на обявената тревога. Град Липецк се намира на около 200 км по права линия от границата с Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
8
 
9
 
! Отговори
Врачка преди 1 месец
Виждам скоро късия психопат от Кремл намерен прострелян в слепоочието в тъмен и хладен бункер.Погребение и почести нет,понеже западната част на прусия ще гори и ще трябват спешни спасителни мерки
106
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България влачи една хронична болест - русофилия.Докато не се излекуваме от нея все ще страдаме.
105
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бг влачи една хронична болест - Педофилия.Докато не се излекуваме от нея все ще страдаме.
104
2
 
9
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Нали ще има размяна на територии, украинците просто се подготвят.
103
1
 
9
 
! Отговори
Али преди 1 месец
Абсолютно безмислена и лишена от всякаква логика война. Повтарям пак. Путин е подведен а сега шаштисан. Не за първи път сенчести личности дърпат конците в Русия.справка..Разпутин, справка Берия, справка един другар пристигнал с оловен вагон....Поуки обаче няма. Само народни маси държани в недоумение и нахъсвани по евтин начин
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен117 Украйна се намира на Запад от русия дори твоя роден наксут е на Запад от русия костя от къде искаш да дойде от владивосток ли )))
101
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ред е....ред няма но че и българи реват това лято ама нийкой не им вярва. Натикаха ги във фургони като животни. Обаче иначе украинците са по хотелите.
100
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нападенията срещу Крим и срещу Русия може да са от територията на украйна но са извършени от Запада , от съюзниците на украйна .
99
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ред е на руснаците да реват.
98
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мда-а-а, никога не съм вярвал, че Русия може да нападне Украйна, но още по-интересно е, че Русия не може да се справи с Украйна. Май както ВСВ за руснаците е Отечествена, то така и за украинците тази е Отечествена и са по-мотивирани да се бият, а руснаците ползват наемници мюсюлмани.
97
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И пак ще реват,че в Киев било ударено болница украинска му работа
96
1
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Удар на 300 км. от границата.Украинските дронове са доста добри.Удри това Блато.
95
3
 
26
 
! Отговори
до 110 Дръгаре, преди 1 месец
В същност до преди 2-3 години никой нямаше особено против русия, даже и след анексията на Кримския полуотров. Но безмислената касапница, която устроиха в Украйна и газовите войни промениха нещата. А най-грозноте е, че все още има "русофили" които подкрепят тези убийства и искат да продължи
94
5
 
6
 
! Отговори
Анализирах това преди 1 месец
Украинците ритат в отчаяние, руснаците продължават да се излагат, американците търкат ръчички, а Пригожин се върти в гроба до нажежаване.
93
4
 
8
 
! Отговори
Дръгаре, преди 1 месец
Оумоляваме ви да не нападате така жестоко русофилствуващата молодьож, че ако се махне оттук, ще настане голяма скука. Не ги натискайте много и им дайте шанс да драснат по някоя и друга простотийка.
92
3
 
29
 
! Отговори
до 107 преди 1 месец
путин ще го запомнят, че под неговото управление границата на Русия с НАТО се удвои, Деня на победата се чества с 1 танк, територията на Русия претърпява нашествие, а цял свят се радва на това. Самата държава е изолирана напълно от светския живот. Стотици хиляди избити руснаци, да не говорим за украинците, а президента не смее да излезе от границите защото го заплашва арест заради насилие над деца, но пък дружи с талибани, хамас, хисбула, сев. корея... Замислете се "русофили"
91
4
 
21
 
! Отговори
Другарю Путлер преди 1 месец
Привет от Хага. Дебелите клони и сапунисаното въже ви очакват.
90
2
 
25
 
! Отговори
Другаре, преди 1 месец
Все още не можеме да сфанеме защо разПутин започна тази безсмислена война. Имаше милиарди във валута, коли, дворци, хотели, частни имения, всички му правеха път, дори и гнилият Запад,... За къфуй си създаде тези неприятности вероятно и той не знае.
89
1
 
25
 
! Отговори
Чудно преди 1 месец
Аз съм доволен. Агресора трябва да разбере , друг път да не прави така , че получава шамари. Х-ул-иг-ан .
88
1
 
19
 
! Отговори
Бах мама му. преди 1 месец
Путин нападна Украйна на самоглавия , без да пита шефа си в Белия дом и ето ти белята. Кво стана , та не ядооме ?