Военновъздушна база гори в руската Липецка област

Обявено е извънредно положение в Липецк и евакуацията на 4 села
Обновена: 9 авг 2024 07:36 | 9 авг 2024 07:20, Анисия Иванова
167
Военновъздушна база гори в руската Липецка област
Снимка: БГНЕС

Военновъздушна база гори в руската Липецка област, на близо 300 километра от границата с Украйна, в район, поразен тази нощ при украински атаки с дронове, предадоха официалните руски агенции ТАСС и РИА Новости, цитирани от Франс прес.

„Пожар избухна на военно летище в Липецка област“, пишат  двете агенции, позовавайки се на регионалното министерство на извънредните ситуации, без да уточняват дали този пожар се дължи на украинска атака.

Още по темата

През изминалата нощ в Липецка област, която не граничи с Украйна, е извършена „масирана“ атака с дронове, при която е повредена електроцентрала, съобщи по-рано областният управител, цитиран от Франс прес.

 „Внимание! Липецк е обект на масирана атака с дронове“, написа губернаторът Игор Артамонов в „Телеграм“. „Енергийната инфраструктура беше повредена“, което доведе до прекъсване на електрозахранването", добави губернаторът в по-късно съобщение, като уточни, че в повечето от засегнатите домове електричеството е възстановено.

Артамонов обяви извънредно положение в град Липецк и нареди евакуацията на четири околни села, "за да се гарантира безопасността на жителите", мярка, която засяга 416 домакинства, съобщава БТА.

Той също така помоли жителите на Липецк да не излизат до края на обявената тревога. Град Липецк се намира на около 200 км по права линия от границата с Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
28
 
! Отговори
Мечо преди 1 месец
Да се предават руснаците и да преминават под украинска власт. То цял свят видя, че нищо не става от тях.
86
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А можеха да им дадат газ и петрол без пари и дс си живеят вечно задружно. Ама алчнии червении мисиркии искат само окупация и крадени. Сега ще плашат дебело цената
85
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забавно е да се гледа видеото от онзи ден как Герасимов с унила физионимия долага на путин през телевизора за обстановката в Курск: Всичко е под контрол, 400 убити, 230 ранени украинеца, 20 танка и около 100 машини умищожени, врага предстои да бъде разгромен. путин (явно истинския) трепери и не може да си намери място, шойгуто и още двама уморено гледат само напред, но не и към телевизора, знаейки че това са глупости. Муахаххаааа
84
28
 
6
 
! Отговори
Знаещ преди 1 месец
Гори, гори, колко да гори! След ден два ще изгасне. А след това??? Дупе да им е яко на хохлите, ще съжаляват 100 пъти че са се направили на велики.
83
2
 
18
 
! Отговори
До 110 преди 1 месец
Да, защото имал запек (констипация) и в следствие на постоянни напъвания е получил херния и попикаване в несвяст. Фактът, че дамските превръзки в Кремъл са свършили, говори красноречиво каква е ситуацията.
82
2
 
12
 
! Отговори
Do 101 преди 1 месец
Въпросният *** е пенсионер от партизанско коляно, сиреч елемент от селекцията "най-тъпyнгepcкu и неуки елементи". Дори е завършил много зле школото за бавно развиващи се в Стара Загора, където бяха обучавани тотални кретенчета произлезли от партизанлъка на тейковцете.
81
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има информация от бункера ,че от 10 дни ,Путин не се храни ,напикава се и говорел несвързани неща . .
80
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цензурират думата коппеикки, но можем да им викаме и стотинкаджии, толкова изкарват, за едно кисело мляко и цигари. Добре че повечето са бездетни, че щеше да ги е срам да живеят така.
79
1
 
7
 
! Отговори
До 104 преди 1 месец
Поне вече има честна и почтена работа, а не *** за копейки, че беше хванал хемороиди от седяне в нета за безпари!
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** не са много активни, ама то само 9 сутринта, преди 12-1 на обяд не ги чакай, мама още им бърка попарката, те спинкат. От комунизма така са свикнали още.
77
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Путин не се предаде на Зеленски и украинските войски ,Русия я очаква пълна разруха и разпад !!!! НЯМА ВРЕМЕ ...
76
1
 
2
 
! Отговори
До 101 преди 1 месец
Не са платили за последните 2 месеца от *** и вече работи в местната тухларна, като хамалин.
75
2
 
20
 
! Отговори
Готвача преди 1 месец
Прав беше Готвача, дето "скочи от самальот", че който е на територията на Мама Раша и тръгне към МаЦква, няма кой да го спре. Страх тресе Пyтuнягaтa.
74
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде зачезна оня дбил, дето по 5 пъти на ден питаше какво станало с контраофанзивата? Май, че най-накрая му с изясни.
73
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ИВАН- Прав си Иване- бащицата Путин милостиво избива деца жени, старци и руши тяхното бъдеще- но милостиво!
72
3
 
15
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 месец
Забелязани са войничета с автомати ,урни и бюлетини да обикалят къщите.ЕС ще признае желанието на 99.99% от населението на Курската република за присъединяване към Украйна.Хубаво ли е така ***?
71
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това, че са нахлули терористи в Русия, не означава, че ще излязат живи от там.
70
4
 
24
 
! Отговори
КУРСК Е УКРАЙНА!!! преди 1 месец
Украйна успешно води освобождаването на независимата Курска народна република. Скоро е референдумът!
69
0
 
10
 
! Отговори
Въх преди 1 месец
Подпаалиа ни. Ша нъ въйгорят. Нещо хич не ни върви напоследък. Целито командуване ке пада по стълбите, но некои може и да подскокне от високам етажом.
68
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВСУ вече са на 80км навътре в курска област. Навлизат резерви в освободените територии и строят фортификационни съоръжения.Русия да се прости с Курск.