Русия изтегли част от войските си в Украйна за да се защити

Те са били преместени в Курск
13 авг 2024 18:40, Нели Христова
215
Русия изтегли част от войските си в Украйна за да се защити
Снимка: БГНЕС

"При изтеглянето на силите си от окупираните райони в украинския юг и прехвърлянето им в Курск , Москва е продължила" съобщи представителят на украинската армия Дмитрий Лихновий пред "Политико".

Продължаващата агресия на Украйна в пределите на Русия предизвиква недоумение в Москва. Владимир Путин изрази гнева си след украинското нахлуване и окупация на десетки селища и големи парцели земя в Курска и Белгородска област.

"Русия е преместила някои свои части, както от Запорожка област, така и от Херсонска област в южната част на Украйна", заяви Лихновий.

Генералният щаб на украинската армия съобщи, че руските войски продължават настъплението си в Покровск и на други места в Донецка област.

На 12 август на нажежена среща, местните власти обясниха на Путин как украинските сили са обходили руската отбрана в южната част от миналата седмица, което е предизвикало масовата евакуация на близо 200 000 души .

Докато Украйна завземаше територии, руските командири първоначално омаловажаваха нападението, настоявайки, че военните контролират нещата. Седмица по-късно Украйна вече контролира поне 1000 кв. км от руската територия.

Нахлуването повиши моралния дух в Украйна и същевременно подкрепи западните съюзници.

В Москва съюзник на Путин обвини руските военни, че не са били подготвени да предотвратят украинската атака, и добави, че руските гранични войски са получили информация за продължаващата украинска атака едва в последния момент, което им е оставило малко време за действие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин е човек на ЦРУ и успешно изпълнява задачата по разрушаването на Русия.
11
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещата не изглеждат добре за Путин. Отива към въжето.
10
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Курска област руските донаборници масово се предават на ВСУ. Кремъл ще трябва да прехвърли част от редовната си армия от Украйна в Курск. В противен случай има опасност укранците да стигнат и до Москва.
9
4
 
23
 
! Отговори
Безаналогово преди 1 месец
Безаналоговата Русия с Безаналоговите оръжия се оказа Безаналогово оакана до ушите и Безаналогово презряна и отритната от цивилизования свят.
8
18
 
7
 
! Отговори
До преди 1 месец
Самите украинци днес коригират и говорят за 350 км .. 1000 км са само лигите ти хаха Утре ще са 300 и така до изтреблението на нацистите
7
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Куска област ще се свормира украино-руски корпус който ще потегли към Кремъл и там ще стане разплатата с тези от снимката .
6
8
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
1000 кв.км. руска територия под контрола на ВСУ.Брилянтна операция.Жужето в московския бункер мига и дава заето.Уж Зеленски е комик,а сега Путин изпълнява ролята на клоуна.
5
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега е момента за Украинската контраофанзива!
4
9
 
29
 
! Отговори
Путинкантроп преди 1 месец
На Путин кога ще му увpe канчето, че да проумее с пилешкия си мозък в какво блато и падение се вкара заедно с неговите оядени с власт и пари авери и приближени. От лидер с който се съобразяваше целия свят , до обявен от международен съд престъпник. За държавата - да не говорим.
3
10
 
16
 
! Отговори
РуZия преди 1 месец
И почвам да бегам бате..
2
13
 
23
 
! Отговори
НАТО преди 1 месец
раЗия колко медала взеха от Олимпиадата? АХАХАХААХАХА
1
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА УКРАЙНА ПУТИН КА Е СЕГА