Русия изтегли част от войските си в Украйна за да се защити

Те са били преместени в Курск
13 авг 2024 18:40, Нели Христова
215
Русия изтегли част от войските си в Украйна за да се защити
Снимка: БГНЕС

"При изтеглянето на силите си от окупираните райони в украинския юг и прехвърлянето им в Курск , Москва е продължила" съобщи представителят на украинската армия Дмитрий Лихновий пред "Политико".

Продължаващата агресия на Украйна в пределите на Русия предизвиква недоумение в Москва. Владимир Путин изрази гнева си след украинското нахлуване и окупация на десетки селища и големи парцели земя в Курска и Белгородска област.

"Русия е преместила някои свои части, както от Запорожка област, така и от Херсонска област в южната част на Украйна", заяви Лихновий.

Генералният щаб на украинската армия съобщи, че руските войски продължават настъплението си в Покровск и на други места в Донецка област.

На 12 август на нажежена среща, местните власти обясниха на Путин как украинските сили са обходили руската отбрана в южната част от миналата седмица, което е предизвикало масовата евакуация на близо 200 000 души .

Докато Украйна завземаше територии, руските командири първоначално омаловажаваха нападението, настоявайки, че военните контролират нещата. Седмица по-късно Украйна вече контролира поне 1000 кв. км от руската територия.

Нахлуването повиши моралния дух в Украйна и същевременно подкрепи западните съюзници.

В Москва съюзник на Путин обвини руските военни, че не са били подготвени да предотвратят украинската атака, и добави, че руските гранични войски са получили информация за продължаващата украинска атака едва в последния момент, което им е оставило малко време за действие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДО ВСИЧКИ КОЗАРЕ ГОВЕДАЕ И КРАВАРЕ, ЕДНА ПОГОВОРКА КАЗВА ЧЕ ПИЛЦИТЕ СЕ БРОЯТ НА ЕСЕН А ЕСЕНТА ИДВА НЕ СЕ ЗНАЕ УКРАИНА ЩЕ Я ИМА ЛИ
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След наглата и без последствия анексия на Крим живеещите в ЛНР и ДНР руснаци поискаха същото и с техните републики. Там живеят смесено украинци и руснаци като част от украинците са рускоговорящи и за един чужденец всички изглеждат руснаци. По какво да ги различиш - цвят на кожата, вяра, език? Затова тези които се чувстват украинци заговориха на тяхната мова и го въведоха като основен език в Украйна. Оттам тръгна конфликта, от нежеланието на руснаците да научат и говорят украински език или да емигрират в РФ като се обърнаха към Путин да повтори операция "Крим". Създадоха се паравоенни сили под
90
0
 
12
 
! Отговори
изпуснаха наградите преди 1 месец
Язък, че свърши олимпиадата във Франция ! Руската армия с тези нахъсани украински треньори щеше да завоюва безапелационно всички медали в бяганията !!!
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До УСраа НАТО хахахахахаха, когато наказват архитерориста русия това не е тероризъм, а акн на законно отмъщение. Ливзи Греъм им каза на украинците да надерат хубаво заддницата на самозабравилия се фюрер Путтттлер.
88
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Путин не се предаде на Зеленски и украинските войски ,Русия я очаква пълна разруха и разпад !!! НЯМА ВРЕМЕ ... Не може Москвич ,да победи Мерцедес !!!!!!
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сата НАТО 76 Не изтеглят казваш защото няма какво да изтеглят,тоест украинеца лъже. Ама ти си на страната на лъжеца,интересно. Муахахахахаааааа
86
6
 
5
 
! Отговори
Американомучалките, преди 1 месец
Колко завзеха днес укропитеците? Ако са живи де! :):)
85
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напротив, запази ги и настъпва!!!!
84
6
 
1
 
! Отговори
УСраа НАТО преди 1 месец
Укропитеците зарязаха демагогията и се отдадоха на чист тероризъм - то затова беше и антитерористичната операция! А представяте ли си ако идейните нацисти бяха още живи какво сатанистко пиршество щяха да направят?
83
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цяла Русия очаква Освобождението от САЩ и Украйна от режима и диктатурата на изро.да Путин !!!!
82
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сата НАТО Поредния оуг офрен се изходи по въпроса... Казваш руснаците са на привършване,а? Също като ракетите им които свършиха още преди 2 години. Ти създаде нова мерна единица за тъ ..пота,1 Сата НАТО.
81
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези нещастни алкохолици начело с Путин ,знаят ,че им остава много малко време живот .... Вече са зомбирали от страх и в момента са живи мъртъвци !!!!
80
4
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Украйна отдавна се е отказала да пази територия и играе само за максимално избиване на настъпващите пълчища свинособаки.
79
5
 
5
 
! Отговори
Америакномучилките, преди 1 месец
Колко успяха днес укропитеците? :) А похвалете се де! :)
78
4
 
7
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 месец
Ако беше толкова зле положението , Русия щеше да задейства ОДКБ. Както виждате няма и намек за това. Така че спокич. Положението е под контрол. Не мога ги мисля укрите дето навлязоха в Курска област. Между другото не знам верно ли е но 82 бригада се е изпарила чувам. Да не са се преоблекли в цивилки и да замислят нещо голямо. Знам ли.
77
3
 
7
 
! Отговори
ру Блата преди 1 месец
Я виж ти че можело и Украйна да прави асвабадителна апираця
76
2
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
защо само някакъв утрепан хохъл твърди че Русия изтегля части от Украйна а супер-дупер натовските спътници не засичат такова нещо? ----///----- Ако имаха излишъци, които да изтеглят, щяха да са ги изтеглили. Не изтеглят, защото няма какво. Срещу украинците в Курск ще пращат необстреляни наборници.
75
1
 
3
 
! Отговори
УСраа НАТО преди 1 месец
От това броене и мерене урките на южно направление вече са нула със настъпа си! и Активно отстъпва на изток! :)
74
1
 
11
 
! Отговори
БеZсилна капейка преди 1 месец
Защитата им на границите няма аналог защото просто я НЯМА
73
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От падъци трето полови вчера и днес с колко километра напреднаха наркосите в Русия,кои точно населени места превзеха, ммм ?