Русия изтегли част от войските си в Украйна за да се защити

Те са били преместени в Курск
13 авг 2024 18:40, Нели Христова
215
Русия изтегли част от войските си в Украйна за да се защити
Снимка: БГНЕС

"При изтеглянето на силите си от окупираните райони в украинския юг и прехвърлянето им в Курск , Москва е продължила" съобщи представителят на украинската армия Дмитрий Лихновий пред "Политико".

Продължаващата агресия на Украйна в пределите на Русия предизвиква недоумение в Москва. Владимир Путин изрази гнева си след украинското нахлуване и окупация на десетки селища и големи парцели земя в Курска и Белгородска област.

"Русия е преместила някои свои части, както от Запорожка област, така и от Херсонска област в южната част на Украйна", заяви Лихновий.

Генералният щаб на украинската армия съобщи, че руските войски продължават настъплението си в Покровск и на други места в Донецка област.

На 12 август на нажежена среща, местните власти обясниха на Путин как украинските сили са обходили руската отбрана в южната част от миналата седмица, което е предизвикало масовата евакуация на близо 200 000 души .

Докато Украйна завземаше територии, руските командири първоначално омаловажаваха нападението, настоявайки, че военните контролират нещата. Седмица по-късно Украйна вече контролира поне 1000 кв. км от руската територия.

Нахлуването повиши моралния дух в Украйна и същевременно подкрепи западните съюзници.

В Москва съюзник на Путин обвини руските военни, че не са били подготвени да предотвратят украинската атака, и добави, че руските гранични войски са получили информация за продължаващата украинска атака едва в последния момент, което им е оставило малко време за действие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
6
 
! Отговори
Америакномучилките, преди 1 месец
Кои "нови и нови" територии са придобили урките последните 24 часа?
31
2
 
3
 
! Отговори
URDR преди 1 месец
Май нещата отиват към СРДР, Съединените Руски Демократични Републики!
30
0
 
1
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
На тази снимка с маса с тетрадки и тефтери, защо има микрофони?
29
5
 
7
 
! Отговори
Урките са овър! преди 1 месец
Колко акъл требе да си утрепаш безмислено цялата армия?
28
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в Москва още цари недоумение, какво се случва. Докато украинците превземат нови и нови територии и прибират объркалоте се руснаци в плен. Муахахахаа жалки руски фашисти
27
7
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 1 месец
Какво става бе путинджии? Путин обеща че никога повече няма да се води война на руска територия, а сега бърза да вади руския башибозук от Украйна за да защитят голия задддник на Путин.
26
7
 
6
 
! Отговори
ьнони преди 1 месец
Всички хохли, франсета грузинци, поляци, лаймита, янкита и прочие ще бъдатт избити в Курска област, Зеления ще бъде линчуван от свои и екзекутиран, а украйна ще спре да съществува, ще остане киев и покрайнините, Близкия изток ще бъде сеч, която започва много скоро и следд няколко године 3WW, вече няма как да се продотврати
25
4
 
2
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 1 месец
Така искаха урките, а руснаците изкараха войски от дълбикия тил и... ядец! :) Скоро нато-еничарите ще имат и северен фронт! а ЧЕСТИТО!
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До16 просяците от банановата република си мислят,че някой им вярва на простотиите
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Мда..Готов си за оперативният руски щаб..подавай документи...и техните военни са с твоят акъл...за това воюват вече трета година...
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ Срамота, защо ги показвате тези кръволоци , положиха в гробищата 1 милион бедни руснаци и украинци . АКО МОЖЕ БЕЗ СНИМКИ или да идваме в редакцията .
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не личи да ги е изтеглила днес направиха съществен пробив на покровското направление според украинския ресурс дийп стейт. В курск са спецназ ахмат и ахмат чечня
20
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо трябва да вярваме на този украинец? Украинците са царе на лъжите и фантасмагориите.
19
10
 
9
 
! Отговори
Фед Красивия преди 1 месец
Толкова зле журналистиката не е била отдавна!!Пълни глупости за жълти наивници на ПП_ДБ.Такава утализация върви на укри в Курск,че е чудо и по това време падат като круши всички населени места в бившата източна украйна.Понеже вече такава държава няма!!!
18
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И как като продължава да мачка в Донбас това и украинските блогъри като Диип Стейт не го отричат
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изказа и граматиката на тази статия е много нескопосан... Или изкуствен интелект я е писал или е превеждана с гугъл транслатор. Във всеки случай доста некадърно от страна на Днес.бг.
16
17
 
7
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 1 месец
"съобщи представителят на украинската армия" - ама пропусна че още четри населени пункта от направлението са минали в руската федерация!
15
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бананова Республика Русия представляет вашему вниманию цирк Мовсковский
14
11
 
5
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Проблемът на Украйна, според Colonelcassad, е, че закопаването в отбрана вече не е достатъчно - преминаването към пълна отбрана в Курска област при сегашната конфигурация на фронта и прехвърлянето на съществуващите резерви в Донбас ще означава очевидно потвърждение за провала на авантюрата в Курск, за което пожертваха част от фронта в Донбас.
13
12
 
9
 
! Отговори
Глупости преди 1 месец
Руският Генщаб не се хвана в капана на ВСУ в Курск и сега Украйна е изправена пред катастрофа в ДонбасПрез последните дни украинското военно ръководство е започнало да осъзнава, че Генералният щаб на въоръжените сили на Руската федерация не се поддава на изкушението да изтегли на резерви от района на Ню Йорк и от Красноармейското направление и продължава да поддържа интензивен натиск върху позициите на Въоръжените сили на Украйна, което води до превземането на населени места и територии, които Русия така или иначе възнамерява да постави под контрол, пише Colonelcassad.Според руския Tel