Байдън: Украинското настъпление в Русия създава дилема за Путин

Иран може да не атакува Израел, ако се постигне сделка за Газа
14 авг 2024 08:45, Елка Василева
51
Байдън: Украинското настъпление в Русия създава дилема за Путин
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската офанзива в Русия "създава истинска дилема за (руския президент Владимир) Путин", каза Джо Байдън, цитиран от Франс прес, говорейки за първи път публично по темата.

Американският президент, който е на посещение в Ню Орлиънс, щата Луизиана, каза, че през последните шест до осем дни разговаря с екипа си "на всеки четири-пет часа" по този въпрос, и увери, че САЩ - основният военен поддръжник на Киев - са "в постоянен контакт с украинците".

Запитан дали очаква Иран да се откаже от ответен удар по Израел, ако бъде постигнато споразумение за спиране на огъня в Ивицата Газа, президентът отговори: "Такова е очакването ми", отбелязва Ройтерс.

Байдън каза това пред репортери след пристигането си в Ню Орлиънс.

По-рано, позовавайки се на трима високопоставени ирански служители, Ройтерс съобщи, че само споразумение за прекратяване на огъня в резултат на евентуални преговори тази седмица би възпряло Иран от пряк ответен удар срещу Израел.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Говорилнята пак почна, значи нещата са много зле за Уклите. Над 1 600 убити в Русия и постоянно усмирявани в Украйна казват достатъчно.
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво означава "украинското настъпление в Русия създава /дилема?/ за Путин"?
22
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пиндостан хем бил в постоянен контакт с украинците, хем бил изненадан от тяхното нападение срещу Курска област.
21
16
 
4
 
! Отговори
Spoko! преди 1 месец
В края на краищата не инвазията на украинците в Курска област ще срази крепостните, а Пентагонът...
20
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За сега са влязли в няколко села. Опитват се да вземат Суджа - малко градче с популация 5000, но вече втора седмица не успяват. За сравнение, Бахмут - над 60000, Авдивка - над 30000, МАСИВНО УКРЕПЕНИ И ОКОПАНИ, плюс индустриални зони. В зоната на контрол на урките няма нищо важно, единствено помпената станция на дружба, която едва ли ще посмеят да унищожат, защото тотално ще ги отпишат от Унгария и Словакия, и защото са прошляци, които няма да имат волята да се откажат от транзитните такси
19
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали даваше оръжия само за защита, лъжец? Какви са тези терористични атаки над мирни села? Фронтът е на друго място.
18
3
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 месец
До Анонимен 17/ САМО АКО ТРЪНП СПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА! УКРАЙНА ЩЕ ЗАГУБИ НО ПОНЕ ЩЕ ЗАГУБИ СЛАВНО!
17
3
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън : преди 1 месец
"Някой да ми смени памперса! Уффф,че миришеееее...Отивам да поспя! Представям ви президента Путин! Браво на Испанците... Ъъъъ... Ирландците... Ъъъъъъъъ... Азиатците! Слава на Теди Рузвелт и да живеЙ кралицата!!!"
16
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия дето са влезли в Курска област, ще излязат в чували, а Покрайна ще загуби още територии.
15
14
 
13
 
! Отговори
Какви герои преди 1 месец
Вчера ycpauнскu войници са разстреляли 103 годишна баба и са са се снимали стъпили върху трупа й
14
15
 
7
 
! Отговори
Вин преди 1 месец
Северната бензиностанция вече затваря, остава и да се разпадне за да стане светът едно по-спокойно и приятно място! За ужас и съжаление на местната еничарска, некадърна, лумпенизирана, крадлива част от населението!
13
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-голям подарък на Путин с тая инвазия не можаха да направят. Развързаха му ръцете за всичко. Да използва армията от срочнослужещи, да превземе Донбас, да избие елитните украински бригади в Курск, и, накрая, да постави нови, още по-тежки условия на Украйна за край на войната.
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам каква дилема създава, но плановете да се отвлекат руски сили от други участъци очевадно не сработи. Защото руснаците ежедневно напредват с по няколко км към Покровск.
11
15
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 1 месец
До Анонимен"Окачете гнома ЗЕЛЕНски на удобно място" Я посъветвай къде да се окачи руският карлик Вова, че греховете му са толкова огромни та се чудя дали има подходящо място, където да стои за назидание на подобните му и не само, какво НИКОГА не трябва да се прави.
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
дилемата е да евакуира хората и да ги изпържи или направо да ги изпържи
9
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
проблема на всичките тия, е че са толкова Tъnu, че се вярват за най умни от всички. Мотивацията на атаката в Курск е очевидно да накарат Русия да мести войски и да охлаби натиска в Донбас, та при това положение, от какъв зор руснаците ще тръгнат да правят точно това, което провокацията цели? Още повече, че сами разминираха границата към Суми преди 2-3 седмици, и оставиха разграден двор. Урките си мислят, че цакат Русия, но цакат единствено себе си. Отивайки там спестяват месеци усилия на Русия
8
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този дърт изкуфял отиващ си президент на сащ,гасеше и продължава да гаси огъня на войната с бензин.Окачете гнома ЗЕЛЕНски на удобно място и го оставете да виси там,докато може да диша.
7
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както винаги - истината, ама на опаки. Путин вече няма дилема, сам си го каза - всякакви преговори отпадат, война ще има до постигане на всичките първоначални цели. Укропите губят при всички положения - техния избор е само в това колко лошо ще загубят. За сега продължават да си го просят. Действията на укропите са нищо повече от отчаяние, и Путин не е чак толкова загубен, че да се отчая от този окуражителен знак. Реално тази атака УСКОРЯВА загубата на укропа, бичат последни резерви право в огъня
6
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Войната се разраства. Евреите няма да спрат, докато не вкарат и Беларус и Полша във войната, а след това и целият свят, и вас също. Това е най-лесният начин да намалят световното население, като всички се избивате едни-други за евреите.
5
21
 
9
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 месец
Путин обмисля да стане член на ЛГБТ движението.