Bloomberg: Украйна разглежда няколко сценария за атака срещу Русия

Действието в Курск бележи нов порядък, включващ част от сухопътните сили на Украйна
14 авг 2024 19:45, Гергана Попова
237
Bloomberg: Украйна разглежда няколко сценария за атака срещу Русия
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна обмисля няколко сценария за внезапна атака срещу Русия, пише Bloomberg. Според офицер от западното разузнаване, пожелал анонимност, администрацията на президента на САЩ Джо Байдън и Европейският съюз (ЕС) са одобрили плана на Украйна за агресия срещу Русия.

В същото време, добавя той на Bloomberg, украинското ръководство дълго време не е споделяло със Запада конкретна информация за тази операция.

Отклоняването на опитни войски от битката, докато руските сили се приближават до стратегически позиции, може да направи украинците по-уязвими.

И все пак, докато атаката на Курск остави Москва и западните партньори неподготвени, планирането на такова нахлуване предполага, че този ход е част от по-широк стратегически план.

Украинските сили започнаха атаки срещу енергийни съоръжения в руска територия, което предизвика предупреждения от Вашингтон да не се използва американска техника за дълбоки удари. Киев също е наблюдавал нападения в руската Белгородска област, близо до Курск, макар и с руски антикремълски доброволци.

Атаката от този месец е в съответствие с политиката на Вашингтон относно използването на доставени от Украйна оръжия за защита на Украйна, каза заместник прессекретарят на Пентагона Сабрина Синг пред репортери миналата седмица. ЕС също нарече операцията легитимна защита срещу агресивна война, пише още изданието.

„Ние подкрепяме Украйна във война, която е отбранителна и тук няма какво да обсъждаме“, каза полският премиер Доналд Туск пред репортери във Варшава във вторник. „Наясно съм и всички знаем какви са рисковете.“

Действието в Курск бележи нов порядък, включващ част от сухопътните сили на Украйна. Зеленски, който в понеделник потвърди атаката за първи път, каза, че Киев вече контролира райони, от които Русия е нанасяла удари по североизточната Сумска област, пише изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
6
 
5
 
! Отговори
Пише се да се дразни преди 1 месец
Реално Атаката във Русия е по-възможно даприключи Украйна отколкото да и помогне ! Освен ако всички не сме подведени за числеността на украйнската армия и въоръжението и ! Ако са имали голям резерв хора и са увлекли и заблудили руснаците във Донбас че това им е моженето със цел удар във Курск -да ,ама ако всичко е от зор --тежко им ! Това е война ще си покаже няма скрито покрито А за търгуване на области няма как да стане много руснак трябва да си замине за да клекне Путин рано е !
195
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При такава импотентна армия като руската са възможни всякакви сценарии дори и най-фантастичните.
194
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ха ха Като е толкова невероятно защо бързаш да запишеш минуси? Значи не е толкова невероятно, а е доста възможно, като се вземат предвид хилавите възможности на руската армия.
193
2
 
12
 
! Отговори
ха ха преди 1 месец
"Най-вероятния сценарий атака на Кремъл" - май е най невероятния а? :):) Да се мечтае не е вредно ! Ако беше толкова реално наглосаксите вече да са го направили!
192
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-вероятния сценарий атака на Кремъл и ликвидация на джуджака.
191
6
 
10
 
! Отговори
Америакномучилките, преди 1 месец
колко успех имат укропитеците днес?
190
9
 
8
 
! Отговори
и дивото прасе преди 1 месец
може да ухапе мечката преди да му отхапат главата!
189
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 190-вземи си глътка въздух,че ще се пръснеш.До 2 седмици и помен няма да има от тази PR атака. А относно 30 месеца - не са решили, не са превзели Украйна. Никой незнае каква е целта на тази война, още по-малко пък ти. Хем воюват, ама хем си върви транзитния газ към Европа. Не сме дорасли за да знаем какво точно целят всички с тая война
188
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 186 Руските нещастници имаха 30 месеца време да направят нещо в Украйна и освен да изсерат едно голямо лайййно нищо друго не успяха да направят. Кое ти дава основание да си толкова сигурен във нищожните възможности на Русия? Гарантирам ти че никой не е в състояние да принуди Украйна да напусне курска област, най-малко това могат да напаравят руските насссрани военни сили.
187
6
 
7
 
! Отговори
До 186 преди 1 месец
Абсолютна глупотевини,на които сам/сама/то не си вярваш. Очевадно е,че тези плъхове камикадзета ще бъдат изловени и ликвидирани, всичко е въпрос на време. Нито имат средствата,нито демографския и икономическия ресурс да го направят. Това са приказки за наивници, но ти явно си от жълто-паветния и никому потребен планктон!
186
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не сменят Путин ще има разрешение за ползване на американско оръжие по цялата територия на Русия, включително и Москва.
185
4
 
6
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Този "к у ч и син", който направи толкова злини. Това казва за Владимир Путин възрастна жена в едно от селата около град Суджа в руската Курска област, които вече са под контрола на украинските сили. Това може да се чуе от видео, разпространявано в социалните мрежи
184
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече и другаря Тръмп няма как да помогне на Русия и да спре войната за 24 часа. Украйна се настани трайно в курска област и ще напусне от там едва когато Русия напусне и последния сантиметър украинска територия.
183
9
 
8
 
! Отговори
Обективни истини преди 1 месец
Зеленски трябва да бъде ликвидиран, за да настъпи спокойствие. Този народ се оказа много вироглав, нагъл, нахален с някакво странно чувство за превъзходство. До вчера никой не ги знаеше, днес научихме географията на 404. Няма нужда.
182
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никаква връзка с реалността или кораба майка.
181
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как ги прецакаха Укрите само. ХАХА. Да се смея ли, да плача ли? Вкараха ги във война,сваляха им звезди и накрая ги онодиха и захвърлиха като мръсно куче. Едно от многобройните доказателства ,че на САЩ не трябва да се вярва, не трябва и да съществуват защото са вредни за човешкия вид !!
180
7
 
6
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 1 месец
Вън НАГЛИТЕ окраинци!
179
5
 
10
 
! Отговори
Смешник преди 1 месец
Тия кравари съвсем са онагледелиИмат късмет че Путин е мек.Иначе ако беше оня пияния Медведев до сега да са изолирани атома
178
4
 
3
 
! Отговори
Същото важи и за преди 1 месец
159. Анонимен. Бяхте предупредени русофилчета. Най-доброто предстои!. . . . . . . . . . Важи и за евроатлантичетата! Но като по прости ще бъдат първо изпарени от високите температури, което е напълно безразлично кой ще бъде първия изпарен!
177
5
 
7
 
! Отговори
УКРО КРИЗА преди 1 месец
Украйна са си погледне Покровск, който изглежда скоро ще е под руски контрол. А от там и ЖП логистиката със Запорожието и Днипро попада под руски огневи обхват. И металургията изпада в криза, въглищата за металургията им са от Покровск.