Bloomberg: Украйна разглежда няколко сценария за атака срещу Русия

Действието в Курск бележи нов порядък, включващ част от сухопътните сили на Украйна
14 авг 2024 19:45, Гергана Попова
237
Bloomberg: Украйна разглежда няколко сценария за атака срещу Русия
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна обмисля няколко сценария за внезапна атака срещу Русия, пише Bloomberg. Според офицер от западното разузнаване, пожелал анонимност, администрацията на президента на САЩ Джо Байдън и Европейският съюз (ЕС) са одобрили плана на Украйна за агресия срещу Русия.

В същото време, добавя той на Bloomberg, украинското ръководство дълго време не е споделяло със Запада конкретна информация за тази операция.

Отклоняването на опитни войски от битката, докато руските сили се приближават до стратегически позиции, може да направи украинците по-уязвими.

И все пак, докато атаката на Курск остави Москва и западните партньори неподготвени, планирането на такова нахлуване предполага, че този ход е част от по-широк стратегически план.

Украинските сили започнаха атаки срещу енергийни съоръжения в руска територия, което предизвика предупреждения от Вашингтон да не се използва американска техника за дълбоки удари. Киев също е наблюдавал нападения в руската Белгородска област, близо до Курск, макар и с руски антикремълски доброволци.

Атаката от този месец е в съответствие с политиката на Вашингтон относно използването на доставени от Украйна оръжия за защита на Украйна, каза заместник прессекретарят на Пентагона Сабрина Синг пред репортери миналата седмица. ЕС също нарече операцията легитимна защита срещу агресивна война, пише още изданието.

„Ние подкрепяме Украйна във война, която е отбранителна и тук няма какво да обсъждаме“, каза полският премиер Доналд Туск пред репортери във Варшава във вторник. „Наясно съм и всички знаем какви са рисковете.“

Действието в Курск бележи нов порядък, включващ част от сухопътните сили на Украйна. Зеленски, който в понеделник потвърди атаката за първи път, каза, че Киев вече контролира райони, от които Русия е нанасяла удари по североизточната Сумска област, пише изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха-ха -ха . Изнасилването на Мецана не е приключило така разбирам от заглавието
175
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
УКРАИНА НИЩО НЕ РАЗГЛЕЖДА, РАЗГЛЕЖДАТ ТЕХНИТЕ НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛИ, И МИСЛЯ ЧЕ СКОРО НАД ЕВРОПА ЩЕ НАСТАНЕ ТИШИНА КОЛКО ЖАЛКО ЗА КРАСИВАТА ВИ ЕРОПА ЩЕ СИ ИМАМЕ ПУСТИНЯ СКОРО ВРЕМЕ
174
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Наркоманът излъга Путин, че ще спазва договореното в Истанбул и затова ВКС на РФ се оттеглиха. Подобна грешка Путин едва ли ще допусне. " ---- Няма,бе, вярвай! То и с Майдана нямаше да допусне, и с Минските споразумения нямаше да допусне. И че войната щеше само на украинска територия да се води, щото му бяха обещали и пак повярва (други сигурно са му виновни, че пак повярва). И още много подобни нямаше да допусне. Ама ти си вярвай, че "СЕГА ВЕЧЕ НЯМА! " Вярвай!
173
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Големите сценаристи! ХАХАХАХАХАХА ХАХАХАХАХАХА ХАХАХАХАХАХА
172
3
 
6
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Който вярва,че на Лукашенко му стиска да заложи пари!?
171
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 163Защото неграмотнико Беларус е струпал войски на северозападната граница на Украйна)))Нищо не е струпал, , от щаба на ВСУ казаха, че няма придвижване на беларуски войски към границите на Украйна. Тива си беше изцепка на Лукашенно колкото да се хареса на руснаците.
170
8
 
11
 
! Отговори
До 171 преди 1 месец
Абе всички видяхме какво взехте - 5 села с бабичките заедно.
169
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ха ха "Бе до три дни взимаме Киев...... май де..... поне според плана на специалната ... аааа нещо си тама" Ама те го взеха за 3 часа, не за 3 дни. Зеленски - Наркоманът излъга Путин, че ще спазва договореното в Истанбул и затова ВКС на РФ се оттеглиха. Подобна грешка Путин едва ли ще допусне. Още на Минск2 се видя как надрусаният наркоман се хилеше като тиква на думитена Путин.
168
7
 
5
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
Противникът ви воюва дотолкова, доколкото вие му позволите! Ако противникът ви побеждава, вината е ваша, вие сте го подценили или сте му позволили да вземе инициативата в свои ръце, вашето разузнаване не струва пукнат грош, а вашите генерали са пълни н::::екадърници! Това означава, че е настъпило време за кардинални промени във висшето политическо и военно ръководство на държавата! Днес, все повече руснаци започват да разбират и оправдават твърдите и решителни действията на др. Сталин!
167
10
 
11
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Еврейски комик да окупира руски територии,ужасът на Путин.
166
9
 
18
 
! Отговори
Малък Праз преди 1 месец
Башибозукът съставен от бандеровци и наемници се качи на мешавицата от съветски и натовски машини, наду зурните и тръгна в атака. И се справи перфектно да избива цивилни, като всеки самоуважаващ се башибозук. И ще свърши като такъв.
165
6
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
Бе до три дни взимаме Киев...... май де..... поне според плана на специалната ... аааа нещо си тама......
164
4
 
6
 
! Отговори
До 112 преди 1 месец
Само да не се окаже, че сценария е трагикомедия или ужаси.
163
14
 
6
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Постепенно войната достига ново ниво. Украйна овладява ситуацията и вече тя налага условията. Такъв изпълнен с горчивина и печал анализ може да се прочете днес в един от z-каналите в Telegram - "Критик новостной ленты".
162
6
 
3
 
! Отговори
До 154 преди 1 месец
Защото неграмотнико Беларус е струпал войски на северозападната граница на Украйна и може легитимно да нахлуе! А Китай не може да си позволи да изостави единствения си сериозен стратегически съюзник, което го изправя до стената. Нещата не са толкова прости, колкото твоя интелект.
161
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Настъплението спря. Фронта в украйна е пропукан" ---- Пак си горе-долу близо до реалността. Щото вчера един тук твърдеше, че няма настъпление и войната свърши!
160
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 месец
До Анонимен 150. Не съм прочел историк да е казал, че *** е наследник на руската империя.
159
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 155. Ти много знаеш руската история. Да не би да си копейка. Ха ха ха ...
158
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бяхте предупредени русофилчета. Най-доброто предстои!
157
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ню Йорк вече е Новгород.