Bloomberg: Украйна разглежда няколко сценария за атака срещу Русия

Действието в Курск бележи нов порядък, включващ част от сухопътните сили на Украйна
14 авг 2024 19:45, Гергана Попова
237
Bloomberg: Украйна разглежда няколко сценария за атака срещу Русия
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна обмисля няколко сценария за внезапна атака срещу Русия, пише Bloomberg. Според офицер от западното разузнаване, пожелал анонимност, администрацията на президента на САЩ Джо Байдън и Европейският съюз (ЕС) са одобрили плана на Украйна за агресия срещу Русия.

В същото време, добавя той на Bloomberg, украинското ръководство дълго време не е споделяло със Запада конкретна информация за тази операция.

Отклоняването на опитни войски от битката, докато руските сили се приближават до стратегически позиции, може да направи украинците по-уязвими.

И все пак, докато атаката на Курск остави Москва и западните партньори неподготвени, планирането на такова нахлуване предполага, че този ход е част от по-широк стратегически план.

Украинските сили започнаха атаки срещу енергийни съоръжения в руска територия, което предизвика предупреждения от Вашингтон да не се използва американска техника за дълбоки удари. Киев също е наблюдавал нападения в руската Белгородска област, близо до Курск, макар и с руски антикремълски доброволци.

Атаката от този месец е в съответствие с политиката на Вашингтон относно използването на доставени от Украйна оръжия за защита на Украйна, каза заместник прессекретарят на Пентагона Сабрина Синг пред репортери миналата седмица. ЕС също нарече операцията легитимна защита срещу агресивна война, пише още изданието.

„Ние подкрепяме Украйна във война, която е отбранителна и тук няма какво да обсъждаме“, каза полският премиер Доналд Туск пред репортери във Варшава във вторник. „Наясно съм и всички знаем какви са рисковете.“

Действието в Курск бележи нов порядък, включващ част от сухопътните сили на Украйна. Зеленски, който в понеделник потвърди атаката за първи път, каза, че Киев вече контролира райони, от които Русия е нанасяла удари по североизточната Сумска област, пише изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
6
 
5
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
И десет хиляди кв.км да превземат все курбан ще станат
155
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При опит да навлезат в Гири, украинска колона с тежка бронетехника е разбита. Жертвите от украинска страна са над 150.
154
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 149Новгородската земя отново ще влезе в границите на Русия. )))Слаб 2 по история.Новгород си е в Русия, създаден в началото на 10 век от Киевското Княжество, Мацква възниква 2 века по-късно,по времето на татарите.
153
5
 
3
 
! Отговори
до 151 преди 1 месец
Беларус? Какво значение има как ще реагира тази плюнкa. А Китай отсега ги виждам как се жертват за Русия и стават уязвими за ядрени удари по територията си.
152
5
 
9
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 месец
До Анонимен 148. Кой запад стои зад украйна. Всички мълчат като на с*рани ми*ш*ки. Само будали като нас дават пари.
151
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички блогъри донасят, че край селата Озерки и Гири останалите без храна и патрони укропитеци са се разбягали, тоест целия Южен фронт на тази НАТОвска агресия се е сринал позорно. Навсякъде видеа с изоставените машини на агресора, а руснаците са влезли чак в Сумска област на НАТО. Резила на агресора е тотален, за разлика от Наполеон и Хитлер НАТО започва да капитулира на руска земя на 5-тия ден хахахаха
150
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно сега как ще реагират съюзниците на Русия, особено Беларус и Китай които по договор гарантират териториалната цялост на Русия. Тази ПР акция може да запали трета световна война, нещата са много сериозни, а статията и коментарите неадекватни.
149
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 145До Анонимен 137. когата съществува Киевска Рус, никой не споменава Украйна.))))То и когато съществува Римскста Империя никой не споменава Италия, такова нещо не е съществувало. Ама я виж какво казват историците кой народ е наследник на Римската Империя?
148
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новгородската земя отново ще влезе в границите на Русия. От там тръгва Русия. А ус р аинците ша го духондрят.
147
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко руско е ръждясало. Запада стои зад Украйна и рашъните нямат шанс. Все едно Лада и Москвич да имат шанс срещу биемдаблю и мъсидис.
146
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Историята на Русия започва с издигането на източните славяни като доминираща сила в Източна Европа между 3 и 8 век. За година на основаване се счита 862 г., когато варяжкият принц Рюрик започва да властва над Новгородската земя (а наследниците му овладяват Киевска Рус) и дава началото на династията на Рюриковичите, управлявали Русия през следващите 700 години.
145
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия създаде нов ФПВ-дрон камикадзе под името "Княз Вандал Новгородский". Този дрон работи с оптичен кабел и нито една система РЕБ не може да му противодейства. Сигналът е отличен, а изображенията са супер изчистени. Руснаците ви пръскат русофоби, нацяги и джендери. За да живеете трябва да се предадате.
144
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 137. когата съществува Киевска Рус, никой не споменава Украйна. Такова нещо няма ... ха ха ха
143
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най - добрият сценарий е вперьод к Маскве.
142
3
 
3
 
! Отговори
До 141 преди 1 месец
Абе неадекват.Не ти се получава Пробвай пак.
141
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 136Отказаха се защото не могат да го разработят. )))Самата идея заз ядрен двигател на ракета или торпедо е абсолютно излишна,нито ще е по-бързо нито по-точно.Пускайки двигателя, къде ще отиде отработеното гориво? Във въздуха над Русия заразявайки я с радиация!!!
140
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Фют. Не се буди. Настъплението спря. Фронта в украйна е пропукан. Руснаците освобождават малорусия. Руската империя се възражда.
139
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голяв смях пада да гледаш как всичката русофилска м.ъ.р.ш.а се гърчи на амбразурата.Жалки сте ...Ха .ха...хааааа!
138
5
 
6
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
Много нахъсани,празни делви,има тук,отмъстителите,ще дойдат,и хоп,Русия,ще клекне.Четете история,там няма,ал-бала,78 дела превзели,и тям подобни щуротии,ако беше истина,досега Киев, да го няма.Жалйи списвачи,продажници,без морал и ценностна система.
137
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Украинците разграбват магазини и домове в Суджа" --- И с това сигурно искаш да похвалиш стратегията и тактиката на руското командване че след 3 години война до там го докараха? Добре, поне, че не ги разграбват в Тула (засега)! Велики стратези! Що не ги пуснат да разграбват в още няколко руски области, че хвалите още повече руската тактика?!?!