Bloomberg: Украйна разглежда няколко сценария за атака срещу Русия

Действието в Курск бележи нов порядък, включващ част от сухопътните сили на Украйна
14 авг 2024 19:45, Гергана Попова
237
Bloomberg: Украйна разглежда няколко сценария за атака срещу Русия
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна обмисля няколко сценария за внезапна атака срещу Русия, пише Bloomberg. Според офицер от западното разузнаване, пожелал анонимност, администрацията на президента на САЩ Джо Байдън и Европейският съюз (ЕС) са одобрили плана на Украйна за агресия срещу Русия.

В същото време, добавя той на Bloomberg, украинското ръководство дълго време не е споделяло със Запада конкретна информация за тази операция.

Отклоняването на опитни войски от битката, докато руските сили се приближават до стратегически позиции, може да направи украинците по-уязвими.

И все пак, докато атаката на Курск остави Москва и западните партньори неподготвени, планирането на такова нахлуване предполага, че този ход е част от по-широк стратегически план.

Украинските сили започнаха атаки срещу енергийни съоръжения в руска територия, което предизвика предупреждения от Вашингтон да не се използва американска техника за дълбоки удари. Киев също е наблюдавал нападения в руската Белгородска област, близо до Курск, макар и с руски антикремълски доброволци.

Атаката от този месец е в съответствие с политиката на Вашингтон относно използването на доставени от Украйна оръжия за защита на Украйна, каза заместник прессекретарят на Пентагона Сабрина Синг пред репортери миналата седмица. ЕС също нарече операцията легитимна защита срещу агресивна война, пише още изданието.

„Ние подкрепяме Украйна във война, която е отбранителна и тук няма какво да обсъждаме“, каза полският премиер Доналд Туск пред репортери във Варшава във вторник. „Наясно съм и всички знаем какви са рисковете.“

Действието в Курск бележи нов порядък, включващ част от сухопътните сили на Украйна. Зеленски, който в понеделник потвърди атаката за първи път, каза, че Киев вече контролира райони, от които Русия е нанасяла удари по североизточната Сумска област, пише изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 131 Русия я имя на картата от 862 година.))) През 862 година е създадено Киевското Княжество. Няма исторически документ който да назовава това кнвжество Русия.Понятието Киевска Рус е въведено от руски историци през 18 век.
135
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отказаха се защото не могат да го разработят. Няма вече живи нацистки учени да им правят оръжието. Русия си пази учените, всеки ден руското оръжие се развива, американското е от виатнамската (ф-16)
134
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пръкналата се през 1991 година Расийска Федерация я млатят като дайре на селски мегдан.
133
8
 
7
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Чудя се, колко кози Путинко трябва да даде на Зеленски, за да спре настъплението ВСУ в Русия:)))
132
6
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Там,където няма украинци,Ахмат стои! Там,където има украинци,Ахмат лежи!
131
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 110Русия тества успешно ракетата "Буревестник" с нов тип ядрен двигател и ядрена бойна глава)))Такова оръжие, ракета с ядрен двигател не съществува. САЩ се отказаха от тази технология още през 60те,СССРто 20 год. по-късно.Въпросната" разработка ", съществува само за източване на военият бюджет на Русия. Нямат успешен опит.
130
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На шопляка, *** от СФ му е добре да си грее евтино мирижливата дупара с руска газ, иначе е най-големия русофоб. Купил си боксониера в украйнините на СФ за 400 хиляди от банките и вика "колко са 250 лв за парно?" ))) Баче, внуците ти няма да върнат парите, които ти вече си офраскал.
129
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 105. Пич, Русия я имя ня картата от 862 година.
128
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мутракеси америко, скрийте се бе!
127
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В измислената държава украйна, ловят хората по улиците като пилци хахахахаха. И вас русофоби ще ви ловят така.
126
6
 
7
 
! Отговори
до118 преди 1 месец
Ми виждаме, ти не виждаш ли кво ли, укрия от 44милиона на 20, 1/3 от територията и превзета, инфраструктура, икономика разрушена, потънала в заеми, ве имаме една унищожена укрия, даже укрите не искат да се бият, че и европаи САЩ го отнесоха, рецвсии, инфлация, протести, ти кво точно очакваш да видиш.
125
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие наистина ли си мислите, че украинците с 5 бригади/полка, това са максимум 25 хил човека, ще успеят да завладеят Русия? )))) Навлезнаха в Курска област в квадрат 30:30 км и отделни малки групи навлизат с бърза скорост на още макс 10 км навътре. Прилича на набезите на тер. групировка Боко Харам в Нигерия, Чад и Нигер. Ефективност нулева. Брутални самоубийствени рейдове. Американският генерал направил тази стратегия със сигурност е някой некомпетентен джендър ))))
124
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Блумбърг публикуваха по-интересна статия от тези обикновени глупости. Има статия за продължаващите доставки на газ през територията на Украйна към Европа. Колкото до атаката на украинците, днес всичко свърши, във всички направления настъплението е спряно. Имаше кадри от Суджа снимано видео от украински войник, който участва в разграбването на супермаркет, май и перални са крали. Това ще да е истинската цел на настъплението. Само да напомня, че Суджа не е завладяна от украинците, там има руски ча
123
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 117Украинците разграбват магазини и домове в Суджа. )))Не може да е вярно Суджа според руските пропагандисти е изчистен от хохли.
122
0
 
5
 
! Отговори
Лично мнение преди 1 месец
Като превеждате с Google Translate поне го прочетете преди да го публикувате. Или "списвача" не говори български?
121
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Друго си е клоун да ти е начело на държавата. Не разглежда тактики и стратегии, ами сценарии. По-интересното е кой му ги пише тия сценарии? Артистите само си заучават репликите, сценаристите кои са?
120
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като бяхме малки и децата на русофилите много ги биех, голям терор им бях наложил
119
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като видите някой който няма зъби - 100% е русофил който са го били
118
8
 
8
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Z-канали: Украйна вече ни диктува условия, а дори още не е започнала да използва F-16 в Курск...Разгрома на втарая в мире :)))))))))))))
117
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Украйнската атака е легитимна ОК, обаче сега става...." ---- Аха, това "ей сега вече!" от 3 години го чета! Потопиха кораба Москва - ей сега ще видите! Удариха летище със стратегически бомбардировачи - ей сега ще видите! Направиха им терористичен акт в Русия - ей сега ще видите! Удрят ги с ракети и дронове - ей сега ще видите! И така нататък. И какво виждаме - война на Руска територия! И юнаци с големи калпаци ни го представят за"велико руско военно изкуство " и пак - ще видите! Ми виждаме!