Зеленски: Продължаваме да настъпваме в Курска област

Военните са унищожили руски бомбардировач
14 авг 2024 15:31, Инна Ангелова
113
Зеленски: Продължаваме да настъпваме в Курска област
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Володимир Зеленски, президент на Украйна, заяви, че въоръжените сили на страната му продължават да настъпват в руската Курска област и от началото на деня са се придвижили с един до два километра напред в различни посоки, предаде Ройтерс.

На видеоклип, качен в неговия официален акаунт в Telegram, Зеленски разговаря чрез видеовръзка с главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал-полковник Олександър Сирски, който докладва, че от началото на трансграничното настъпление са взети 100 руски военнопленници.

Междувременно Генералният щаб на ВСУ обяви, че украински военни са унищожили през нощта руски изтребител бомбардировач Су-34 в Курска област, докато са изпълнявали бойна мисия.

"Работата по елиминирането на окупаторите, тяхното оборудване и оръжия продължава непрекъснато", се казва в изявлението, публикувано в Telegram.

От Ройтерс все пак уточняват, че не е в състояние да проверят тези твърдения чрез независими източници. / БТА


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
7
 
8
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 месец
Значи с 2000 войника украинците превзеха 2000 кв. километра и настъплението продължава? Няма ли да се посочат имената на някои превзети населени места, извън онези 28, за които казаха руснаците? Или и тази година взе да става като миналата година, с великата перемога:)
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
47 снимката му е пред стената на плача в Ерусалим,за това изглежда толкова радостен,сигурно е разбрал,че настъплението му е спряно.
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
настъпвайте в КУРска област - там ще го ядете целия, немит!
44
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво Зеле продължавайте вперьод към Мацква.
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъже там е клане в момента
42
2
 
14
 
! Отговори
Обективни истини преди 1 месец
Зеленски трябва да бъде ликвидиран, за да настъпи спокойствие. Този народ се оказа много вироглав, нагъл, нахален с някакво странно чувство за превъзходство. До вчера никой не ги знаеше, днес научихме географията на 404. Няма нужда.
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Товариш зелевски лъжеш,настъплението ти е спряно,жертвите ти са хиляди,прочетете в Телеграм за "настъплението" му на зелевски.
40
1
 
14
 
! Отговори
До 45 преди 1 месец
А дано и урко-просяците тук ти повярват и да се вършат в Украйна,че на хората по морето им писна да им развалят сезона със селенията и простотията си
39
4
 
16
 
! Отговори
БПФ преди 1 месец
Хората четат военни сводки. От четири-пет дни укропите не са напреднали нито с метър никъде, но всеки ден губят много хора и техника. Сайтчето, като ви спрат грантчетата, КАКВО ПРАВИТЕ?
38
6
 
3
 
! Отговори
Сега преди 1 месец
Крим руски бил Ами Курск какъв е
37
5
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 19 преди 1 месец
"А какво става с контранастъплеието? Върнаха ли вече Крим?"-----------------На път са, на път са! :) Всичко по реда си и според плана;)
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хаха, поредната дезинформация. Настъпвали "в различни посоки"...и кои са тези посоки, бе белоносия? Според украински източници на запад ВСУ е блокирано преди Коренево, на север до Малая Локня, на изток до Гири. Това е, от 2-3 дни ситуацията няма изменение - блокирани и поетапно избивани. А наркомана може да си говори каквото иска, нашите медии да бълват лъжи след лъжи, това няма да промени ситуацията и тя ще излезе наяве. Както излезе миналата година след фиаското наречено контранаступ...
35
3
 
11
 
! Отговори
Цанко преди 1 месец
С този поглед на острелян коч и празноглавец,трудно ще настъпваш и завземаш в Курск!Утрото е по- мъдро от вечерта!Последни издихания на умираш и дръглив кон!
34
3
 
13
 
! Отговори
Мнооо яко! преди 1 месец
Получил е свежа пратка пудра захар от Колумбия...
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЗЕЛЕ ИЗТЛЕЖДАШ МРАЧЕН И УГРИЖЕН - НЕ ПРОВАЛЯЙ ИЛЮЗИЯТА!!!...
32
1
 
5
 
! Отговори
До 38 преди 1 месец
МИ6 са планирали от 6 месеца влизането. Не е току видели, че няма никой и е оголено. Има нещо гнило в цялата операция. Руснаците няма да признаят, че са оголили границата нарочно защото много руснаци ги евакуираха и ще настанат бунтове. Както за Северен поток вече са известни имената на украинските водолази заложили мините, така и това ще стане ясно,но едва ли ще си признаят руснаците заради употребата на местните хора, които са пострадали.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеле, сбърка фронта, той е до Часови Яр. Курск е място за селфи за nekrolog
30
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това само потвърждава факта, че когато миналата година Пригожин с армията си Вагнер се запътиха към Москва да правят преврат - и навсякъде по пътя бяха приветствани от руснаците!, ако Лукашенко не беше го разубедил, сега Путин нямаше да го има в Кремъл. Самият Путин тогава избяга със самолет като последен трус:)) Така че Зеленски да напредва към Москва, никой няма да го спре!
29
2
 
8
 
! Отговори
До 38 преди 1 месец
Само да напомня за 11 септември и великото американско разузнаване. Трай си явно украинците ще ги колят на руска територия за удобно.
28
3
 
20
 
! Отговори
Тап преди 1 месец
Тава настъпление е в улица без изход.