Победата на Харис на изборите в САЩ не вещае нищо добро за Украйна

Тя пропусна няколко възможности да установи подходящи отношения със Зеленски
15 авг 2024 12:45, Гергана Попова
147
Победата на Харис на изборите в САЩ не вещае нищо добро за Украйна
Снимка: БГНЕС/ EPA

Победата на американския вицепрезидент Камала Харис на президентските избори няма да се окаже нищо добро за Украйна. Това каза пред The ​​Telegraph бивш помощник на президента на САЩ Джо Байдън, пожелал анонимност.

„Тя пропусна няколко възможности да установи подходящи отношения с Владимир Зеленски и нейният колеблив подход към конфликта не предвещава нищо добро, ако тя спечели президентските избори“, каза служителят.

Бившият помощник на бившия президент на САЩ Роналд Рейгън, Дъг Бандоу на свой ред подчерта, че Харис не се интересува от украинския конфликт. Според него тя не е участвала много във външната политика на страната и разбирането й за европейските проблеми се е свеждало до повърхностни говорения.

Ако републиканците спечелят изборите в САЩ, отношенията между Доналд Тръмп и Зеленски изглежда ще бъдат по-нестабилни. Тръмп беше подложен на импийчмънт, след като бе обвинен, че се е опитал да изнудва украинския президент, като е задържал военна подкрепа в борбата си срещу Русия. През юни той подигравателно нарече Зеленски "може би най-великият продавач на всеки политик, който някога е живял".

Камала Харис като президент е още по-малко ясно как би се справила със Зеленски, посочва още изданието.

Докато Харис никога не е била в Украйна, тя се е срещала със Зеленски шест пъти, замествайки Байдън, за да представлява САЩ в най-големия конфликт в Европа след Втората световна война. Харис засили отбраната на Украйна срещу Русия още през юни, когато обеща, че САЩ ще предоставят 1,5 милиарда долара в подкрепа на енергийната инфраструктура на Украйна и за предоставяне на хуманитарна помощ.

Откакто прие номинацията за кандидат за президент на Демократическата партия, републикаците с радост коментират, че Харис не е давала интервю, поради което е трудно да се отбележи окончателно как би се разиграла нейната позиция към Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фалиралата държава САЩ е на 17 място по индекс на човешко развитие/по ООН/- благоденстваща Русия- на 83 място до Куба- що?
102
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Ако и при Тодор Живков е било така, значи сега имаме нов Тодор Живков, защото няма нито тоалетна хартия, нито банани вече, а и на Запад не можем да ходим, защото слагат куп ограничения за българи.
101
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До Брюс Спрингстийн А нищо особено не става, просто Тръмпата се качил отгоре на една камила, търчи по улиците на Филаделфия и вика "Яла....Яла"
100
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Таз от коя махала е ?
99
5
 
10
 
! Отговори
До Брюс Спрингстийн преди 1 месец
"А какво става по улиците на Филаделфия?" - - Сериозно питам - какво става там, наистина? Вече от няколко места научавам, че има нещо като началона гражданска война. Разбирасе у нас няма да напишат нищо повъпроса, т.к. от посолството не им е разрешено, но не намирам и навън до момента видеа, само кадри и тук-там новина и изказване.
98
8
 
6
 
! Отговори
САЙМЪН ЦИПИС преди 1 месец
МЕКСИКО , КИТАЙ, РОССИЯ , и ИСПАНИЯ = НОВ ВЕЛИК ВОЕНЕН САЮЗ.................ЩЕ ВИДЯТ СМЕТКАТА на САЩ , АНГЛИСТАН , и ФРАНДЖА.....ИСПАНИЯ ЗВЕРСКИ МРАЗИ АНГЛИЯ ОЩЕ ОТ ЕЛИЗАБЕТ ПЪРВА И СЛУЧАЙНАТА И ПОБЕДА НАД АРМАДАТА ОТ КОРАБИ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ОНАЗИ БУРЯ В СЕВЕРНО МОРЕ, КОЯТО СПАСИ АНГЛИЯ ОТ УНИЩОЖЕНИЕТО ОТ ВЕЛИКА ИСПАНИЯ .
97
5
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 96 преди 1 месец
Напротив, телеграм е пълен с видеа на унищожавана и унищожена натовска военна техника, военопленници и убити от бригадите, които навлязоха на чужда територия и които още в понеделник започнаха да се губят по трасето.
96
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който и да победи на изборите в САЩ, Украйна не я чака нищо добро. Народът и бе използван от САЩ за месо, територията - за бази и лаборатории и вече 1/4 от нея вече е изгубена и никой не го е грижа за нея. Интересите на САЩ са си чисто икономически - продажба на оръжие и контрол над държави и чужди ресурси. Супата се дUха както от Украйна, така и от цялаЕвропа, която щедро финансира американското начинание.
95
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците изглежда не бързат да прочистят терорисите от Куркса област, ами ударно дават по руската телевизия как цивилните се евакуират, жени, деца се качват организирано на рейсове и се спасяват от диверсионните групи на окупаторите. Постпоянно въртят някакво видео на украинец със символи SS на каската как издевателства с някакъв руснак.
94
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин предпочита Харис пред Тръмп, защото е непредвидим и луд!
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес е националният празник на най-голямата по население държава в света - Бхарат.
92
8
 
6
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Айде де!? Напанете се,и бутнете едно рамо на матушка!? Стига хвърляли фабове 3000 у форума! Ако сте късметлии,ще попаднете в украйнски плен,и ще ви хранят безплатно,така ще ви останат чисти 4000 долара,който ще си приберете след блатна победа! Айде въс!
91
1
 
4
 
! Отговори
до 82-ри, Ти си преди 1 месец
поредния дето се е образовал за света от БиТиВи :D
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 83 Ако единствения изход, които руските пропагандисти виждат е в употребата на ЯО, имам лоши новини за тях ....
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** напрай кото и кажат като боко . Той така направи кариера . Праеше само кото му кажат големите началници на България . Тез дет управляват управляващите в демократичния свят :)
88
5
 
5
 
! Отговори
Изтрещели матрьошки преди 1 месец
с налудничави опорки от разпадащ се фашистки режим вече ни убеждават, че тактическото ядрено оръжие направо е безвредно. Няма дъно, което дег.енератска Русия и нейните прислужници да не пробият.
87
2
 
4
 
! Отговори
Брюс Спрингстийн преди 1 месец
А какво става по улиците на Филаделфия?
86
6
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 1 месец
И много правилно. Оставяш руснаци и укри да се трепят като два ромски клана и не се занимаваш с еволюционно изостанали хора.
85
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна е обречена, който и да стане президент на САЩ.
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
76- В САЩ има над 12 000 000 емигранти/ ползвай гугъл преводач/ само за послените няколко години- е как да издържи социалната им система и как няма да имат гета, как няма да се спят по улиците- нашите емигранти умират в автобуси и дупки по товарни камиони- същото е и там...