Победата на Харис на изборите в САЩ не вещае нищо добро за Украйна

Тя пропусна няколко възможности да установи подходящи отношения със Зеленски
15 авг 2024 12:45, Гергана Попова
147
Победата на Харис на изборите в САЩ не вещае нищо добро за Украйна
Снимка: БГНЕС/ EPA

Победата на американския вицепрезидент Камала Харис на президентските избори няма да се окаже нищо добро за Украйна. Това каза пред The ​​Telegraph бивш помощник на президента на САЩ Джо Байдън, пожелал анонимност.

„Тя пропусна няколко възможности да установи подходящи отношения с Владимир Зеленски и нейният колеблив подход към конфликта не предвещава нищо добро, ако тя спечели президентските избори“, каза служителят.

Бившият помощник на бившия президент на САЩ Роналд Рейгън, Дъг Бандоу на свой ред подчерта, че Харис не се интересува от украинския конфликт. Според него тя не е участвала много във външната политика на страната и разбирането й за европейските проблеми се е свеждало до повърхностни говорения.

Ако републиканците спечелят изборите в САЩ, отношенията между Доналд Тръмп и Зеленски изглежда ще бъдат по-нестабилни. Тръмп беше подложен на импийчмънт, след като бе обвинен, че се е опитал да изнудва украинския президент, като е задържал военна подкрепа в борбата си срещу Русия. През юни той подигравателно нарече Зеленски "може би най-великият продавач на всеки политик, който някога е живял".

Камала Харис като президент е още по-малко ясно как би се справила със Зеленски, посочва още изданието.

Докато Харис никога не е била в Украйна, тя се е срещала със Зеленски шест пъти, замествайки Байдън, за да представлява САЩ в най-големия конфликт в Европа след Втората световна война. Харис засили отбраната на Украйна срещу Русия още през юни, когато обеща, че САЩ ще предоставят 1,5 милиарда долара в подкрепа на енергийната инфраструктура на Украйна и за предоставяне на хуманитарна помощ.

Откакто прие номинацията за кандидат за президент на Демократическата партия, републикаците с радост коментират, че Харис не е давала интервю, поради което е трудно да се отбележи окончателно как би се разиграла нейната позиция към Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изходът е само един - Русия да използва ядрено оръжие. Тактически ядрени удари имат локален характер и радиацията бързо се разнася. Ако Украйна загуби без ядрен удар от Русия това означава разпад на НАТО, разпад на ЕС, демонтиране на Бретън-Уудската система и превръщането на САЩ в обикновена регионална сила от рода на Бразилия. Докато ядрен удар на Русия по Украйна ще обедини запада ще даде един нов живот на умиращият ЕС и на импотентното НАТО.
82
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който и да спечили, САЩ няма да спрат подкрепата за Украйна, ако могат да го вденат зелените човечета, но сивото им е нищожно малко. Русия се е оплела като пиле в калчища и нищо добро не я чака. Не кореспондира да имаш атомно оръжие и външни тоалетни за 90% от руснаците.
81
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
76- изходът е един- незабавно връщане на Руснаците които изнемогват във фалиралата Германия- в Русия- а те са между 2 000 000 и 5 000 000 руснаци висящи на гърба на фалиралата Германия чиито мин заплати са 3600лв а в Рашистан 380лв- цени храни еднакви- виж Kaufland.de
80
8
 
1
 
! Отговори
Нещо неясно? преди 1 месец
Камала побеждава и продължава с ударни темпове финансирането и въоръжаването на Украйна.
79
2
 
7
 
! Отговори
Има разлика преди 1 месец
Русия остави Франция и Германия да продължат да съществуват.
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейки, няма никакво значение какво мислят за Украйна - политиката на всички американски правителства има за цел да отслабва основните врагове на САЩ - Русия и Китай, като така поддържа неоспоримото американско надмощие! Дали й пука за Украйна е все тая, докато целите на Украйна съвпадат с американските интереси, ще бъдат подкрепяни от САЩ
77
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Европа вече никога няма да е същата каквато досега я познавахме, всичко свърши.
76
2
 
2
 
! Отговори
до 66-ти Чакай малко преди 1 месец
11 000 лева, това са 5 хиляди и нещо долара, ако това им беше минималката нямаше да имат гета, посмали малко числото. Освен това, дори в един от щатите това да е минималната заплата, не означава, че в друг, съседен на него щат стандарта е същия. Най-близката аналогия, която ми идва на ум е ЕС. В ЕС има 27 (май бяха) държави-членове, стандарта е доста различен във всяка една от тях.
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
67- ако не го повтаряте всеки ден даже няма да улуча нещо подобно на улицата- а съм на достопочетенните 64години, до днес подобни неща не съм срещала, а живея в много голям град. Виждам по ТВ след предварителни реклами и охрачвания по сайтове прайда и то за минутки, в Русия кви прайдове показваха бедна ви е фантазията, но ги забраниха....
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Филиал на Фауве съкращава една трета от всички работни места. Поради значителен спад в продажбите, IAV обяви, че планира да съкрати 2000 работни места в близко бъдеще. Това означава, че всеки трети служител ще загуби работата си. Доставчикът на автомобили е дъщерно дружество на Volkswagen Group. В цяла Германия почти всеки ден се съобщава за масови съкращения.
73
0
 
3
 
! Отговори
искаме преди 1 месец
или не искаме , май тази дама ще е новият президент. Нищо добро не ни чака нас, Европо и света. Въпреки че е заемала длъжността прокурор, тази дама няма исказ, нама мисъл. Ще й се подиграват, само тъпо ще се усмихва. Тази също няма деца. Но е правилният човек на дълбоката държава
72
2
 
7
 
! Отговори
а бе, дебили прости! преди 1 месец
защо си мислехте, че капитализма в България ще бъде както в Дания и Люксембург, а не както в Хаити, Нигерия или Пуерто Рико?
71
3
 
3
 
! Отговори
ДО 65 преди 1 месец
До АнонименЕми ходи в Раша тогаз, като не ти харесва Нато и ЕС
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Камала няма да победи на изборите през 2024.
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С такива фейк - статии копейките хептен ще се объркат - току-виж заобичали Камала Харис, и почнали да плюят по Тръмп! ХАХАХАХА
68
2
 
2
 
! Отговори
ДО 66 преди 1 месец
Еми ходи в Раша тогаз, като не ти харесва Нато и ЕС
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A какво става с визите за САЩ, след 30 години 6лизане на американски гьзове, българите могат ли свободно без визи да бегат в САЩ като западно европейци, или българите са нещо втора категория хора?
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става след 35 години лизачество на американски гьзове - българите заживяха ли като скандинавци и като германци?
65
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В САЩ минимална заплата около 11 000лв в Русия около 380лв и как ще накарат 3 000 000 руснаци да се върнат в мизерията на Русия цени храни са еднакви- отвори Петорачка и Орбита в Русия и Tesko в САЩ- разликата е много малка...
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При НАТО и ЕС само корумпираните живеем добре.