Победата на Харис на изборите в САЩ не вещае нищо добро за Украйна

Тя пропусна няколко възможности да установи подходящи отношения със Зеленски
15 авг 2024 12:45, Гергана Попова
147
Победата на Харис на изборите в САЩ не вещае нищо добро за Украйна
Снимка: БГНЕС/ EPA

Победата на американския вицепрезидент Камала Харис на президентските избори няма да се окаже нищо добро за Украйна. Това каза пред The ​​Telegraph бивш помощник на президента на САЩ Джо Байдън, пожелал анонимност.

„Тя пропусна няколко възможности да установи подходящи отношения с Владимир Зеленски и нейният колеблив подход към конфликта не предвещава нищо добро, ако тя спечели президентските избори“, каза служителят.

Бившият помощник на бившия президент на САЩ Роналд Рейгън, Дъг Бандоу на свой ред подчерта, че Харис не се интересува от украинския конфликт. Според него тя не е участвала много във външната политика на страната и разбирането й за европейските проблеми се е свеждало до повърхностни говорения.

Ако републиканците спечелят изборите в САЩ, отношенията между Доналд Тръмп и Зеленски изглежда ще бъдат по-нестабилни. Тръмп беше подложен на импийчмънт, след като бе обвинен, че се е опитал да изнудва украинския президент, като е задържал военна подкрепа в борбата си срещу Русия. През юни той подигравателно нарече Зеленски "може би най-великият продавач на всеки политик, който някога е живял".

Камала Харис като президент е още по-малко ясно как би се справила със Зеленски, посочва още изданието.

Докато Харис никога не е била в Украйна, тя се е срещала със Зеленски шест пъти, замествайки Байдън, за да представлява САЩ в най-големия конфликт в Европа след Втората световна война. Харис засили отбраната на Украйна срещу Русия още през юни, когато обеща, че САЩ ще предоставят 1,5 милиарда долара в подкрепа на енергийната инфраструктура на Украйна и за предоставяне на хуманитарна помощ.

Откакто прие номинацията за кандидат за президент на Демократическата партия, републикаците с радост коментират, че Харис не е давала интервю, поради което е трудно да се отбележи окончателно как би се разиграла нейната позиция към Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ох, добре, че социализма се провали и сега при демокрацията не чакаме на опашки за стоки, а умните и предприемчивите имаме пари и живеем богато.
61
1
 
1
 
! Отговори
Пффф, аххаха! преди 1 месец
Президента на САЩ бил пропуснал да се срещне със селянинът от село едикоеси. Кривой рог, май се казваше. И затова - край! Не може вече никакви взаимоотношения да има :D
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 46Да, в Курск са - хахахаха
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Харис изобщо разбира ли от нещо, освен от вдигане на крака? Рейтинга и беше 2% преди да започне да нарича Байдън расист на предишните избори. Но щом я покани за Вице, изведнъж Байдън престана да бъде расист. Сега тя и екс кмета на Сан Франциско и любовник от близо 30 г.скроиха шапката на Байдън, за да го изместят. Всичката и работа е свързана с протекции от 30 години по-възрастния от нея Уили Браун, влиятелна фигура в политиката на Калифорния.
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все по лоши играчи на световната сцена. Не вещаят нищо добро на СВЕТА.
57
0
 
5
 
! Отговори
Истинското Богатство преди 1 месец
е в Овчицата, Кравата, Козичката, Патето, Кокошката и в Градинският Розов Домат! ама трябва акъл за да го схващаш!!
56
0
 
1
 
! Отговори
Батко преди 1 месец
сиъра и чета новините, уникално удоволствие. жалко че вече не ги пишат по вестници и човек тряя си купува тоалетна хартия, машаалаа
55
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който и да стане президент, с Русия е свършено, от есента Русия се разпада и ще бъде разчленена на малки демократични държави които ще живеят по нашите цивилизовани правила и ще ни доставят евтино суровини и енергии да си развиваме високите технологии и ще си живеем богато като самодоволни и оядени западняци.
54
1
 
2
 
! Отговори
Пютин преди 1 месец
Кэмыль - Любимият ми Прецедент на САЩ - ще е по-добра за Нас, дори от Байдэн!
53
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При ЕС и НАТО умните и кадърните живеем добре, само пpocтите копейки нямат пари да си платят тока и да си изучат децата.
52
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой ще остави Зеления на власт след ноември месец - Харис или Тръмп?
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Америка е печеливш номер 1 от тази война, а също и от нейното проточване. Оттам нататък, който и да е президента, няма никакво значение. Европа и особено Русия и Украйна, ще плащат сметката.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При Тодор Живков нямахме тоалетна хартия и банани и не можехме да бягаме на запад.
49
2
 
2
 
! Отговори
Zеленски преди 1 месец
До 45. А на теб не ти ли втръсна да я пишеш тази глупост? Десет хиляди пъти я написа. Е, и? И това ще се случи - при размяната с Курска област.
48
2
 
4
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 месец
Като скандинавците не живеем,но поне не сме като в соц републиките да чакаме на опашка за стоки.Ако си умен и предприемчив имаш пари,но за копейките глупави е гадно нещо демокрацията
47
0
 
0
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Има една закономерност в политиката,която прави или не възможни нещата. Ще дам пример. Когато криптоевреинът и следовник,като баща си,на Хитлер Симеон Сакскобургота управляваше в Родината ни просто нямаше как нещата да не вървят добре. Управлява ли Престъпник номер едно икономиката и политическите решения цъфтят. После Шимон сдаде властта.Бе вече създал всички уловки, а най-сладко му е да управлява инкогнито. И управлява.Така и в САЩ нещата не вървят добре щом Главният управлява инкогнито.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
У значи тя е русофилка?
44
3
 
6
 
! Отговори
Споко преди 1 месец
Споко, наесен Камала ще отвее сенилния старец Тръмп като куцо пиле домат, и украинската армия минава в контранастъпление и до дни, дори до часове влиза в Москва, и Путин отива на съд в Хага, а Русия ще бъде разчленена на малки демократични държави които ще живеят по нашите цивилизовани правила и ще ни доставят евтино суровини и енергии да си развиваме високите технологии и ще си живеем богато като самодоволни и оядени западняци.