Победата на Харис на изборите в САЩ не вещае нищо добро за Украйна

Тя пропусна няколко възможности да установи подходящи отношения със Зеленски
15 авг 2024 12:45, Гергана Попова
147
Победата на Харис на изборите в САЩ не вещае нищо добро за Украйна
Снимка: БГНЕС/ EPA

Победата на американския вицепрезидент Камала Харис на президентските избори няма да се окаже нищо добро за Украйна. Това каза пред The ​​Telegraph бивш помощник на президента на САЩ Джо Байдън, пожелал анонимност.

„Тя пропусна няколко възможности да установи подходящи отношения с Владимир Зеленски и нейният колеблив подход към конфликта не предвещава нищо добро, ако тя спечели президентските избори“, каза служителят.

Бившият помощник на бившия президент на САЩ Роналд Рейгън, Дъг Бандоу на свой ред подчерта, че Харис не се интересува от украинския конфликт. Според него тя не е участвала много във външната политика на страната и разбирането й за европейските проблеми се е свеждало до повърхностни говорения.

Ако републиканците спечелят изборите в САЩ, отношенията между Доналд Тръмп и Зеленски изглежда ще бъдат по-нестабилни. Тръмп беше подложен на импийчмънт, след като бе обвинен, че се е опитал да изнудва украинския президент, като е задържал военна подкрепа в борбата си срещу Русия. През юни той подигравателно нарече Зеленски "може би най-великият продавач на всеки политик, който някога е живял".

Камала Харис като президент е още по-малко ясно как би се справила със Зеленски, посочва още изданието.

Докато Харис никога не е била в Украйна, тя се е срещала със Зеленски шест пъти, замествайки Байдън, за да представлява САЩ в най-големия конфликт в Европа след Втората световна война. Харис засили отбраната на Украйна срещу Русия още през юни, когато обеща, че САЩ ще предоставят 1,5 милиарда долара в подкрепа на енергийната инфраструктура на Украйна и за предоставяне на хуманитарна помощ.

Откакто прие номинацията за кандидат за президент на Демократическата партия, републикаците с радост коментират, че Харис не е давала интервю, поради което е трудно да се отбележи окончателно как би се разиграла нейната позиция към Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
до 45 преди 1 месец
А какво става с тебе? Изписват ли те скоро от психодиспансера?
42
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Ха-ха-ха, глу.пости. Точно обратното ще е. Аман от прокремълски писанки.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
40
3
 
1
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
представители на частния бизнес от курска област са се оплакали, че новопоявилите се лавки на "рошен" подбиват цените и бастисват дребния бизнес.
39
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен40за 30 години 10 пъти хванаха висшестоящи държавни чиновници в шпионаж в полза на страна, отбелязала ни като "Вражески настроени". ше почекаш, визи има но за поджопинск и за мухосранск
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става след 35 години лизачество на западняшки и американски гьзове, българите заживяха ли като скандинавци и като германци?
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A какво става с визите за САЩ, след 30 години 6лизане на американски гьзове, българите могат ли свободно без визи да бегат в САЩ като западно европейци, или българите са нещо втора категория хора?
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A какво става с широкомащабната трансгранична офанзива която въоръжените сили на държавата Украйна провеждат в руската област Курск, какво става с широкомащабната трансгранична офанзива която въоръжените сили на държавата Украйна провеждат в руската област Курск? Обед мина, а още няма статия за широкомащабната трансгранична офанзива която въоръжените сили на държавата Украйна и лекитимния президент Зеленски провеждат в руската област Курск, от 8 сутринта последната вече 5 часа чакаме!
35
1
 
5
 
! Отговори
До 25 преди 1 месец
Ти може да живееш в САЩ но си живееш в собствен балон, в ограничен кръг от хора, най вероятно българи и реално не знаеш какво се случва в държавата. Там текат много сложни процеси на политическо противопоставяне. Основния източник на конфликта е системното нарушавана на конституцията от така наречените "либерали" и др. елементи внедрени в управлението. Тези хора унищожават традиционните ценности и всичко това което направи САЩ велика държава. Това ще завърши със война. Неизбежно е.
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо не вещае добро за Украйна. Нито победата на Харис, нито победата на Тръмп. Съдбата на Украйна ще бъде ужасна.
33
1
 
2
 
! Отговори
Х преди 1 месец
няма да им спре парите. Какво повече?
32
0
 
3
 
! Отговори
Антон преди 1 месец
Прочетох новината и не разбрах връзката със заглавието. По-скоро е "не знаем какво вещае"
31
1
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 1 месец
Печелят като им продават оръжие. Отпуснатите пари за Украйна изобщо не са кеш. Повечето от тези пари директно се вливат в оръжейния бизнес.
30
3
 
4
 
! Отговори
Митю Очите преди 1 месец
Тя ще победи.Изборите на янките са като наще,менте.
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В САЩ последните 10 години правителството усилено разработва програми за борба с безредиците. Разширяват се агенции, гласуват се нови закони, закупуват се огромни количества техника за жандармерията. Обучават се хора и се изготвят стратегии за маневри на армията собствена земя. Политическата и финансовата класа много добре знаят каква огромна каша са забъркали. Знаят че системно нарушават конституцията. Знаят че това няма да им се размине! Затова се подготвят се гражданска война.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен--28 Украйна кога ще си вРъне Крим ?
27
1
 
4
 
! Отговори
САЩ се излагат преди 1 месец
Който и да победи ,докато се казва от големите банкери че трябвада се финансира Украйна света ще е в пожизнен финансов дълг .Не само САЩ ! Харис винаги изглежда изкуствено и неподготвена .Тръмп си беше добре като строител и продавач на имоти в Ню Йорк обаче имало е някакъв проблем с администрацията Буш младши-Обама (Да . не официално всички иницативи на Буш младши) бяха продължени от демократа Обама макар Буш младши да беше републикански преидент ).Искаха да намалят цените на газ и руски петрол чрез друг дасе бие с Русия .Нещата стават все по зле .
26
3
 
16
 
! Отговори
Нагледал се преди 1 месец
Каква победа , тая чапла няма никакви шансове и там като тука медиите манипулират и дигат рейтинга на някакви фалшиви герои.
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
20- МНОГО СИ ПРАВ И СЛЕДВА ВЪПРОСЪТ- ТАТКО ПУТИН ЩЕ ИЗТЕГЛИ ЛИ НАД 3 000 000 РУСНАЦИ, КОИТО БЕДСТВАТ В САЩ ЗА ДА ПРОСПЕРИРАТ В РУСИЯ?!
24
15
 
7
 
! Отговори
до 20 преди 1 месец
Ти луд ли си от 15 години живея в САЩ и никой не е обезпокоен. На всички тук ни е ясно че живеем в най-развитата страна а не някаква диктатура като Русия.