Разкриха причината за смъртта на Навални, не е тромб

Имало е наличие на Staphylococcus aureus в трахеята
15 авг 2024 14:56, Нели Христова
90
Разкриха причината за смъртта на Навални, не е тромб
Снимка: БГНЕС

Следственият комитет на Руската федерация е изпратило на съпругата на покойния Алексей Навални документи, уточняващи причината за смъртта му. Те показват, че политикът е починал в резултат на "комбинирано заболяване“, съобщават руските медии.

Решението за прекратяване на наказателното дело е от 26 юли, пет месеца след смъртта на опозиционера. В документа се посочва, че Навални се е почувствал зле по време на разходка на 16 февруари, но след като здравето му се влошава, на политика не е оказана незабавна помощ, а е върнат в килията си. Съпругата на Навални Юлия твърди, че той е починал, докато е бил сам и е бил отведен до медицинското отделение в безсъзнание.

В същото време документът опровергава версията, че Навални е починал поради "кръвен съсирек“: като причина за смъртта е посочено "комбинирано заболяване“ със съпътстващи хронични усложнения и наличие на Staphylococcus aureus в трахеята – състояние, което го е довело до хипертонична криза, подуване на сърдечния мускул и мозъка. Травмите на политика са настъпили в резултат на реанимация - на Навални са направени компресии на гръдния кош и изкуствено дишане.

Съпругата на политика Юлия Навалная казва, че това заключение със споменаването на аритмия (не може да се диагностицира при починал човек) може да се дължи на факта, че след аутопсията лекарите не са могли да открият нищо. Тя също така добави, че преди всяко поставяне на Навални в наказателна килия (това е направено 27 пъти), той е трябвало да бъде прегледан от лекар, а също така е трябвало да преминава пълен преглед по време на изолация. Също така на семейството не се дават вещите на политика, останали в колонията - те са в Следствения комитет поради "проверката“, която вече е завършена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ааааз сааам си ибраааах таааази съдба...Навални живя кратко, но за сметка на това - като куче.
57
14
 
8
 
! Отговори
Естествено преди 1 месец
Евгени Пригожин си отиде по безболезнено!Все пак беше приятел на Путин! Там хеликоптера, просто се развали! Хахаха! Колко найвни са БГ форумните мечки!
56
11
 
7
 
! Отговори
а руските продажници преди 1 месец
До Анонименкато тебе защо си стоите в гадната европа?Ходете при кумира ви ***
55
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
какво значение има, той така или иначе си беше мъртвец, щом се продаде на американците! Колко продажници едно време имаше в Белене ...
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Резултат от аутопсия, след 5 месеца?
53
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой вярва на тези измислици, изтормозиха човека, направиха всичко възможно да му се влоши здравето, и си отиде от "естествена смърт".
52
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво казват руските фашисти за смърта му е без значение
51
16
 
12
 
! Отговори
Я, каква диагноза преди 1 месец
"Комбинирано заболяване", какви ли комбинации са комбинирали чебурките крепостници?
50
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Галя от посолството , какво каза ?
49
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А. Навални :---''Крим е руски '' .А де , Бг-''атлантиците'' да го разшифроват !
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"че той е починал, докато е бил сам и е бил отведен до медицинското отделение в безсъзнание" Кво? Иначе ако имаш нелекувана бактериална инфекция е сравнително лесно да стигне до сърцето и да ти докара миокардит или перикардит или направо сепсис. Нищо чудно да е чиста немърливост.
47
12
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
ама тоя умрял ли е?...как така"Цялотодемократично човечество" не жализа него?
46
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия писачи продължават с редовите смешки - какво значение има дали е тромб или "сомбинирано заболяване", за кжоето идея си нямате дори какво е и дали не включва в себе си отново тромбоза. Как хразбрахте дали предви всяко изпращане на лицето в наказателна килия не е било прегледано от лекар? Откъде разпбархте, че проверката на вещите е вече завършена? Поредната скалъпена безсъдържателна пропагандна статийка, който напрактика не съдържа никаква проверена и доказуема информация, а е тип ЕЖК.
45
8
 
22
 
! Отговори
А защо преди 1 месец
Германците го изпратиха в Русия? Е точно заради това, да не пукне в германия.
44
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците са пълни некадърници! И един затворник не могат да опазят!
43
12
 
20
 
! Отговори
Къде е проблема преди 1 месец
Проблемът е в това, че за целите на русофобската пропаганда Навални не можеше да умре от естествена смърт. Той трябва задължително да е бил ликвидиран. Който иска, да вярва.
42
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това от червен ***, по страшно няма! Като чума е!
41
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Капитанът Ти "никой" ли си или така сте си кръстили гей дружинката с която си на един акъл? Влюбени в САЩ и любимци на посолството...
40
6
 
15
 
! Отговори
Вярвай в каквото щеш преди 1 месец
До Капитанът: Проблемът ти е, че мислиш с опорни точки. А Навални си беше в затвора и никой нямаше причини да то ликвидира. Но какво да се прави, дори и агентите на евроатлантиците са смъртни.
39
12
 
20
 
! Отговори
През преди 1 месец
оная работа ми е! Важното е, че Русия за пореден път мачка нацистите!