Разкриха причината за смъртта на Навални, не е тромб

Имало е наличие на Staphylococcus aureus в трахеята
15 авг 2024 14:56, Нели Христова
90
Разкриха причината за смъртта на Навални, не е тромб
Снимка: БГНЕС

Следственият комитет на Руската федерация е изпратило на съпругата на покойния Алексей Навални документи, уточняващи причината за смъртта му. Те показват, че политикът е починал в резултат на "комбинирано заболяване“, съобщават руските медии.

Решението за прекратяване на наказателното дело е от 26 юли, пет месеца след смъртта на опозиционера. В документа се посочва, че Навални се е почувствал зле по време на разходка на 16 февруари, но след като здравето му се влошава, на политика не е оказана незабавна помощ, а е върнат в килията си. Съпругата на Навални Юлия твърди, че той е починал, докато е бил сам и е бил отведен до медицинското отделение в безсъзнание.

В същото време документът опровергава версията, че Навални е починал поради "кръвен съсирек“: като причина за смъртта е посочено "комбинирано заболяване“ със съпътстващи хронични усложнения и наличие на Staphylococcus aureus в трахеята – състояние, което го е довело до хипертонична криза, подуване на сърдечния мускул и мозъка. Травмите на политика са настъпили в резултат на реанимация - на Навални са направени компресии на гръдния кош и изкуствено дишане.

Съпругата на политика Юлия Навалная казва, че това заключение със споменаването на аритмия (не може да се диагностицира при починал човек) може да се дължи на факта, че след аутопсията лекарите не са могли да открият нищо. Тя също така добави, че преди всяко поставяне на Навални в наказателна килия (това е направено 27 пъти), той е трябвало да бъде прегледан от лекар, а също така е трябвало да преминава пълен преглед по време на изолация. Също така на семейството не се дават вещите на политика, останали в колонията - те са в Следствения комитет поради "проверката“, която вече е завършена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Навални все пак изрече и една истина-Крим е руски! Каза го черно на бяло. Дали затова на запад не се подразниха извънредно и не решиха да му видят сметката точно преди изборите в Русия? С един изстрел-2 заека. Хем пак да изкарат Путин убиец, хем премахват поредния, който им заявява право в очите, че Крим е руски и не се дава. Следва да се позамислим кой е бил по-подразнен от Навални-Путин или колективния запад!
37
22
 
13
 
! Отговори
Капитанът преди 1 месец
Никой не вярва ,а и никой не иска да вярва , на един криминален и престъпен режим в една криминална диктаторска държава . Ако искат да кажат ,че е умрял от старост , все тая. Колкото до руските изменници ,които коментират тук жалки сте.
36
11
 
10
 
! Отговори
Путиноидни преди 1 месец
Ценности
35
16
 
9
 
! Отговори
Да бе преди 1 месец
От най-естествена смърт, обявена от доктора на Путин лично
34
11
 
16
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
тя Навалная много разбира нещата и щом тя така казва ще да е така. А и да не забравяме факта че докато Навални подпираше наровете в панделата тя душеше питона на един нашенец
33
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Oтровен от режима на Путин, на всички ни е ясно! Ще горят в Ада Путин и путинци
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Мутрофанова Абе джеендер, чувстващ се Митрофанова, не е лошо да идеш да се прегледаш. Може пък да се окаже, че имаш мозък и да те оставят така, щом не е спешно лечението ти.
31
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 28 На вас руските ценности оттам ли са ви ги "насадили". Ясно защо сте толкова "верни".
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Мда Абе м'до как така Нахални хвърли топа в нечовешките условия, а над хиляда други затворници не го хвърлиха, на същото място?
29
4
 
2
 
! Отговори
Мутрофанова преди 1 месец
До Анонимен 23 Така ви искам. Всеки ден да повтаряте, точно както Конашенков повтаряше патери нет.
28
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до iq 3.14 Абе ти поемаш нещо друго отзад - европейски и американски ценности, пълен си с тях до гуша. Така излиза от стотиците ти постове...
27
9
 
8
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Комбинирано заболяване , причинено от умишлено наложените нечовешки условия на живот , и непредоставянето на медицинска помощ ! Русия - страна мечта !
26
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И сигурно Путин лично му е пъхнал в трахеята този стафилокок. За да го убие, разбира се. Как иначе. Но Навални вече не е интересен за никого. Той и жив нямаше да бъде. По-добре да погадаем каква ще е съдбата на Зе, че последната му проява в Курск обърка дори западните му партньори и не знаят какво да кажат горките. Надпреварват се да му измислят някакво правдиво оправдание.
25
1
 
1
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Абе, ***, следствения комитет кой род и число е? За такъв правопис в СУ ИЗПРАТИЛО минус две. Н..
24
3
 
2
 
! Отговори
до iq 3.14 преди 1 месец
Всеки ден поемам два до четири литра дихидрогенен монооксид. И се обливам с него също . Понякога дори плувам в него.
23
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Мутрофанова Отворко, знам че отработваш сребърници за пропагандната машина на запада, но все пак, влез в Интернет и виж репортажите от днес. Руснаците вече събират труповете на ликвидираните украински войници и на камари ги извозват с Камаз-и. Толкова много били, че поне месец ще им отиде докато ги махнат да не смъърдят и да разнасят зарази. Има и репортаж с рядка гора и ливади, щедро поръсени с труповете на украинците до където поглед стига
22
0
 
3
 
! Отговори
Развеселен преди 1 месец
До IQ 3.14 "Една идея по хитра диагноза, от отравяне с дихидрогенен монооксид." Напомни ми за Бранислав Нушич и хипотенузата :))) Несъмнено дихидрогенния монооксид е много опасен :))))
21
3
 
2
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
До А в Курск зачистватбако, мисли че вересиите у тби нема кой да ти ги зачисти и пак ше сричаш, мани ти мартиновка че за 4 дена я "зачистихте" пет пъти.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 11 Кирчо и Кокорчо ако не опитат да ни излъжат, тогава кой? Тези лъжат, както дишат.
19
5
 
2
 
! Отговори
Мутрофанова преди 1 месец
До А в Курск зачистват Приготви се да си пееш тази песничка всеки ден в следващите месеци. Като Конашенков. Патери нет. Зачистихме.