Русия си е върнала село Мартиновка в Курска област

Това съобщи командирът на съставения от чеченци специален отряд "Ахмат"
15 авг 2024 17:07, Елка Василева
149
Русия си е върнала село Мартиновка в Курска област
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили са си върнали завзетото от украинските войски село Мартиновка в руската Курска област, предаде Ройтерс, като се позова на генерал-майор Апти Алаудинов.

Още по темата
Командирът на съставения от чеченци специален отряд "Ахмат" е дал информацията пред руската държавна телевизия, уточнява агенцията, която прави уговорката, че неговите твърдения не са проверени по независим път.

Алаудинов заяви още, че украинските сили нямат пълен контрол над град Суджа в Курска област. Комплексът от тръбопроводи и измервателни газови пунктове в Суджа е последният преносен възел за руския природен газ, преди газопопроводът да излезе от границите на страната.

Според чеченския командир по суджанското направление неговите бойци са направили "много добри укрепления" и "защитават населени места".

Междувременно изпълняващият длъжността губернатор на Курска област Алексей Смирнов каза днес, че украинска ракета е била свалена от руската противовъздушна отбрана в намиращия се в областта град Лгов, съобщи Ройтерс. От падналите отломки от ракетата са били ранени двама местни жители, добави Смирнов. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия, дет са "върнали Мартиновка" ги гледам в момента в един огромен... нещо като тунел, наредени покрай стените на тоя тунел, с ръце и очи, овързани със синьо тиксо. Стотици, буквално. Това тиксо изглежда е много лошо нещо, създадено е в американската фирма "3M".
88
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това село руснаците го връщат 3 път за последната седмица. И сега не е за последно. Истината е, че май там не имало и няма украйнска войска.
87
3
 
3
 
! Отговори
Тъй, тъй! преди 1 месец
Твърдение непроверено от независим източник!
86
2
 
6
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Този генерал вчера украинците твърдяха,че са го пленили,а войските му са ги унищожили.Как смее да разваля имиджа на новия световен гуру роден в Кривой рог.
85
8
 
5
 
! Отговори
Мужик преди 1 месец
Върна селото, но срама остана!
84
3
 
8
 
! Отговори
Ром"с преди 1 месец
Киев ще евакуира 183 населени места на Сумска област ,съседна на Курска ..вече са евакуирали 20 000 човека от тях 2 5 00 деца..ето това е за тез които виждат в съня си как настъпват украинцие в Курск и че им върви всичко по план.
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е само това село, а и няколко други, извън сектора на "Ахмат" )))
82
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма по-долни хора от предателите,макета,украинци-да продадеш кръвта и историята си за холивудски сценарии и центове!Бог вижда всичко,накрая ще отсъди!
81
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледахте ли видеото на Осрайнцитее където се снимат с фалшива табела на село (направена от пластмаса) за пропаганда. Има и доста видеа с пленени осрайнци но няма да ви ги покажат, и до тук са дали 2000 убити и около 100 пленени за седмица в Курск.
80
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До края на месеца на някой ще му стане ясно,че е направил фатална грешка!Тогава и белото няма да помогне да се освести!Много такива контраофанзиви от губещи в началото са успешни,накрая цифрите ипотенциала си казват своето!Заработете си центовете,господа!Нека летят радостни слюнки русофобия,аз предпочитам да вярвам на математиката и логиката!
79
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако държавите включени в рф не се вдигнат сега, сигурно друг момент едва ли ще имат, време е за разпад на рф
78
4
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
ае, кви са тия едностранчиви информации че цел батальон наборници са си очаткали командването и са се присъединили към ЛСР?
77
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Две години и половина напъни, напънала се планината и родила мишка! Това значи липса на реална самооценка!
76
6
 
9
 
! Отговори
Само да вметна преди 1 месец
На днешната и за днешната руска младеж,нещата ще са много По лесни от колкото в периода 1941 1945 година!-:) Виждаш какво се случва и се записваш в армията!-:) Путин не те " зове"! А ти сам! Браво!! Тези момчета от Украйна,които Зеленски прати " курбан", ще го търсят Гаранция ако оцелеят!!!
75
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То хубаво, ама и да се каже че селото не е било отбранявано и в него никой не живее!
74
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това да се вярва на Аптито от Факултета не е много правилно.... Той викаше че в Суджа няма украински войници, докато на живо излъчваха как изхвърлят руското знаме и слагат украинско над общината.
73
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Командирът на съставения от чеченци специален отряд "Ахмат" е дал информацията пред руската държавна телевизия" - няма нужда да пишете нищо повече )))))))))))))
72
0
 
3
 
! Отговори
До 66 преди 1 месец
Що бе, нямаше ли по грозна че баш тая пияната?
71
2
 
9
 
! Отговори
Ром"с преди 1 месец
Покровск -60 000 жители ..трябва да напусната града това призова военно командване на Украйна...руснаците идват ...това май също трябва да се казва.
70
0
 
5
 
! Отговори
76 преди 1 месец
И компютърът ви има цензура , не пуска руски букви. смешно е.