Русия си е върнала село Мартиновка в Курска област

Това съобщи командирът на съставения от чеченци специален отряд "Ахмат"
15 авг 2024 17:07, Елка Василева
149
Русия си е върнала село Мартиновка в Курска област
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили са си върнали завзетото от украинските войски село Мартиновка в руската Курска област, предаде Ройтерс, като се позова на генерал-майор Апти Алаудинов.

Още по темата
Командирът на съставения от чеченци специален отряд "Ахмат" е дал информацията пред руската държавна телевизия, уточнява агенцията, която прави уговорката, че неговите твърдения не са проверени по независим път.

Алаудинов заяви още, че украинските сили нямат пълен контрол над град Суджа в Курска област. Комплексът от тръбопроводи и измервателни газови пунктове в Суджа е последният преносен възел за руския природен газ, преди газопопроводът да излезе от границите на страната.

Според чеченския командир по суджанското направление неговите бойци са направили "много добри укрепления" и "защитават населени места".

Междувременно изпълняващият длъжността губернатор на Курска област Алексей Смирнов каза днес, че украинска ракета е била свалена от руската противовъздушна отбрана в намиращия се в областта град Лгов, съобщи Ройтерс. От падналите отломки от ракетата са били ранени двама местни жители, добави Смирнов. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
5
 
! Отговори
Руснак преди 1 месец
Апти Алаудинов върнал село на Русия ! На Иран по добре звучи! Ех, славяни, славяни, източноправославни....
68
3
 
6
 
! Отговори
!! преди 1 месец
То е ясно, че ще си върнат селата, ама да видим как ще им е да думкат с артилерия по руски къщи. Щото по украинските е лесно.
67
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тоя една седмица търси с ахмаците си 300-те украинци и все се разминаваше с тех:)
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
на руски има две думи за село -- село и деревня, първата е за голямо село, а втората е за по-малко. Щом казват село значи е доста голямо.
65
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 68 Разбира се че на украинците може да се вярва, особено след твърдението на зелката че за 2 години са дали 31 000 жертви. Целия свят начело със САЩ се смя от сърце на тези негови твърдения.
64
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да ви изглежда смешно, но имаше едно смътно, но навсякъде повтарящо се предсказание на някакво индийско момче, че в Русия през лятото ще стане нещо и всички дълго време ще ходят покрусени. Пиша "смътно", защото наскоро го потърсих, за да цитирам дословно, но намерих други преразкази, коиото също говореха за тежък период от юли, т.е. не същите думи. В предсказанието се казваше и че Иран ще бъде въвлечен в конфликта в Газа, че в Турция, но по на изток ще има много силно земетресение.
63
2
 
6
 
! Отговори
До 66 преди 1 месец
Абе зомби ти в час ли си не ти искам тук украинската селенията и простотията,а изобщо не ме интересува Русия , Какво става там си е работа на руснаците,а май страдаш от комплекса на малката пушка
62
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трите най елитни и подготвени бигади на хохлите стават курбан,факт.
61
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Город Суджа а под пълен украински контрол! Вярвам на украинците! Вече имате опит че на руснаците не може да се вярва!
60
5
 
4
 
! Отговори
До 62 преди 1 месец
Да, е..Ал съм рускиня там миналото лято! Яд ли те е?
59
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 54В Русия селата са на 100 км едно от друго!))))Не и в Европейската част на Русия.Всъщност там селата нямат нищо общо с тези в Сибир или на Урал.Даже повечето са по уредени от нашите пропаднали селия.
58
0
 
4
 
! Отговори
До 58 преди 1 месец
Щом имаш 5 източника, да разбирам, че в кръчмата у ваше село се събирате ти и още 5 пияници???
57
2
 
2
 
! Отговори
До 55 преди 1 месец
Явно от личен опит го знаеш това за Кушадасъ,а за другото мечтите са безплатни
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
82 годишен старец в Суджа самнутрепал и денацифицирал 21, 32, 25 годишни запалянкоецинна Дъ Риъл Кал оф Дюти Мазало има клип с трофеите и раната, която е получил от мжагите
55
3
 
3
 
! Отговори
До 49 преди 1 месец
Е аз пък имам 5 източника включително и украински,че не е така,ха сега да видим дали фантазиите ти са толкова големи
54
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Горките тротинетки като няма какво да кажат повтарят като папагали думите на краваря Марк Мили Киев за три дни,приписвайки ги на Путин. Но нито една тротинетка не може да даде линк където Путин казва че ще вземат Киев за 3 дни. Буахааааа..... Аре сега на минусите п ....лиии......
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Апти Алаудинов е зам. министър на войната по ПОЛИТИЧЕСКО- Идейните ВЪПРОСИ!!! Обича много да лъже. Преди 3 дни каза ,че няма пленени кадировци от Ахмат, обаче се оказа, че има, а той се изцепи, че плененият кадировец, вече не е кадировец.
52
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Русия селата са на 100 км едно от друго!
51
3
 
4
 
! Отговори
до 26 преди 1 месец
Това само отдалече изглежда така. Всъщност казват "зачистване", защото това не значи единствено да няма чужди военни. В тази война се използват всякакви мини, които се пускат по въздуха, изсрелват се; други елемснти се оставят за задействане чрез движение (разтяжки), украинците ги оставят навсякъде из къщите, дворовете, гората; отделно се минират пътищата.... а по отношение на храна - там са живи села, с магазини, хората вкъщи също държат храна..ако ги оставят, украинц.ще унищожат всичко доземи.
50
4
 
2
 
! Отговори
До 44 преди 1 месец
Ами в България има само украински копейки и явно трябва да ти се напука наглата тиква,за да разбереш,че си в чужда държава.Той боя възпитавал