Русия си е върнала село Мартиновка в Курска област

Това съобщи командирът на съставения от чеченци специален отряд "Ахмат"
15 авг 2024 17:07, Елка Василева
149
Русия си е върнала село Мартиновка в Курска област
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили са си върнали завзетото от украинските войски село Мартиновка в руската Курска област, предаде Ройтерс, като се позова на генерал-майор Апти Алаудинов.

Още по темата
Командирът на съставения от чеченци специален отряд "Ахмат" е дал информацията пред руската държавна телевизия, уточнява агенцията, която прави уговорката, че неговите твърдения не са проверени по независим път.

Алаудинов заяви още, че украинските сили нямат пълен контрол над град Суджа в Курска област. Комплексът от тръбопроводи и измервателни газови пунктове в Суджа е последният преносен възел за руския природен газ, преди газопопроводът да излезе от границите на страната.

Според чеченския командир по суджанското направление неговите бойци са направили "много добри укрепления" и "защитават населени места".

Междувременно изпълняващият длъжността губернатор на Курска област Алексей Смирнов каза днес, че украинска ракета е била свалена от руската противовъздушна отбрана в намиращия се в областта град Лгов, съобщи Ройтерс. От падналите отломки от ракетата са били ранени двама местни жители, добави Смирнов. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
1
 
! Отговори
тъпанар като теб преди 1 месец
може и да каже, че са завзели територии 100 на 200 километра и там има 10 мегаполиси и 200 села, но от това няма да станеш по умен.
48
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всяко чудо за 3 дена. Сега ще наторят земята на Русия с френска кръв.
47
3
 
6
 
! Отговори
До 41 преди 1 месец
С кухи като тебе не ми се занимава. Аз па твърдя, че са влезли на територия 40/30 км и напълно нормално да има 40 села! Едно българско село е средно 20-25 км2. Понимайеш тавриш?
46
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците може и да не си връщат селата, а да ги държат там, и тогава украинците ще трябва да изпратят нови подразделения, и после и нови, и нови, да стане като в Бахмут. А руснаците вече си евакуираха цивилното население от там. Ще стана голяма касапница.
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами от разказ на пленени украинци от 80-та бригада става ясно, че плана е бил до 11.08 да са превзели Атомната централа и , явно това е целта на Киев да я ползва като разменна монета и тоя план очевидно се проваля
44
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия няма как да оголи границата и хоп Зелето да ги набият прати. Явно са имали данни от службите,че Ми6 готвят сценарий за влизане в Украйна и нарочно са дръпнали всички руснаци от границата, за да влезнат украинците.Путин пред руснаците ще твърди, че не са знаели, за да не го намразят, но това е тактически капан.Така Путин ще оправдае последващи агресии в Украйна, като основание на това нападение.Може да взриви дори Върховната Рада и ще каже ние се защитаваме.Даже ООН се загрижи за руснаците.
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До почнаха топката, не са длъжни да дават отчет на БГ кУпейките или Рашшистите. Ще действат както решат за добре, Пуття също не споделя "Великия План".
42
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Gorskio Тези ,,нивини'' се съобщават след като вече е невъзможно да бъдат скрити. Въпреки цензурата начини да се гледат руски телевизии има ,украинците са изгонени от това село преди 5 дни.
41
4
 
2
 
! Отговори
Курск преди 1 месец
Еднопосочен билет.
40
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ГоУем смех "До 2030-та година им остава да си върнат и останалите 41 села" - влезли са на територия около 500 кв.км, това е 25 на 20 километра, колкото южната част на дъгата на околовръстното в София, къде ги видя тия 41 села.
39
3
 
10
 
! Отговори
Gorskio преди 1 месец
аптито лъже 30 часа от 24 часа на ден... Лъже в движение както му падне. Последно плениха над 100 разняци и кадирковици тия дни. Не ги знам какво са върнали и какво не са върнали, само че нашите компейници повтарят рузняшките методички - дали нямат въображение или това им спускат ?!?
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Планът за нахлуване в Русия е на МИ6.
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един от пленените украинци разказва, че са им казали че това ще бъде просто разходка, там няма никакви военни. И наистина в началото е било точно така.
36
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нервоатлантическата радост бе кратка и напълно безмислена.
35
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ядрените терористи под заповед на Зелето запалиха охладителната система на централата. Украйна вече един път съсипа милиони животи с Чернобил и сега в знак на отчаяние отново искат да предизвикат радиация,с която ще застрашат живота на цяла Европа. Зелето е терорист. Взривиха и Северен поток. Прокуратурата на Германия издирва водолаза Володимир С.,за да го арестува за минирането на Северен поток. До преди седмица Полша го укрива. Вече се криел в Украйна. Ще им видят сметката скоро.
34
5
 
7
 
! Отговори
ГоУем смех преди 1 месец
До 2030-та година им остава да си върнат и останалите 41 села
33
4
 
9
 
! Отговори
почнаха топката преди 1 месец
Почнаха да си тупат топката - САЩ казват ние не знаехме, украинците казват - ама САЩ разработиха плана.
32
3
 
4
 
! Отговори
дяконЪ преди 1 месец
2822:60 Скоро Одесагюме и то Зестатистиката е видна...малък доброволен отряд в тила...82-ОМбр къде си бе светило на пропагандата чадо?!Айде че мръква и термовизьора трябва да отстрами лобаевката....чудна е
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски е заповядал да се изпратят нови сили в Курск, каквото и да струва това. Сирски изтегля бригади от Запорожка област и ги насочва към Курск.
30
1
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 1 месец
Други просешки лозунги имаш ли, че тия се изтъркаха