Русия си е върнала село Мартиновка в Курска област

Това съобщи командирът на съставения от чеченци специален отряд "Ахмат"
15 авг 2024 17:07, Елка Василева
149
Русия си е върнала село Мартиновка в Курска област
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили са си върнали завзетото от украинските войски село Мартиновка в руската Курска област, предаде Ройтерс, като се позова на генерал-майор Апти Алаудинов.

Още по темата
Командирът на съставения от чеченци специален отряд "Ахмат" е дал информацията пред руската държавна телевизия, уточнява агенцията, която прави уговорката, че неговите твърдения не са проверени по независим път.

Алаудинов заяви още, че украинските сили нямат пълен контрол над град Суджа в Курска област. Комплексът от тръбопроводи и измервателни газови пунктове в Суджа е последният преносен възел за руския природен газ, преди газопопроводът да излезе от границите на страната.

Според чеченския командир по суджанското направление неговите бойци са направили "много добри укрепления" и "защитават населени места".

Междувременно изпълняващият длъжността губернатор на Курска област Алексей Смирнов каза днес, че украинска ракета е била свалена от руската противовъздушна отбрана в намиращия се в областта град Лгов, съобщи Ройтерс. От падналите отломки от ракетата са били ранени двама местни жители, добави Смирнов. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киев няма да го взимат. Русия няма нужда от западна Украйна. Ще си върне само Харков, Днепропетровск, Одеса и Николаев - все руски земи. От украйна ще остане малък анклав без излаз на море , без армия който ще бъде изцяло под контрола на Русия.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
то според същия немаше нито един пленен ахмак, а ахмаците се били разминали с 300-те украинци, ама после ги намерили и унищожили:))) и се беха върнали на гасударствените граници
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чудя се, когато ги изхвърлят обратно през границата и авантюрата на ВСУ приключи абсолютно безплодно, дали ще можем да видим реалните цифри на това човешко жертвоприношение на украински мъже? Малко ще му е адът на клоуна, ама Господ вижда и помни всичко.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По добре да не се занимават, да ги обкръжат и да евакуират цивилните и да чакат. Иначе ако почнат да ги прочистват от всяка къща и всяко мазе където са се окопали ще им излезе много скъпо. Като останат без храна и без снабдяване, те сами ще се предадат. Техниката им е унищожена, могат да се придвижват само пеша, няма къде да ходят.
25
0
 
4
 
! Отговори
Румен преди 1 месец
НюЙорк чий е?
24
6
 
8
 
! Отговори
блицкриг преди 1 месец
2022 - ще вземем Киев; 2024 - взехме руско село.
23
11
 
6
 
! Отговори
БАБА МЕЦА преди 1 месец
И ГРАД КУРСК И КУРСКАТА ЯДРЕНА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА ЩЕ ДА ПОД КОНТРОЛА НА УКРАЙНА ДО КРАЯ НА 2024-ТА! ТЪ ПУТИН КЕ ПОТЪНЕ
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна влезе, но няма да излезе. Всичко е кеш. Загубите на Украйна възлизат на повече от 390 военнослужещи, произведен в САЩ танк M1A1 Abrams, две произведени в САЩ бойни превозни средства на пехотата Bradley, три бойни бронирани машини, шест автомобила, произведена в САЩ 155-mm гаубица M777 и 152-mm Гаубица Мста-Б, три 122-мм гаубици Д-30 и 105-мм гаубица М-119, произведени в САЩ.Така че украинските въоръжени сили нямат абсолютно нищо свое, само воюват с чуждо оръжие и успешно развалят
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Виждам, че Ройтерс предава новините вярно, но с 5 дена закъснение. Руснаците влезнаха в Мартиновка на 10 август. Днеска руснаците са в Крупец
20
1
 
7
 
! Отговори
До 16 преди 1 месец
Всичко е факт, но не са чеченски, а грузински наемници. Чеченците се бият за Русия.
19
0
 
3
 
! Отговори
Руслан преди 1 месец
Алаудинов, президент!
18
0
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 1 месец
На тая психиатрия ограда няма ли?
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алаудинов да смени Путин!
16
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинските терористи избиваха рускоговорящи преди 8 г.в Донбас. От 2 дни батальони от Донбас се настаниха в Русия и избиват наред всичко що мърда. Чувало се полска, френска и чеченска реч. Избиват ги без да им мигне окото.
15
13
 
8
 
! Отговори
Не познавате Русия! преди 1 месец
Вие не познавате руснаците! Те ще гладуват, ще ходят голи и боси и зиме и лете. Жените и децата ще работят по 16 часа в оръжейните фабрики, докато мъжете гинат в окопите. После и децата ще отидат на фронта, а жените ще работят по 20 часа. Ще забравят за книги, музика, за всякакъв лукс. Ще имат дажба по коричка хляб на ден. Ще се бият за Лидера си години наред. Старците ще пренасят патрони на гръб. Жените, омазани в машинно масло, ще пеят докато работят. Ще стане!
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
в тик ток или в ютюб са го взяли:)))
13
13
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Апти и останалите от сбирщината "Ахмат" първи си биха камшика и се изпокриха по горите.Интересно от държавната телевизия как са го намерили,за да даде тази информация.Изглежда телевизията преразказва мечтите на някоя важна чебурашка.
12
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей така като стане, все така става. Русия нали щяха да вземат Киев след 3 дена? Сега руски села ли си взимат?
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То в Украта има 2-3 града, останалото едни села. Обаче едно от селата носи гордото име Ню Йорк. В Курск като приграничен район е същото.
10
8
 
9
 
! Отговори
блицкриг преди 1 месец
До Политкоретен---и в коя битка руснаците победиха Наполеон?