Русия си е върнала село Мартиновка в Курска област

Това съобщи командирът на съставения от чеченци специален отряд "Ахмат"
15 авг 2024 17:07, Елка Василева
149
Русия си е върнала село Мартиновка в Курска област
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили са си върнали завзетото от украинските войски село Мартиновка в руската Курска област, предаде Ройтерс, като се позова на генерал-майор Апти Алаудинов.

Още по темата
Командирът на съставения от чеченци специален отряд "Ахмат" е дал информацията пред руската държавна телевизия, уточнява агенцията, която прави уговорката, че неговите твърдения не са проверени по независим път.

Алаудинов заяви още, че украинските сили нямат пълен контрол над град Суджа в Курска област. Комплексът от тръбопроводи и измервателни газови пунктове в Суджа е последният преносен възел за руския природен газ, преди газопопроводът да излезе от границите на страната.

Според чеченския командир по суджанското направление неговите бойци са направили "много добри укрепления" и "защитават населени места".

Междувременно изпълняващият длъжността губернатор на Курска област Алексей Смирнов каза днес, че украинска ракета е била свалена от руската противовъздушна отбрана в намиращия се в областта град Лгов, съобщи Ройтерс. От падналите отломки от ракетата са били ранени двама местни жители, добави Смирнов. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е велика победа на великия Путин. Слава на Русия
8
0
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ИМЕТО Е Мартыновка
7
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
е как така бре, нал' ахмаците беха отблъснали украинците още на 7 август ???? даже лично Герасимов докладва в прям ефир
6
8
 
19
 
! Отговори
Политкоретен преди 1 месец
Ми който е чел история знае, че това е стара руска тактика: пускаш врага в земите си, отегляш се и постепенно го обграждаш. Сработило е срещу Наполеон и Хитлер. Ама всички са гледали само спестовните си книжки или Дисни.
5
5
 
12
 
! Отговори
блицкриг преди 1 месец
Апти е новата звезда на руския тик-ток, унищожава и асвабаждава.
4
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко показва, че и този напън ще завърши толкова "славно" като останалите, с тежки загуби в жива сила и техника от укрите, без поддръжка от въздуха, без доставки на гориво и храна си е глупост голяма, просто ще има някоя седмица квикане колко сме велики и после, ми що стана така, кво стана пак.
3
17
 
9
 
! Отговори
Браво! преди 1 месец
Браво на героичния руски народ, но най-вече на неговите ръководители, както и военни командири и политически комисари, че в дори и най-горещите августовски дни не е да ходят на море, ами гинат геройски за нова епична победа при село Мартинова. Браво!
2
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кво става сега, на Русия ли ще помагаме да изгони агресора, хахахаха, Г7 кога ще се събира да се определи какви оръжия ще се пращат на Русия да изгони агресора, и какви санкции ще се наложат на укрия, хахахаха, нали така помагаме ние демократите да защитаваме нападнати държави от агресори, хахахаха. Кви ша ги дървят сега евроатлантиците, хахахаха.
1
15
 
14
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
лапти аладинов, дето се беше разминал с украинския спецназ, си е върнал село хахахах сигурно джипката му е загаснала.