Русия търси работници да копаят окопи в Курск

Заплащането е до 4 хиляди долара
15 авг 2024 12:30, Инна Ангелова
217
Русия търси работници да копаят окопи в Курск
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Русия предлагат работа за копаене на окопи в Курска област. Това се случва в момент, когато украинските сили продължават да набират сила в руския граничен регион, съобщи CNN. Украинското трансгранично настъпление в съседна Курска област започна на 6 август, а към 13 август Украйна заяви, че контролира 74 селища в региона.

В руските портали за работа преобладава търсенето на “общи работници”, които да могат да копаят укрепления в Курска област, като обявените заплати варират между 150 000 и 371 0000 рубли (1600-4000 долара). В дните след изненадващото украинско нахлуване през границата с Русия се появиха съобщения за руски персонал, който копае изкопи в близост до Курската атомна електроцентрала, подготвяйки се за настъплението на Украйна.

Анализатори от Института за изследване на войната също заявиха на 11 август, че Русия работи по изграждане на граничните си укрепления, но не е отделила достатъчно персонал за тази задача.

“Слабо окомплектованите и оборудвани укрепления се оказаха недостатъчни, за да предотвратят украинските завоевания в началото на украинското нахлуване в Курска област, и руското военно командване вероятно ще стигне до заключението, че ще е необходимо допълнително ангажиране на жива сила и оборудване на международната граница“, пише институтът.

Външното министерство съобщи, че целта на украинското нахлуване е да попречи на Русия да изпрати подкрепления на фронтовата линия в Донецка област. Настъплението има за цел и да наруши руската логистика и да спре трансграничните атаки вместо провеждането на удари на далечни разстояния със западни оръжия, които остават ограничени от международните партньори. / БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
15
 
! Отговори
(^.^) преди 1 месец
Работата се отече, вместо да отблъснат нашественика, мужиците взеха да се окопават, подобно на бункерното си жуже ... !!!
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"До Анонимен 86, ти гледай това развитие на дроновете до какво ще доведе след края на тая война, наркобароните сигурно вече оферират оператори" - Ооо, те отдавна са на "ти" с технологиите. Веднъж гледах, че от Мексико към САЩ прекарват с мини-подводница (някаква играчка) разни неща хахаха Убеден съм, че вече ползват дронове... :)
88
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
искандери, армати, т-90, панцири и всякакви безаналогови и накрая к'во, идва една бригада брадлита и страйкъри и попилява цела област за 10 дена
87
2
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Отвори се работа за БГ копейките! Дават по 1500 долара, не знам в рубли колко милиона са! Давайте друзя, майка Русия ви чака!
86
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 86, ти гледай това развитие на дроновете до какво ще доведе след края на тая война, наркобароните сигурно вече оферират оператори
85
3
 
11
 
! Отговори
блицкриг преди 1 месец
2022 - Киев за три дня; 2024- търсим някой да копа окопи.
84
8
 
2
 
! Отговори
Няма логика преди 1 месец
Страно защо Украйна изоставя градове и села на своя територия а напада Русия, до дни пада Купянск,и тилът на ВСУ се уголва?!
83
1
 
5
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 1 месец
Тука от кога наименованието на тропически плод започващ с "М" и завършващ на "го" се цензурира?
82
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейки, тъкмо работа за вас.
81
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Надявам се нашите военни разбират, че в днешно време 10-ина геймъра въоръжени с по един дрон могат да правят чудеса по време на война. Ставащото в Украйна доказва, че дронът е доста опасна машинка, че и евтина.
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
багери немогат да се ползват щото дронове дебнат от всякъде:)
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има една приказка в Родопите. Едно Каматсу е равно на две помацу... :) ...
78
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
безаналоговите, беха попиляни от едно мотострелкова бригада, а другаре да знаете че там стоят още 5 бригади в резерва
77
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
багери немат ли бре? или нещата са толкова напечени че
76
12
 
11
 
! Отговори
Историк преди 1 месец
Русия губи войната.
75
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали руснаците вече унищожиха украинската армия там? За какво са им окопи? Да пазят армията си от ядосаните цивилни ли? Предполагам, че окопи се правят, ако смяташ да се отбраняваш, което означава, че виждат зор. Иначе щяха да изгонят украинците и толкова.
74
9
 
9
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 месец
Не е вярно това.Според родните копейки там са влезли хиляда украинци и вече са мъртви или поне до дни ще бъдат.Защо им е да копаят окопи
73
6
 
2
 
! Отговори
Днес преди 1 месец
Руските БЛА "Ланцет"се оказват най успешните в унищожението на натовска техника в Курска област.СУ- 34 бомбандира с КАБ 3000,няма пощада всичко гори.
72
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лято е. 3000 красиви и дръзки украински трупа, няма как да стоят на жегата. Трябват им окопи. Абират се и миндияци от България, много железо има за рязане. Заплаща е,според нарязаното.
71
15
 
4
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Е,да бе! Вярваме му,наааа,на чечен...руснака,с резаната пушка,как беше,а да ген.Апти,еее вярваме,вярваме на ген.Апти му-ххах-ха