Русия търси работници да копаят окопи в Курск

Заплащането е до 4 хиляди долара
15 авг 2024 12:30, Инна Ангелова
217
Русия търси работници да копаят окопи в Курск
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Русия предлагат работа за копаене на окопи в Курска област. Това се случва в момент, когато украинските сили продължават да набират сила в руския граничен регион, съобщи CNN. Украинското трансгранично настъпление в съседна Курска област започна на 6 август, а към 13 август Украйна заяви, че контролира 74 селища в региона.

В руските портали за работа преобладава търсенето на “общи работници”, които да могат да копаят укрепления в Курска област, като обявените заплати варират между 150 000 и 371 0000 рубли (1600-4000 долара). В дните след изненадващото украинско нахлуване през границата с Русия се появиха съобщения за руски персонал, който копае изкопи в близост до Курската атомна електроцентрала, подготвяйки се за настъплението на Украйна.

Анализатори от Института за изследване на войната също заявиха на 11 август, че Русия работи по изграждане на граничните си укрепления, но не е отделила достатъчно персонал за тази задача.

“Слабо окомплектованите и оборудвани укрепления се оказаха недостатъчни, за да предотвратят украинските завоевания в началото на украинското нахлуване в Курска област, и руското военно командване вероятно ще стигне до заключението, че ще е необходимо допълнително ангажиране на жива сила и оборудване на международната граница“, пише институтът.

Външното министерство съобщи, че целта на украинското нахлуване е да попречи на Русия да изпрати подкрепления на фронтовата линия в Донецка област. Настъплението има за цел и да наруши руската логистика и да спре трансграничните атаки вместо провеждането на удари на далечни разстояния със западни оръжия, които остават ограничени от международните партньори. / БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахах, като знам руския тертип на "наемане на работници", като нищо тия "копачи на окопи", ще се окажат на фронта! Не е случайно че няма желаещи, ако ще и по 14 000 долара да предложат
9
3
 
19
 
! Отговори
104 пленници преди 1 месец
Украйна залови 104 предали се руснаци преди 2 часа. Най-голямата бройка от едно залавяне на руснаци от началото на войната. Пленниците вече са почти 2хил души. Русия нехае.
8
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно, като ги избият до крак, какво ще пишат тогава за широкомащабната трансгранична офанзива.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бункерния цар : СВО-то върви по план. Всичко е точно. Скоро окопи и около москва. ахахахахаййахаха
6
15
 
7
 
! Отговори
питане преди 1 месец
Може ли информация за прехвърлените батальони и отрязания път на обратно? Какво очаква незащитените в гръб украински войници, които освен, че не могат да се върнат, няма да получат и подкрепления?
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БГ *** да грабват по една лопата и марш към рАсия да помагат
4
5
 
29
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Айде копейки! Излезе ви късмета. Отивате да помагате на раша,отивате да копаете окопи,така де да сте полезни на матушка в нужда!
3
5
 
27
 
! Отговори
Сът преди 1 месец
Айде копейки-предатели! Стягайте мешките и заминавайте. Свикнали сте кърски труд. Вожда-късокрак се нуждае от помощ. Идете да станете милионери в рубли,да си купите едно парфюмче после,че умирисвате навсякъде..
2
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
1
4
 
19
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
102-*** руски военнослужещи бяха пленени в руската Курска област наведнъж от специалните части на Службата за сигурност на Украйна.Това е най-масовото пленяване на вражески войници накуп, пише "Украинская правда", позовавайки се на източници от специалните служби