Руска балерина е осъдена на 12 г. затвор

Правила дарения в помощ на Украйна
Обновена: 15 авг 2024 14:17 | 15 авг 2024 14:11, Инна Ангелова
132
Руска балерина е осъдена на 12 г. затвор
Снимка: ABS News, X

Руската балерина Ксения Каролина беше осъдена на 12 години затвор в родината си, а причината - дарила е 51 долара на благотворителна организация в подкрепа на Украйна, съобщиха от Sky News.

Рускинята Ксения Карелина, която има и американско гражданство, беше обвинена в държавна измяна и арестувана в Екатеринбург, Русия, през февруари, допълва Нова. Американското си гражданство получава след като се омъжва за американец. След брака си тя се премества в Лос Анджелис и работи в СПА център.

Следователите повдигнали обвинение в държавна измяна, след като претърсили мобилния ѝ телефон и открили, че тя е направила дарение от 51 долара на Razom, благотворителна организация, която предоставя помощ на Украйна.

Карелина е била на гости на семейството си в Русия, когато е била арестувана, според правозащитната група The First Department.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
9
 
4
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
До Анонимен 89: Дали Русия е във война с Украйна, или само руската ермия воюва с украинската, това нищо не променя. Тази руска гражданка (вместо да си гледа балета) е събирала пари за боеприпаси, с които да бъдат убивани нейни съграждани. А това си е държавна измяна.
87
10
 
5
 
! Отговори
Да помислим преди 1 месец
Ако ние започнем война например с комшиите от Северна Македония (например за това чий цар е бил Самуил) и някой в България събира пари за македонската армия, трябва ли да бъде съден за държавна измяна? Според мен, да.
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Не е ли ясно? - Путин твърди, че Русия не е във война с Украйна. Ти защо му противоречиш? Според Русия, Русия не е във война с Украйна, така че оправданието, че това се прави, защото има война е неоснователно. Ако не си доволен се сърди на Путин.
85
2
 
3
 
! Отговори
Конституция на РБ преди 1 месец
Чл. 59.1 "...Измяната и предателството къмотечеството са най-тежки престъпления и се наказват с цялата строгост на закона".
84
3
 
5
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
До Анонимен 85: Това пък откъде? Ние не сме във война с Русия, така че ако някой е дарил нещо на Русия, това не е престъпление. А Русия във война Украйна (макар и не обявена). Ако руски гражданин дарява пари за боеприпаси на украинската армия, това си е престъпление.
83
5
 
5
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 месец
Според ФСБ жената е събирала пари, които след това са били използвани за закупуване на лекарства, оборудване и боеприпаси за Въоръжените сили на Украйна. В Щатите тя многократно участва в митинги в подкрепа на Киев. ........................................................ И какво излиза? Че е осъдена не за това, че е дарила 50 долара, а за това, че е събирала пари за украинската армия, и то не само за лекарства, а и за оборудване и боеприпаси. Как се нарича това? Държавна измяна.
82
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако следваме руския пример, всеки Бг-гражданин дарил 50 долара на Русия под някаква форма трябва да лежи в затвора 12 години. Русофили, одобрявате ли подобна мярка да се прилага срещу вас?
81
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето заради подобни закони и присъди няма как един разумен човек да харесва Русия. Дарила 50 долара на Украйна и вече край, направила е престъпление, заради което да лежи 12 години в затвор. Ега_ти ценностите, ега_ти законите и ега_ти и русофилите, които одобряват подобно нещо. За мен само болен ментално човек може да подкрепя подобни закони и политики.
80
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обикновен paшизъм.
79
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такива "бузести балерини" има само в Украине
78
13
 
17
 
! Отговори
D9S преди 1 месец
Милярди хора по света стават с усмивка и са щастливи, че не живеят в Русия..
77
5
 
15
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
руското МО дариха 2 области на украйна, за тех колко кауш се очертава?
76
5
 
6
 
! Отговори
Еййй, преди 1 месец
Кво съчинение на второкласник!
75
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво по точно е работила в СПА центъра руската балерина?
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Светлана Захарова беше депутат в руската Дума от партията на Путин.
73
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви отчаяни опити на руските тролеи да прикрият срамотиите на Путин ?!
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бразилката Аманда Гомеш която сега е прима балерина в Русия е печелила преди години балетния конкурс във Варна.
71
5
 
9
 
! Отговори
Историк преди 1 месец
Това е стара КГБистка тактика да използват семействата на избягали от тоталитарния фашистки режим руснаци, за да се опитат да ги "върнат" за да може или да ги елиминират, или да ги пречупят за да започнат да работят за режима. Случая със световноизвестния руски балетист Рудолф Нуреев е абсолютно същия, но той устоява и никога не се прибира в Русия до разпадането на СССР.
70
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Украйна бяха хванали неква мед. сестра която симпатизирала на руснаците.Дали им е помагала не знам но на снимката лицето и беше безформено и лилаво.Предполагам при арестът дълго си е блъскала лицето в бордюрите от разкаяние.Коментарите под новината на украйнци основно беше да я бият докато си каже всичко и да я застрелят.Та така за двата етноса русские и украйнсские. Много са човеколюбиви и спазват всякакви човешки права.
69
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе каква балерина е като работи в СПА център, ега ти mисирките!