Атаката в района на Курск извади Москва от равновесие

НАТО е най-успешната отбранителна организация в историята
30 авг 2024 13:14, Гергана Попова
308
Атаката в района на Курск извади Москва от равновесие
Снимка: БГНЕС/ EPA

Атаката в района на Курск извади Москва от равновесие. Путин не се справя много добре с нови и несигурни ситуации и Курск създаде такава ситуация. От друга страна, Путин разшири фронта над 60 мили (96,5 километра) и Русия в крайна сметка все още има повече ресурси от Киев, докато те се бият напред-назад. Така че мисля, че Курск е добър от тактическа гледна точка, но е твърде рано да се каже какво ще означава това по отношение на общата стратегия и как ще реагира Москва. Това заяви за гръцкото издание Kathimerini бившият командир на Централното командване на САЩ (CENTCOM) ген. Франк Макензи.

Още по темата

Путин, поради естеството на своето управление и своята система от вярвания, не може да си позволи да бъде слаб, но има тенденция да бъде парализиран, когато се случват нови неща. Следователно той не бърза с нови решения и това е нещо като ахилесова пета. Освен това кампанията му в Украйна все още не е приключила и аз вярвам, че Путин е готов да използва всички руски ресурси, за да преследва тази кампания", добави още той.

"НАТО е най-успешната отбранителна организация в историята на света. Не знам друга организация, която да е запазила мира толкова дълго или толкова ефективно, колкото НАТО. И разбира се, действията на Путин му дадоха нов живот", каза Макензи.

В дългосрочен план проблемът с темпото е Китай и трябва да го признаем. Китай е хроничен проблем и ще съществува дълго време. Има някои непосредствени заплахи от Китай, но повечето от тях са дългосрочни и трябва да се подготвим да се изправим срещу Китай. Русия е непосредствен проблем. Не забравяйте, че Русия е единствената страна в света, която има способността да унищожи Съединените щати с ядрените си оръжия. Трябва да уважавате тази способност. Така че, в краткосрочен план, зоната, която ме тревожи най-много в момента, е Украйна и това е така, защото имаме работа с държава с ядрени способности и тоталитарен лидер, който има комплекса на месията. И това трябва да тревожи всички нас, когато гледаме към предстоящите дни. Мисля, че сме в много опасен период от войната и какво може да направи Русия занапред", коментира Макензи.

Не виждам условия, при които американските сили да се върнат обратно в Афганистан. Но тук е проблемът. В момента не виждаме какво се случва в Афганистан, защото избрахме да погледнем настрани и защото имаме много малко ресурси в Близкия изток, за да погледнем Афганистан. Знаем, че ISIS се разраства и планира да атакува нашата родина и знаем, че ISIS наскоро извърши много успешна атака срещу Москва. И така, тази организация се разраства и ние имаме много малко възможности и ресурси, за да се справим с този проблем. И това ще бъде проблем, който ще ни преследва в бъдеще", заяви Макензи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още по темата: УкрайнаНАТОРусияCENTCOM
Още от Русия
5,9 по Рихтер разтърси полуостров Камчатка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До до176 "май няма кво да напишеш смислено" Ти няма какво да напишеш смислено, щото живота ти е противоположното на приказките ти. Мирувай в "джендарската" Европа и не се напъвай да ни обянсяваш за Разия.
191
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А каква е тази Ефка, дето я гръмнали над Украйна? От подарените ли е или от българските? И нали Ефките не можеха да падат, даже пилотът да е умрял или бегал. Така викаха спецовете - евроатлантици.
190
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Путлериста даде страхотна възможност на Европата да се измъкне, просто казва укрите са същите агресори като Русия и няма да им помагаме повече, махаме всички санкции и спираме всяква помощ, оправяйте се сами както си искате.
189
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А в това време някъде в Москва Филип Киркоров се чекне по чорапогащник
188
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как са ефките?
187
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всичко показва, че и този напън ще завърши толкова "славно" като останалите, с тежки загуби в жива сила и техника от укрите, без поддръжка от въздуха, без доставки на гориво и храна си е глупост голяма, просто ще има някоя седмица квикане колко сме велики и после, ми що стана така, кво стана пак.
186
10
 
8
 
! Отговори
До 191 преди 2 седмици
Ти говориш (пишеш) така, сякаш сте стигнали през Лисабон и Берлин чак до Ламанша. Не виждаш ли недъгавостта на путиняшката армия "Бранкалеоне".
185
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А кво става сега, на Русия ли ще помагаме да изгони агресора, хахахаха, Г7 кога ще се събира да се определи какви оръжия ще се пращат на Русия да изгони агресора, и какви санкции ще се наложат на укрия, хахахаха, нали така помагаме ние демократите да защитаваме нападнати държави от агресори, хахахаха. Кви ша ги дървят сега евроатлантиците, хахахаха.
184
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
да е извади ги от равновесие и още в първото ползване на Ф16 опука 3 от 6те хахахахахах
183
6
 
4
 
! Отговори
до176 преди 2 седмици
Хахахаха, май няма кво да напишеш смислено и реши да ни покажеш крайната си п,р,о,с,т,о,т,и,я, да нормално за к,у,х краварски шеста.
182
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това, че Украйна не трябва да остане да съществува след СВО - това вече е азбучна истина. Днешна Украйна е нагледен пример за това как едно общество може да бъде оскотено.
181
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Украйна млати Путин,въпреки че зад него стои Китай,Северна Корея,Иран и Нигер!
180
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 189 Мечтите са безплатни и по-добре, защото руските наколенки пари нЕмат.
179
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Три години вече НАТО понася само загуби в Украйна, не могат да се похвалят с нито една победа.
178
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
177
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ама защо шашавите хората ? Демаркационната линия вече е начертана и това са само трикове за да се помогне на рашките да вземат територийте, но това да не удари по имиджа на НАТО /САЩ/. Всичко вече е разделено и подредено! След като рашките вземат Харков , Одеса и кюшето на трите граници Беларус/Русия/Украйна, ще се подпише премирие и руснаците с новите/стари територии, а осакатена Украйна влиза в НАТО и ЕС .
176
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А как е в Донбас?
175
2
 
9
 
! Отговори
еее преди 2 седмици
Скоро натоварени влакове с трупове на наемници и украински младежи ще пътуват към Украйна. Минат ли им руснаците в гръб, ще бъдат унищожени украинците за назидание на целият свят до човек. Пленици няма да се взима. Еврогейците и децата на дъгата ще реват от жестоката гледка.
174
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
МАСОВО руските наколенки пишат от "прогнилия" Запад. ФАКТ.
173
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как върви тридневната спецобосрация на Путин? Плакне ли вече кълките в Ламанша или е на тежки апове за запичане?