90% от руските самолети са недостъпни за американските ракети с голям обсег в Украйна

Пентагона: Ударите дълбоко в Русия имат малка стратегическа стойност
Обновена: 6 сеп 2024 18:01 | 6 сеп 2024 17:50, Анисия Иванова
220
90% от руските самолети са недостъпни за американските ракети с голям обсег в Украйна
Снимка: БГНЕС, архив

Министерството на отбраната в САЩ заяви, че премахването на ограниченията върху способността на Украйна да нанася удари дълбоко в Русия би имало „много малка стратегическа стойност“, тъй като армията на страната вече е изнесла почти цялото си въоръжение извън обсега на действие.

САЩ оценяват, че 90% от руските самолети, които изстрелват плаващи бомби и изстрелват ракети срещу Украйна, сега се намират на летища, които са на около 300 км от контролираната от Украйна територия, което ги прави недостъпни за американските ракети с голям обсег ATACM, заяви в четвъртък говорителката на Пентагона Сабрина Сингх.

„Ракетите ATACM няма да могат да достигнат до тези летища, така че следователно предизвикателствата, породени от тези плаващи бомби, все още ще останат“, каза Сингх. Дори ако Украйна използва ракетите срещу малкия брой летища, които все още са в обсег, руските военни ще ги преместят обратно, каза тя. „Така че въздействието ще бъде много малко“, каза Сингх.

Коментарите на Сингх подчертават, че САЩ досега са отказвали да отстъпят пред искането на Украйна за премахване на всички ограничения за изпращане на оръжия, способни да нанасят удари навътре в Русия.

Администрацията на Байдън въздържаше тези видове оръжия или налагаше ограничения за използването им на фона на опасенията, че подобни атаки могат да доведат до ескалация на войната. Някои от тези ограничения бяха облекчени през май, когато САЩ разрешиха на Киев да изстрелва осигурени от САЩ боеприпаси срещу военни цели в ограничена зона на Русия, за да неутрализира настъпление в Харковска област, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

„Аргументът, че ако просто им дадете ATACM и им кажете, че всичко е наред, те ще могат да влязат и да ударят по-голямата част от руските самолети и военновъздушни бази, които всъщност се използват за нанасяне на удари, не е верен“, заяви в сряда говорителят на Белия дом Джон Кърби, бивш контраадмирал от военноморските сили. „Това е погрешно схващане.“

Сингх заяви, че редица фактори карат САЩ да не разхлабят всички ограничения. В допълнение към опасенията за ескалация, съществува и ограничен брой ATACM.

Тя каза, че Украйна успешно е използвала ракетите срещу руските сили в южната и източната част на страната, като добави, че САЩ работят за това да им помогнат да насочат повече от тази огнева мощ на изток, където руските сили продължават да натискат към град Покровск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от Русия
Династията на Путин: Как вътрешният му кръг живее в пълно затъмнение?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сводката къде изчезна?
146
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами вади я от бърлогата, че вече путин взе да става податлив за преговори! Тежко е, наистина!
145
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Знам 1 000 начина да извадя Руската мечка от бърлогата и, но нито един да я върна обратно.Затова внимавайте много с Русия !Бисмарк
144
13
 
11
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 седмица
Защо русията се безпокои ? Нали това оръжие не представлява заплаха за нея ?
143
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма нужда да ги свалят, повечето са камикадзета от преди 30 години и са руски!
142
11
 
24
 
! Отговори
абе преди 1 седмица
тоя пък...руснаците щели да се уплашат! абе, льо-льо, това което за нас е АД, за руския войник е РАЙ! понял? запиши си го на челото!
141
2
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 седмица
Ще видим.
140
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо не проведат референдум, какво искат украинците? Да капитулират и отстъпят територии и да не влизат в нато или да продължават да ги избиват? Зеленски да го организира сащ и запада да помагат? Не е ли демократично?
139
5
 
9
 
! Отговори
САЩисано к0зяче преди 1 седмица
До рушка *** ***"дикюр, споко да не изравниш кръвното от злоба и комплекси.Бягай за валидол, че скоро ще научиш новините...хахаха
138
10
 
18
 
! Отговори
Прав си преди 1 седмица
До Анонимен 141 Моли се да не дойде такъв ден. Разплатата със сащисните и техните крепители и възхитени папуняци ще е страшна. За съжаление допуснахме да минем откъм страната на престъпниците и на нас също няма да ни се разине.
137
19
 
26
 
! Отговори
Фобофоб преди 1 седмица
Виете ли к0зяшки зюмбюли, вийте, вийте.Стадото мучи, искандера лети...тъй ще е тяТридневните чушкопеци - когато мислите, че руснакът е на колене, добре е да знаете, че той просто си връзва кубинките...и нека воя продължи.
136
32
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе вие им дайте да бият по руснака с всички възможни средства и гледайте какво ще остане от Русия. Едно мазно петно това ще остане.
135
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще дойдат дни, когато се разберат реалните загинали мирни украинци в тая война, жени, деца, бебета, старци, както и реалните руски войници, загинали в тая война, както и реалните пари, които Русия потроши в тая война и тогава копейките ще изтръпнат, ще налегне ужас! Сега е лесно. Информацията се засекретява, по телевизиите шоу, подигравки към Украйна, песни, танци и не знаем размерите на ставащото. И които знаят, и те не знаят истинските размери.И тогава ще видите какво ще ви се случи.
134
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
90% от руските самолети са недостъпни, а останалите 10% се вдигат във въздуха щом свирне сирената за въздушна тревога и също стават недостъпни за американските ракети с голям обсег.
133
15
 
8
 
! Отговори
И 10% преди 1 седмица
не е лошо. Трябва да се започне от някъде нали?
132
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще дойдат дни, когато се разберат реалните загинали украинци в тая война, както и реалните чужденци, загинали в тая война, както и реалните пари, които Западът потроши в тая война и ще изтръпнем, ще налегне ужас!Сега е лесно.Информацията се засекретява, по телевизиите шоу, русофобия, песни, танци и не знаем размерите на ставащото. И които знаят, и те не знаят истинските размери.И тогава ще кажем, че Путин е виновен.
131
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Почти 1000 дни от началото на 3-дневната спецоперация, която върви "по план, в строго съответствие с графика".(c) И накрая резултата е, че 2-рата армия в Русия пресмята колко точно самолета ще и думнат ахахахахахах ))))))))
130
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хубави басни.
129
9
 
15
 
! Отговори
Дo Русофил преди 1 седмица
Избърши си пяната от устатаБезсилието надделява над емоциите. Недей така, трябваш ни! Кой клоун ще ни забавлява?
128
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нахлуването в района на Курск не помогна на украинските въоръжени сили да осуетят руската офанзива в Донбас, а напротив. Защитата при Часов Яр е пробита, целият украински елит е избягал от Покровск, а котелът при Невелское се затваря. Междувременно в Полтава след пристигането на руска ракета бяха убити почти 1000 елитни войници от украинските въоръжени сили.