90% от руските самолети са недостъпни за американските ракети с голям обсег в Украйна

Пентагона: Ударите дълбоко в Русия имат малка стратегическа стойност
Обновена: 6 сеп 2024 18:01 | 6 сеп 2024 17:50, Анисия Иванова
220
90% от руските самолети са недостъпни за американските ракети с голям обсег в Украйна
Снимка: БГНЕС, архив

Министерството на отбраната в САЩ заяви, че премахването на ограниченията върху способността на Украйна да нанася удари дълбоко в Русия би имало „много малка стратегическа стойност“, тъй като армията на страната вече е изнесла почти цялото си въоръжение извън обсега на действие.

САЩ оценяват, че 90% от руските самолети, които изстрелват плаващи бомби и изстрелват ракети срещу Украйна, сега се намират на летища, които са на около 300 км от контролираната от Украйна територия, което ги прави недостъпни за американските ракети с голям обсег ATACM, заяви в четвъртък говорителката на Пентагона Сабрина Сингх.

„Ракетите ATACM няма да могат да достигнат до тези летища, така че следователно предизвикателствата, породени от тези плаващи бомби, все още ще останат“, каза Сингх. Дори ако Украйна използва ракетите срещу малкия брой летища, които все още са в обсег, руските военни ще ги преместят обратно, каза тя. „Така че въздействието ще бъде много малко“, каза Сингх.

Коментарите на Сингх подчертават, че САЩ досега са отказвали да отстъпят пред искането на Украйна за премахване на всички ограничения за изпращане на оръжия, способни да нанасят удари навътре в Русия.

Администрацията на Байдън въздържаше тези видове оръжия или налагаше ограничения за използването им на фона на опасенията, че подобни атаки могат да доведат до ескалация на войната. Някои от тези ограничения бяха облекчени през май, когато САЩ разрешиха на Киев да изстрелва осигурени от САЩ боеприпаси срещу военни цели в ограничена зона на Русия, за да неутрализира настъпление в Харковска област, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

„Аргументът, че ако просто им дадете ATACM и им кажете, че всичко е наред, те ще могат да влязат и да ударят по-голямата част от руските самолети и военновъздушни бази, които всъщност се използват за нанасяне на удари, не е верен“, заяви в сряда говорителят на Белия дом Джон Кърби, бивш контраадмирал от военноморските сили. „Това е погрешно схващане.“

Сингх заяви, че редица фактори карат САЩ да не разхлабят всички ограничения. В допълнение към опасенията за ескалация, съществува и ограничен брой ATACM.

Тя каза, че Украйна успешно е използвала ракетите срещу руските сили в южната и източната част на страната, като добави, че САЩ работят за това да им помогнат да насочат повече от тази огнева мощ на изток, където руските сили продължават да натискат към град Покровск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от Русия
Династията на Путин: Как вътрешният му кръг живее в пълно затъмнение?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
16
 
18
 
! Отговори
Гагага преди 1 седмица
...Русофоби какво правите още тука, а не ходите да помагате на вашите приятели укронацягите в Донбас?И на тебе не ти е лесно вместо в любимата мамашка рашка ховняшка пишеш от омразна европейска и натовска България или?
126
5
 
18
 
! Отговори
Гагага преди 1 седмица
....Русофоби какво правите още тука, а не ходите да помагате на вашите приятели укронацягите в Донбас?...Ами еврм любопитни,***!
125
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен Имам още малко работа върху сестра ти, и тръгвам.
124
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русофоби какво правите още тука, а не ходите да помагате на вашите приятели укронацягите в Донбас?
123
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Отряд1 - Нали знаеш че шансовете на русия срещу НАТО са равни на 0% .
122
17
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Няма проблем.Украйна е авиационна държава.Може да модифицира съветските дронове Ту-141,с които успешно удря руските летища.Доста летящи руски щайги бяха разковани.
121
7
 
28
 
! Отговори
Отряд1 преди 1 седмица
До Анонимен / 120 Нищо не сте видяли. От военно действие не разбирате. Нека Украйна да навлиза в Русия. Така самата Украйна разширява зоната на военни действия, а предвид обстоятелството, че Русия я превъзхожда, то подобни действия освен, че са несериозни, са и неефективни. Играта не е свършила. Има още година две да се бият, докато Украйна не се откаже. Помнете, че срещу Русия има икономически санкции, които не промениха хода на събитията, а Европа тепърва ще "самокатастрофира" ...
120
6
 
9
 
! Отговори
Отряд1 преди 1 седмица
Вие не разбирате, че война в момента не се води. Това е военна операция т.е. ограничени военни действия. При подобен сценарии, Русия е в правото си да разглежда ситуацията по различен начин, а именно, че Западът (НАТО) напада Русия, използвайки украйнска жива сила. А това вече не е в интерес нито на Русия, нито на НАТО. Така че 10% свалени самолети изобщо няма да спасят човешки животи. Ако въпросът е животите - капитулация и ще видите, колко много животи ще бъдат спасени!
119
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да влизат сухопътните и сухоземните войски на Украйна! Видяхме, могат да тъпчат въображаемите червени линии на слабучая! И без разрешение вършат добра работа!
118
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Наивни американци! Украйна не може да достигне всички руски самолети,но руската земя не може да избяга от ракетни удари! Това ,което Русия прилага - тактиката на "Изгорената земя", е най-удачния украински отговор за Белгородска ,Курска, а и други руски области.
117
12
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 1 седмица
Ако думнат останалите 10%, пак биха спасили Живота на стотици цивилни!
116
5
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 седмица
Ми като им дадоха ракети от 80т години.
115
3
 
3
 
! Отговори
Шубелии преди 1 седмица
Явно са се светнали че няма да има къде да си подслонят невидимоте самолети следващото десетилетие.
114
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 99 А не мислиш ли че на руснаците им е някак удобно това нахлуване в курска област? Сега украинците постоянно наливат хора и техника там. Обаче да нападаш не е като да се отбраняваш, трябва да придвижваш техниката напред и тя е лесна за унищожаване, което се и случва в момента. Още ли някой вярва в успеха на настъплението към Курск при условие че западни военни стратези заявиха скептицизма си?
113
13
 
35
 
! Отговори
да преди 1 седмица
никой и с нищо не може да уплаши братушките! СЛАВА НА ВЕЛИКА РУСИЯ!
112
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Ада на чебурашките 110 Пич, не кълни така, обикновено после всичко се връща при теб.
111
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега ще чакаме следващата война на сащ. Тогава Русия активно ще подпомага противниковата страна прилагайки сегашната американска тактика - уж са независими, летят наблизо и събират разузнавателна информация и я дават на Украйна. Рано или късно това ще се обърне и срещу тях, голям рев ще е тогава от американска страна.
110
7
 
31
 
! Отговори
Запада срещу Русия преди 1 седмица
Вече не се свенят и официално да си го казват!
109
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След края на СВО студената война ще се води между САЩ и Изтока в лицето на Евразия. Европа повече няма да я има, това ще бъде бедното северозападно кътче на Континента.
108
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Имаше репортажи по западните медии наскоро по случай Хирошима и Нагасаки, питат обикновени японци по улиците, и те се извиняват и оправдават че са виновни те за атомните бомбардировки, казват, че Япония не е искала да се предава и искала да воюва, а САЩ са искали мир, войната не е хубаво нещо и за това правилно са пуснали атомните бомби. Същото ще говорят след 10 години и в Украйна (или каквото остане там) ако Русия изравни всичко със земята, при това не са необходими атомни оръжия, Русия разполага с технологии да ги размаже и без да използва атома, но Русия ги жали вече 3 години.