90% от руските самолети са недостъпни за американските ракети с голям обсег в Украйна

Пентагона: Ударите дълбоко в Русия имат малка стратегическа стойност
Обновена: 6 сеп 2024 18:01 | 6 сеп 2024 17:50, Анисия Иванова
220
90% от руските самолети са недостъпни за американските ракети с голям обсег в Украйна
Снимка: БГНЕС, архив

Министерството на отбраната в САЩ заяви, че премахването на ограниченията върху способността на Украйна да нанася удари дълбоко в Русия би имало „много малка стратегическа стойност“, тъй като армията на страната вече е изнесла почти цялото си въоръжение извън обсега на действие.

САЩ оценяват, че 90% от руските самолети, които изстрелват плаващи бомби и изстрелват ракети срещу Украйна, сега се намират на летища, които са на около 300 км от контролираната от Украйна територия, което ги прави недостъпни за американските ракети с голям обсег ATACM, заяви в четвъртък говорителката на Пентагона Сабрина Сингх.

„Ракетите ATACM няма да могат да достигнат до тези летища, така че следователно предизвикателствата, породени от тези плаващи бомби, все още ще останат“, каза Сингх. Дори ако Украйна използва ракетите срещу малкия брой летища, които все още са в обсег, руските военни ще ги преместят обратно, каза тя. „Така че въздействието ще бъде много малко“, каза Сингх.

Коментарите на Сингх подчертават, че САЩ досега са отказвали да отстъпят пред искането на Украйна за премахване на всички ограничения за изпращане на оръжия, способни да нанасят удари навътре в Русия.

Администрацията на Байдън въздържаше тези видове оръжия или налагаше ограничения за използването им на фона на опасенията, че подобни атаки могат да доведат до ескалация на войната. Някои от тези ограничения бяха облекчени през май, когато САЩ разрешиха на Киев да изстрелва осигурени от САЩ боеприпаси срещу военни цели в ограничена зона на Русия, за да неутрализира настъпление в Харковска област, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

„Аргументът, че ако просто им дадете ATACM и им кажете, че всичко е наред, те ще могат да влязат и да ударят по-голямата част от руските самолети и военновъздушни бази, които всъщност се използват за нанасяне на удари, не е верен“, заяви в сряда говорителят на Белия дом Джон Кърби, бивш контраадмирал от военноморските сили. „Това е погрешно схващане.“

Сингх заяви, че редица фактори карат САЩ да не разхлабят всички ограничения. В допълнение към опасенията за ескалация, съществува и ограничен брой ATACM.

Тя каза, че Украйна успешно е използвала ракетите срещу руските сили в южната и източната част на страната, като добави, че САЩ работят за това да им помогнат да насочат повече от тази огнева мощ на изток, където руските сили продължават да натискат към град Покровск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от Русия
Династията на Путин: Как вътрешният му кръг живее в пълно затъмнение?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
САЩ убиха няколко стотин хиляди с атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки, при това само цивилни, без ниакъв военен смисъл.
106
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
САЩ убиха един милион цивилни в Ирак, от които 200 хиляди деца, и после държавният секретар на САЩ каза, че тези деца са заслужавало да бъдат убити, за да спасят САЩ света от оръжията за масово унищожение на Саддам Хюсеин, което се оказа пълна лъжа, никакви оръжия нямаш, ей така избиха един милион цивилни.
105
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
САЩ вече попаднаха в украинския капан, а сега и в израелския капан.
104
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Години наред Европа профитираше и се развиваше в благоденствие благодарение на изключително изгодните цени на ресурсите които купуваше от Русия. Но те не искаха да купуват изгодно, искаха ги без пари, затова започнаха войата в Украйна. Е, сега всичко свърши. Европа отива на кино.
103
27
 
15
 
! Отговори
hitko преди 1 седмица
Истината е една,...че руските фашисти никога не са могли да се справят в един конфикт без чужда помощ, както беше и във Втората Светова. Ако не бяха краварите и Западния фронт, сега щяха да шпрехат немски, а България щеше да е на 3 морета.....Баси късмета!
102
16
 
34
 
! Отговори
Нагло Саксофонов преди 1 седмица
Урина наруши Минските съглашения и изби хиляди руснаци (вкл. и деца) от 2014 до днес не само в Донбас. Против Русия подобни агресивни терор действия са недопустими и всеки ще си понесе наказанието, което е заслужил. Затвор или вечна командировка при бандера. Ясно е, че пропагандата проми главите на много хора, но победата е V правдата!!!
101
12
 
27
 
! Отговори
Слава Урине преди 1 седмица
Скоро идва зимата, а така нар. страна украйна нямат ток.
100
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кличко кара Ламборгини и си почива в Дубай, Тайланд, Барселона и Монако, а украинците измират като мухи на фронта. Ако им провърви да оживеят са останали без крака, ръце и т0пки.
99
8
 
25
 
! Отговори
А кажете го преди 1 седмица
На простите центаджии,да видят техниката направена от западни перални ,как била много зле.
98
7
 
36
 
! Отговори
Що? преди 1 седмица
До Анонимен Аз им вярвам. Също така, вярвам, че поне част от тези, които влязоха в Курск и оцелеят ще стигнат чак до Сибир. В затворническа колония.
97
29
 
7
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 седмица
Да,мислим и виждаме как повече от месец вече славната руска армия от наборници на по 18-20г. ,не може да избута тия 25 хил украйнци ,които са на квадрат 30х30 км хахахахха
96
12
 
26
 
! Отговори
Русия е мощ преди 1 седмица
Taка нар. украинец няма родина и той много добре знае това. украинеца е руснак, но нацист и той не се бие за родината си, той се бие за чужди ценности. Той не се нуждае от свобода, а просто иска да убива руснаци. Истинските руснаци се бият за родината си, за народа си и за правдата. Всеки вдигнал ръка срещу руския народ ще си понесе накаZаниетO. Сила V правде, а V правде и ПОБЕДА! Враг будет разбит! Победа будет за нами!
95
7
 
32
 
! Отговори
Денко Сапунчето преди 1 седмица
Една от причините Русия да бъде вероломно нападната от нато е, че Русия не съблюдава нормалните пеераско-джендърски ценности.
94
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украйна постоянно напредва (според БГ платените СМИ), а все са на 30 км и ни мърдат ни шават . Кой ви вярва на вас бе цръвули?
93
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бойците от групировка "Север" и Севастополските морпехи неспирно унищожават укро-нациската нечист в Курска област. Отважните бойци от групировите "Център" "О", "Запад" "Z" и "Восток" "V" напредват с бързи темпове в Донбас като са стигнали до окрайнините на гр. Покровск. Така наречената окрайна се денацифицира и демилитаризира стремително.
92
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия създаде нов ФПВ-дрон камикадзе под името "Княз Вандал Новгородский". Този дрон работи с оптичен кабел и нито една система РЕБ не може да му противодейства. Сигналът е отличен, а изображенията са супер изчистени. Руснаците ви пръскат русофоби, нацяги и джендери. За да живеете трябва да се предадате.
91
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вие наистина ли си мислите, че украинците с 5 бригади/полка, това са максимум 25 хил човека, ще успеят да завладеят Русия? )))) Навлезнаха в Курска област в квадрат 30:30 км и отделни малки групи навлизат с бърза скорост на още макс 10 км навътре. Прилича на набезите на тер. групировка Боко Харам в Нигерия, Чад и Нигер. Ефективност нулева. Брутални самоубийствени рейдове. Американският генерал направил тази стратегия със сигурност е някой некомпетентен джендър
90
7
 
24
 
! Отговори
УкроКраварски к0птор преди 1 седмица
В мините на украйна масово бачкат жени. Мъжете са могилизирани и пируват при бандера хахахахаха. Украйнските жонки преди си крепеха мирижливите пutки и имаха по 5 + деца, сега са вдовици и копат въглища хахахаха
89
4
 
23
 
! Отговори
Хмм преди 1 седмица
Но ядрените централа са достъпни, а зеленият агент на МИ6 проявява смущаващо силен ентусиазъм да аварира поне една ядрена централа, независимо, дали е на украинска или на руска територия.
88
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ква изгорена украинска техника, Украйна вече цял месец освобождава все повече територия от Путинoudite