Русия е изтласкала украинските сили от части на Курска област

Руската армия е предприела значителна контраофанзива
11 сеп 2024 15:51, Елка Василева
218
Русия е изтласкала украинските сили от части на Курска област
Снимка: архив, БГНЕС

Руските въоръжени сили са започнали значителна контраофанзива срещу украинските войски, навлезли в западната част на Русия преди месец, и са си върнали някои територии, предаде Ройтерс, позовавайки се на данни от проруски военни блогъри.

Още по темата
На 6 август Украйна даде начало на най-голямата атака срещу Русия от Втората световна война насам, преминавайки през границата в Курска област с хиляди войници, подкрепяни от дронове и тежко въоръжение, включително западно.

Юрий Подоляка, роден в Украйна проруски военен блогър, както влиятелните блогове „Рибар“ и „Два Майора“, съобщиха, че руските сили са започнали значително контранастъпление в Курска област.

„В Курска област руската армия започна контранастъпателни действия по западния фланг на вражеския клин, намалявайки контролираната от украинците зона край държавната граница“, съобщи блогът „Два Майора“.

Подоляка заяви, че руските сили са поели контрол над няколко селища в западната част на руската територия, която Украйна е била завзела, изтласквайки украинските сили източно от река Малая Локня.

Ройтерс съобщава, че не е успял да провери предоставените данни по независим начин поради ограниченията върху отразяването на бойните действия, наложени и от двете страни на конфликта.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от Русия
Защо Русия обвинява собствените си учени в държавна измяна?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
12
 
3
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 седмица
До Иван Грозният. Ненормалник, я да обясниш какво общо има монголойда Иван Василиевич - Грозни със скандинавците Рюриковичи. Успех с обясненията...
178
30
 
3
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 седмица
Българин да симпатизира на Русия и Путин и да е против Украйна е все едно да симпатизира на Османската империя и Султана и да е против България и собственият си народ. Едно и също е, за който има мозък между ушите си. Мотивите на Путин срещу Украйна много лесно могат да станат мотиви на Ердоган срещу България. За това давате ли си сметка или няма с какво?
177
26
 
2
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 седмица
Руски фейкове. Пробвали са да пробият обкръжението но не са стигнали далеч. Като са видели дебелия и са се предали. Има видео как предават танковете си на украинците а някои се опитват да бягат през полето и украинците ги преследват с дронове и ги отстрелват като патици. Обаче руската уста е голяма и за това новият им герб ще е хипопотам. Хем са затънали до гуша в ***, хем са си отворили устата като на хипопотам.
176
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Слава на Русия!
175
3
 
9
 
! Отговори
Иван Грозният преди 1 седмица
Забравих да напиша,че пра пра...дядо ми Рюрик,седеше на Киевския трон .Аз Иван Рюрикович седях на Московския и малорусите чааак до границата с подлеците от Реч Посполита бяха под моя скиптър.Те,малкопишковците ляхи,унищожиха моето царство и винаги са мразели неистово Россия Великая.Сега пак напират.Исторически се пада на моя наследник в моя Кремъл да ги разбие.Време е двуглавия орел,донесен от прабаба ми Елена Палеологина от Царьграда да разпери крила.
174
1
 
6
 
! Отговори
като активните борци преди 1 седмица
в България ! 5000 на 9 септември 1944. И след 5 години 300 000 активни борци срещу кокошките на комшиите ! Аре, РАЗКАРАЙТЕ СЕ С ПРОСТОТИИТЕ, ДЕТО ГИ ПИШЕТЕ !
173
2
 
3
 
! Отговори
Иван Грозният преди 1 седмица
Аре чада мои!Тая земя беше от дядо ми и ви я завещах на вас!
172
3
 
1
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 седмица
Абе момче, лекувай си хемороидите. Вече има акупунктура. Баси хората.
171
0
 
3
 
! Отговори
ГАНЕВ преди 1 седмица
До агент Мъдлър ЦРУЛЕЛЕЕ...КОЛКО СИ ЗЛЕ....ЗАПАЗИХ ТИ ЧАС ..ПРИ ОФТАЛМОЛОГ....НЕ ЗАКЪСНЯВАЙ ПАК
170
8
 
3
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 седмица
Пич, Сащ бие Русия в момента. Русия до скоро освобождаваше Украйна. Сега освобождава себе си.
169
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тръмп обеща 24 неща ако бъде избран: 9. Спира Русия в Украйна. При 100 долара за барел петрол Русия воюва. При 40 долара за барел Русия фалира. САЩ помпят петрол и ще задължат ОПЕК чрез контрола си върху МеждуБанковия Разплащателен SWIFT, както блокираха банковата търговия на Русия. 14. САЩ не участва във войни. 18. Ще разследва училища втълпяващи на деца транссексуални и расови теории. Тръмп разследва администрацията на Джо Байдън за подтикване на Русия да нападне Украйна.
168
5
 
1
 
! Отговори
проруски блогъри преди 1 седмица
КАКВО СА СЪНУВАЛИ ? заспалаСВИНЯ вКОЧИНА, СЪНУВАЛА ЧЕ Е ПОДСКОЧИЛА !
167
2
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Сащ и НАТО се провалиха Русия буквално избива американци и натовци в Курск . Сащ никога не е печелила срещу Русия и никога няма да спечели. Русия трябва да онищожи терористите сащ и Великобритания. Мажоретките Франция и нацистка Германия ще лъскат Руския ботуш. Русия ще граничи с Румъния и полша
166
0
 
8
 
! Отговори
абе преди 1 седмица
А град Суджа превзеха ли го целия натовците или така и не можаха. Превзеха ли го натовците целия град Суджа?
165
7
 
1
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 седмица
Ама стигнаха ли до Берлин вече или още час-два само?
164
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Предайте им на ройтерс че Първите руски щурмоваци вече са в красноармекск в града освен граждани няма никой от военните от администрацията
163
3
 
25
 
! Отговори
Хаха преди 1 седмица
Само от вчера сутринта досега Путин "занули" обменния фонд с който Зеленски се хвалеше ...повече от 500 украински военнослужещи са взети в плен , част от тях останали без оръжия и път за бягство след като съседни военни части са се измъкнали на бегом зарязвайки хора и техника ! УдрИ Вова !
162
1
 
22
 
! Отговори
Мда преди 1 седмица
Руснаците мачкат , отворете си няколко различни новинарски източника ...от вчера мощна контраатака с около 40 000 армия и за 48 часа вече си върнаха около 15% от територията завзета от украинските войски ...и в момента се водят тежки боеве а укрите отстъпват ! Има го в новинарските канали !!!
161
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Голямите обяснения и оправдания започнаха !
160
0
 
7
 
! Отговори
До мисирешка работа преди 1 седмица
Човече,обадете се на съседите да извикат линейка,изглежда получавате инсулт,пишете несвързано и с много грешки..!