Русия е изтласкала украинските сили от части на Курска област

Руската армия е предприела значителна контраофанзива
11 сеп 2024 15:51, Елка Василева
218
Русия е изтласкала украинските сили от части на Курска област
Снимка: архив, БГНЕС

Руските въоръжени сили са започнали значителна контраофанзива срещу украинските войски, навлезли в западната част на Русия преди месец, и са си върнали някои територии, предаде Ройтерс, позовавайки се на данни от проруски военни блогъри.

Още по темата
На 6 август Украйна даде начало на най-голямата атака срещу Русия от Втората световна война насам, преминавайки през границата в Курска област с хиляди войници, подкрепяни от дронове и тежко въоръжение, включително западно.

Юрий Подоляка, роден в Украйна проруски военен блогър, както влиятелните блогове „Рибар“ и „Два Майора“, съобщиха, че руските сили са започнали значително контранастъпление в Курска област.

„В Курска област руската армия започна контранастъпателни действия по западния фланг на вражеския клин, намалявайки контролираната от украинците зона край държавната граница“, съобщи блогът „Два Майора“.

Подоляка заяви, че руските сили са поели контрол над няколко селища в западната част на руската територия, която Украйна е била завзела, изтласквайки украинските сили източно от река Малая Локня.

Ройтерс съобщава, че не е успял да провери предоставените данни по независим начин поради ограниченията върху отразяването на бойните действия, наложени и от двете страни на конфликта.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от Русия
Защо Русия обвинява собствените си учени в държавна измяна?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
12.30 ч. неофициално котелът е факт. 2 бригади на ВСУ без връзка с със своите. Намеси се и авиацията по позициите на ВСУ и прави кайма, освен руската артилерия, а пехотата е заловила огромен брой пленници.
158
3
 
16
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 седмица
Само тъй ! Бoй и дpaне за слугите на англия и америка!
157
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Според последната информация в Телеграм руската армия е сринала левия фланг на укронацистите в района на Курск, освобождавайки около 10 селища.
156
0
 
7
 
! Отговори
До 156 преди 1 седмица
Или там печели само Урколандия в тоя интернет
155
2
 
13
 
! Отговори
до урките преди 1 седмица
Да, ще се наложи да се напуска Курска област, т.е. да се връща награбеното. И не само пред Русия, но и пред Бога да се отговаря, задето заблуждавахте света да ви вярва, че уж сте несправедливо нападнати...
154
3
 
8
 
! Отговори
мисирешка работа преди 1 седмица
стара манджа ве4е ги одбиха реално саноубиствена контра на одрязаните край река Сейм.. тук новините са на два дни закаснение
153
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия печели само в интернет. На бойното поле Нато раздава шамарите.
152
5
 
7
 
! Отговори
паф преди 1 седмица
...и все още не са влезли супероръжията на русия във военната операция....
151
0
 
2
 
! Отговори
До 154 преди 1 седмица
Или такава неограничена съществува само в болната ти фантазия
150
3
 
9
 
! Отговори
До 153 преди 1 седмица
Е май украинските копейки,не могат да четат ,е нормално е нали се пише на български,а не на уркопски
149
13
 
3
 
! Отговори
Трътката преди 1 седмица
Според родната копейка-предател, руските сили избиха укрите още преди три седмици! Поне така писаха тук,не знам. Какво изтласкват още руснаците не знам
148
3
 
14
 
! Отговори
До 151 преди 1 седмица
Ходи се лекувай тук не е украинска психиатрия
147
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Новината я има във всички евроатлантически медии, не е само от руски блогъри! Абе взели са 2-3 селца... Нали бяха на няколко хиляди километра навътре в Русия? Не могат да ги изтласкат. Освен това руснаците ги посрещат като освободители. Така че, след три дни- на Червения площад! Путин на съд, Блинкен-временен управител на най-големия американски щат-Русбраска! Байдън се връща в напреварата за президент и печели! Найс,а?
146
1
 
5
 
! Отговори
До 147 преди 1 седмица
И сега ще се правиш на герой,че бавно ги бият просяците ли?
145
7
 
2
 
! Отговори
НАТОвец преди 1 седмица
До Боби. Мислиш, че нещо интересно ни казваш ли? Що за смешни съветски фантасмагории?
144
7
 
4
 
! Отговори
Русофоб преди 1 седмица
До хаха. Ти пък що реши, че е вярно. Казано от руски военни блогъри - хе-хе-хе.
143
13
 
1
 
! Отговори
Zеленски преди 1 седмица
До 146. Това в кой руски сайт го прочете? Щото истината май е коренно различна. Иначе щеше ли "СВО" да продължава две години и половина?
142
3
 
13
 
! Отговори
ВСУ страда от преди 1 седмица
нисък морален дyx и дезертьорство. 90% от насила мобилизираните въобще не искат да воюват. Мотивацията им е на нулата. Всички ненавиждат Просрочения Зе-удавник. При натиск от страна на ВС РФ, веднага оставят позицията, отстъпват или се предават.
141
5
 
11
 
! Отговори
къде са краваромучал преди 1 седмица
ките, изпокриха се, вече усещат как им влиза отзади и се покриха, какво стана бе, свършиха ви опорките от козяк ли или секнаха центовете, нещо да измучите за контра натупа, върнахте ли Крим, превзехте ли Москва, мечтатели заблудени, следва Одеса.
140
5
 
13
 
! Отговори
аз като ви казвах преди 1 седмица
Зеля къси напушеняк си го набута на два ката с тази авантюра в Ку,рск - сега ако тръгне да бяга ще стане за смях и ще го питат за какво загинаха толкова хора,ако остане ,ще ги избият и пак ще трябва да отговаря на същия въпрос! ТО ПОЛОВИНАТА ВЕЧЕ ДАДОХА ФИРА.