Камала се изцепи: Ако Тръмп спечели, Полша ще е следващата Украйна

Тя шокира с изказване по време на дебата
12 сеп 2024 21:00, Инна Ангелова
404
Камала се изцепи: Ако Тръмп спечели, Полша ще е следващата Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Номинираната за кандидат-президент на САЩ от Демократическата партия Камала Харис предупреди, че Полша ще е следващата Украйна, ако Доналд Тръмп отново бъде избран за президент. Изказването на Харис е шокирано гражданите на европейската държава, отбелязва Associated Press.

"В противен случай Путин щеше да седи в Киев и да гледа останалата част от Европа. Ще започне с Полша и защо не кажете на 800 хиляди полски американци точно тук, сега, в Пенсилвания, как бързо ще се откажете от това, което Вие смятате за приятелство, с диктатор, който би ви изял за обяд?“, заяви Харис по време на дебата.

Associated Press разговаря с различни поляци по повод това изявление на политика. 75-годишната Ванда Квятковска смята, че президентството на Тръмп ще представлява сериозна заплаха за нейния дом, Полша и целия регион.

Според нея, ако Украйна загуби, Путин "ще предприеме допълнителни стъпки“. В същото време жената нарече изявленията на Тръмп за края на войната "празни приказки“.

Славомир Дембски, професор по стратегия и международни отношения в Колежа на Европа в Натолин, също казва, че твърденията на Тръмп, че може да принуди Путин и президента на Украйна Володимир Зеленски да седнат на масата за преговори, преди да влезе в Белия дом, са "пресилени“.

"Няма причина да смятаме, че Путин ще се съгласи на такава среща, освен ако Украйна не е готова да капитулира, което е малко вероятно“, обясни професорът.

Той добави, че е било "явна грешка“ Тръмп да не каже директно, че иска Украйна да спечели войната. В същото време бившият президент продължава да твърди, че администрацията на Байдън е допуснала грешка, като "се е ангажирала да помогне на Украйна, колкото иска, но отказа да подчертае, че това трябва да означава победа за Украйна“.

Когато Тръмп за първи път стана президент, имаше силен правителствен и обществен ентусиазъм в Полша. Тогавашното консервативно правителство на страната споделя много от неговите позиции. Като един от най-големите съюзници в НАТО, Полша приветства постоянните му усилия за увеличаване на разходите за отбрана сред останалите членове на Алианса.

В Пенсилвания, изключително важен щат, някои полски американци също обмислят това, което са чули на дебата.

"Не ми хареса това, което Харис каза. Не мисля, че е вярно. Знам, че ако Тръмп дойде на власт няма да има война“, коментира 82-годишната Сесилия Хефрон, която подкрепя републиканеца.

Нейната приятелка Лорейн Макдоналд, поддръжничка на вицепремиера на САЩ, обаче е убедена, че Путин ще нападне Полша, ако му се отдаде възможност.

"Ако Путин превземе Украйна... той няма да спре дотук“, уверена е тя.

Във Варшава 67-годишният Анджей Новак споделя тези възгледи. "За Полша е важно Украйна да спечели, защото не се знае какво ще измисли този луд“, отбелязва Новак.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от Русия
Руският патриарх: Човечеството се доближава до Апокалипсиса
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
9
 
10
 
! Отговори
да ама не преди 6 дни
Те и за Хитлер смятаха че няма да напада Чехия ако му дадат чешките Судети . Путлин иска да въстатнови руската империя в рамкте на бившия СССР в това число и страните от вяршавския договор ,които той смята за руска собственост и където се е обзавел още от съветско време с голяма агентура.
199
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Да предположим, че Русия загуби, тогава какво ще прави САЩ? Коя ще е следващата набелязана от тях жертва? Само с равнопоставеност на военната мощ между Русия и САЩ ще има мир на земята. Но, ако продължават да дразнят Русия, може да и да няма значение кой ще загине пръв и кой втори! Всички ще умрат!
198
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
От Камила акъл не щем! А НЯМА лошо следващите да са Полша, Румъния България Унгария и т н....Че то с тази жендерастия нормалността ще дойде от Изток!
197
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Много логично изказване. Полша и балтийските държави са следващите.
196
16
 
9
 
! Отговори
не е изцепка преди 6 дни
рашистите и нацистите се захранват само от войната. Спомнете си Хитлер--нима бе спрян с предаването на Чехия. Путин трябва да бъде спрян. Копейките трябва да бъдат съдени. Руснаците , които са избягали на запад и подкрепят путин--- да бъдат експулсирани, както и всички мюсюлмани подкрепящи тероризма и техните близки , семайстваат им. Не съм нито ксенофоб, нито смятам, че белите сме изключителни, но---щом си на запад или приемаш неговите ценности или ВЪН!
195
8
 
26
 
! Отговори
тая преди 6 дни
тая има интелект на тамагочи
194
1
 
10
 
! Отговори
до 306 преди 6 дни
До Анонимен"ние искаме да сме бежанци в Гърция по хотели и ресторанти." Айде стига с тези олигофренични твърдения! Наистина ли искаш страната ти да е нападната, някой от близките ти да е на война с перспективата да е убит, домът ти да е разрушен, а ти да си на бежанец в Гърция? Да живееш с месеци или дори години в една хотелска стая на море, дори и през есента и зимата? Давай малко по-сериозно и не толкова пропагандно!
193
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ей ще го предизвикат тоз Путин да ги опрай тез хилнати откачалки да ге.
192
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не само поляците и ние искаме да сме бежанци в Гърция по хотели и ресторанти. Браво на тая камила. Добре го е измислила. Дончо не се е сетил горкия че хората искат да са на безкрайна почивка като украинците. Добре си живеят.
191
3
 
5
 
! Отговори
Камала се изцепи, преди 6 дни
а Пиндостан поръча изготвянето на моделиране на последствията от ядрена война с Русия. Пентагонът иска разширен географски обхват на моделирането. Иска да бъдат включени всички страни от бившия Източен блок.
190
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Очевидно долното не знае че САЩ са демокрация. Чуждестранните агенти му платили да плюе Тръмп това знае това бае .
189
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Очевидно тази жена е доста по адекватна от.стария глупавв рус черчам . Тромпета няма грам идея от външна политика и го е показал много пари. Тоя клоун неможе да води империята.
188
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Изказването на Камала показва че тя няма елементарна представа за нещата. Лесно ще направи световна война. Бог да ни е на помощ. Тя няма капка мозък.
187
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Американците се кефят по плажовете и стадионите а руснаците са в окопите.Изберете сами.
186
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Няма по-красиви жени от рускините.Германките-също са белички и топли в голотата си,красота...Обаче...с *** е като земетресение,а и в хралупата е като в пещ.Който не вярва,да проба.Аз пробах.Невероятно просто...
185
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Нато срещу Русия е като мравка срещу слон.Слонът дори не усеща как стъпква мравката.Мравката също не го осъзнава,просто умира и става храна за други насекоми.
184
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Англосаксите отровиха земята на Украйна с уран, а от там цяла Европа, включително и ние го отнасяме. Докато елитните психопати ще хапват хлебчета със зърно, отгледано в Нова Зенландия, ние ще дъвчим радиоактивните сухари от Украйна, пийвайки втечнено сухо тежко мляко, също от Украйна.
183
4
 
18
 
! Отговори
Кремълски простотии преди 6 дни
ВЯТЪР СВИРИ МЕЖДУ УШИТЕ НА КАМАЛА
182
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тая що постоянно се хили?Аз съм така след третата ракия.Тая постоянно ли е омотана?Ако и е хубаво дупето-нека да се напива,ама се гласи да управляа най-дрогираната нация в света.Дрогата води до преждевременен край.педализъм,халюцинации,самоубийства...Не на Украинския и на всеки друг фашизъм!!!
181
6
 
17
 
! Отговори
Реалността боли преди 6 дни
Армията на Русия е в казармите а Укропите са направо размазани. Натовската армия беше разпиляна с наемници и частна армия а прехваленото Натовско оръжие се оказа пълен .оклук. Нашите Евроатлантически хомосексуалисти нещо по ниски от тревата. Днес отново унищожена Натовска техника и отново много жертви от Укропите. А на Белгород музикантите с Ахмат де събират за съвместно турне този път дестинацията ще бъде Харков.