Москва отне акредитациите на британски дипломати

Дипломатическо напрежение има и с Италия
13 сеп 2024 09:52, Инна Ангелова
38
Москва отне акредитациите на британски дипломати
Снимка: Pixabay

Москва отне акредитациите на шестима британски дипломати, обвинявайки ги в шпионаж, предаде Ройтерс, като се позова на днешно изявления на Федералната служба за сигурност на Русия.

ФСС не споменава нито едно от имената на въпросните хора, но заявява, че действията им застрашават сигурността на Русия, уточнява агенцията.

Според информацията на ТАСС шестимата са сътрудници на посолството на Великобритания в Москва, съобщава БТА.

Дипломатическо напрежение неочаквано се появи и по оста Италия-Русия. Москва обяви журналист и оператор на обществената медия РАИ (RAI) за издирвани лица, обвинени в нелегално влизане в страната миналия месец. В списъка фигурират и други чуждестранни журналисти.

Обвинението се отнася за периода, в който украинските войски проникнаха в района на Курск. То засяга журналистката на  РАИ Стефания Батистини и оператора Симонe Траини.
 
Външният министър на Италия Антонио Таяни каза, че е извикал руския посланик в Италия Алексей Парамонов в министерството  за да изрази "изненада" от това, което Таяни определи като "странно решение".

Днес се очаква да има среща между Тайни и руския посланик, съобщава информационната агенция Agenzia nova, цитирайки съобщение на РАИ. В него медията определя решението на руското вътрешно министерство за "акт на нарушение на свободата на информацията".

Посочва се, че журналистката и операторът  са изпълнили работата си като свидетели на събитията образцово и обективно и, че РАИ ще продължава да изпълнява ролята си на обществена медия  благодарение и на смелата дейност на своите журналисти, запазвайки си  правото да работи на всяко място в защита свободата на информацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от Русия
След руски обстрел са убити служители на Червения кръст
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
7
 
! Отговори
До 15 преди 6 дни
Или Киев на Зеленски,че слуша Борис Джонсън
12
4
 
4
 
! Отговори
до10 преди 6 дни
Така е, като нямаме доводи срещу фактите и почваме да пишем за граматика и тем подобни, да си чешем езиците, обаче фактите са си факти, ако не бяха те, сега щеше да стоиш на тъмно и не къпан, ама те "демократите" и до там ще ни докарат.
11
17
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 6 дни
Москва да отнеме акредитацията на Путинчо и светът ще възстанови бързо след спирането на иддддиотската му война.
10
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 дни
Да бе да, дядя ви п.***.я е английски агент, не го вярвам. Тези са му истинските господари.
9
14
 
8
 
! Отговори
Британски учЕн преди 6 дни
Това на снимката е захарната къщурка на вещицата от Хензел и Гретел. Майтапа настрана, това е баси кича, определено не може да се нарече православен храм.
8
2
 
4
 
! Отговори
жорето преди 6 дни
ПРАВИЛНО - ами те всите са един дол дренки, демек ***
7
12
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 6 дни
Демократичен ръстеж колко да е ръстеж, по скоро неграмотен копейски брътвеж
6
5
 
11
 
! Отговори
ДО1 преди 6 дни
Фалирала 3пъти ама друг път, заемите които сме имали да вземаме от много държави са били много повече от тези които цме вземали на заем, па и да са фалирали поне са се възстановили и са построили централи, язовири, болници, училища, армия, сега къде ца тези неща при големия демократичен ръстеж в клуба на богатите уж, жо сме 35г във постоянен фалит и без евро парата сме дали фира, защо по евро данни още нито една държава от източния блок не е достигнала стандарта си на живот от 89г.
5
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Абе, липсва им всякакво въображение на обитателите на Кремлин. Само copy-pasteват от Запада.
4
14
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 6 дни
Хахаха копейкобота изтърва бонуса за пръв коментар и сега нервничи
3
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Руснаците винаги са имали европейски комплекс. При късия монголоид Путин това е крещящо изразено.
2
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Те тия са толкова спрели че само с джихадисти и тлъстия корейски психар се разбират
1
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Инсталираният марионетен димитровско-червенковско-живковски режим успявя: - да проведе незаконен референдум за ликвидиране на царството под дулата на съветските танкове; - да отнеме цялата частна собственост - финансова, индустриалана и поземлена; - да фалира държавата три пъти - 1960 г., 1978 г. и 1987г. - според разсекретените доклади на БНБ. Натрупаният в царството национален пенсионен фонд, на който не е посегнато дори през годините на трите обединителни войни, е похарчен, а целият български златен резерв (над 20 тона) е отнесен в Москва;