Генерал Липовой: Ако ударите ни по България, Полша и Румъния нямат ефект, ще ударим САЩ

Според него Вашингтон иска да "остане на своя континент"
14 сеп 2024 18:00, Нели Христова
1719
Генерал Липовой: Ако ударите ни по България, Полша и Румъния нямат ефект, ще ударим САЩ
Снимка: Twitter

"Русия ще бъде принудена да атакува Германия и САЩ, ако хипотетичните удари по складове за ракети с голям обсег в Полша, Румъния и България не засегнат Запада."

Това заяви руският генерал-майор от резерва Сергей Липовой, цитиран от държавните медии.

Според него Вашингтон иска да "остане на своя континент", но това няма да е възможно.

Генералът подчерта, че Русия има достатъчно оръжия, за да нанесе удар и продължи:

"Ако нашите хипотетични удари по складове за ракети с голям обсег извън Украйна – в Полша, Румъния и България – нямат отрезвяващ ефект върху Запада, тогава, подозирам, Русия ще бъде принудена да удари Германия и САЩ. Няма да имаме друг избор. САЩ искат да прехвърлят всичко отвъд океана, но няма да успеят. Русия разполага с достатъчно надводни, подводни и наземни оръжейни носители за тази цел. Все още се надявам, че няма да се стигне дотам“.

По-рано прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че предоставянето на Киев на ракети с голям обсег и правото да ги използва за удари дълбоко в руска територия би означавало, че Западът се опитва да продължи военните действия „до последния украинец“.

Президентът на САЩ Джо Байдън по-рано омаловажи предупрежденията на Владимир Путин за война, ако на Украйна бъде позволено да обстрелва руската територия с осигурени от Запада далекобойни ракети.

Байдън подчерта, че не е обърнал много внимание на руския лидер, припомня БГНЕС.

"Не мисля много за Владимир Путин“, каза той, когато се срещна с британския премиер Киър Стармър в Белия дом за разговори дали да премахнат ограниченията на Киев за използване на доставено оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1719
Още от Русия
Вицето на Тръмп каза как ще разрешат конфликта в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
 
9
 
! Отговори
няма да имат ефект преди 3 дни
направо стреляй по англосаксите, избери си една страна и пуцай.
7
 
13
 
! Отговори
До 1366 преди 3 дни
СелЮю, важното е, че ти си си изпил 5-тв големи водки със спечелените копейки от многото изписани глупости по темата! От Ямболско ли си или от Сливенско село??? Там сте *** путинета
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
След като минаха 1000 коментара, Пуутя олекна с 50 кила копейки и като спря да плаща се видя, че русоФилетата са 10-на във форума и пишат по 50-60 коментара за 1000 копейки! Спряха има парите и вече пишат само интелигентни еявеоатлантици! Пияниците от село се изпариха!
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 1364 кви ги бълнуваш ве... оди си изпий хапчетата ...
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Даваме на САЩ да разположат хиперзвукови ракети на нашата територия и при удар от Ватеняците бомбим 2-3 АЕЦ в Туршия и са приключени колхозниците
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
При война с Туршия ще ги пребием за 3 месеца както сме ги били през двете световни войни! Там 90% са дрогирани жендъри, останалите живеят на 5-6 големи водки дневно!!! Не случайно, след Африка Туршия е номер едно по заразени от СПИН!!!
3
 
24
 
! Отговори
Тото преди 3 дни
Спрете му пиенето на този зевзек, че не знае какви ги говори...
2
 
22
 
! Отговори
Зализан преди 3 дни
Мазен, алкохолик от запаса
6
 
12
 
! Отговори
ефект ще има преди 3 дни
Ако ударите бяха в Курск, Крим и Кремъл
11
 
12
 
! Отговори
Истината е, че преди 3 дни
При евентуална война с Русия България ще капитулира за 1 ден, начело с президента-льотчик. Така че е излишно НАТО да инвестира тук
22
 
14
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 дни
Сега е време да се запитаме ще разрешим ли на САЩ да разположат ракети с голям обсег на наша територия. При толкова п'родажници сред нашите политици това е почти сигурно. Ще ни направят мишена при една война Русия-НАТО въпреки че се кълнат да служат на интересите на българският народ. Възраждане са прави - време е да излизаме от НАТО. Оставането ни в НАТО вече не е гаранция за сигурност, а заплаха от въвличането ни във война с Русия.
15
 
17
 
! Отговори
Учете история преди 3 дни
А между там минаха се 10 години и днес всекий разумен българин, всеки патриот, който милее за бълг. Независимост и народност, като гледа какво вършат в България и навън руссите, иде да даде право на немците и ингилизите, да признае, че техните уверения са биле и прави и уместни... Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов, Дневник, 6 декември 1886 г., /71, 106-108/)
14
 
32
 
! Отговори
Учете история преди 3 дни
"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Коце Копея какво изпищя по въпроса?
15
 
27
 
! Отговори
Ванга беше права преди 3 дни
Антихристът Путин ще дойде от Изток и ще донесе войни,смърт и страдание. Тогава ще бедя спрян от Владимир,който ще възроди истинската Рус. Киевска Рус!
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Удряй б.е глуповой....вие си избивате собствения народ...тъй че изненади нема. Ще жертвате цела русия за собственото си его...щото ударите ли нещо добро не ви чака!!!!! Мутрофанова де ще е на лъчетерапия.. в русия или в БГ?
7
 
12
 
! Отговори
Баба преди 3 дни
Аз обичам и полякини, украинки, словенки, словачки, и чехкини, и българки. Путин е злодей, защото нападна братски славянски народ: Украйна, заплашва други два братски славянски народи, нас и Полша. Но е най вече злодей, защото вместо да влезне в ЕС за свободно движение, и да имаме сега рускини по черноморието, той затваря границите.Никога няма да простя на Путин, че ни ограничи достъпа до рускини.
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Аз редовно си поря руските водивици. Вчера бях в санкт петербуг и изпорих 3 за 1 ден
7
 
19
 
! Отговори
Мда преди 4 дни
Липовой ще се люлее на липата пред Нюрнбергската зала.
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"Човекът е ангел с едно крило. Ако хората не се прегърнат, няма да полетят..." Та българи ... по времето на Соца русофилите ни откраднаха това едно Крило и сега нито един от нас няма нито едно крило и даже и да се прегръщаме няма как да полетим. Българските Русофили трябва да ни върнат това крило, за да може да се прегърнем и да полетим до Москва и да си вземем откраднатото българско злато през 60 - те години на миналия век!