Генерал Липовой: Ако ударите ни по България, Полша и Румъния нямат ефект, ще ударим САЩ

Според него Вашингтон иска да "остане на своя континент"
14 сеп 2024 18:00, Нели Христова
1719
Генерал Липовой: Ако ударите ни по България, Полша и Румъния нямат ефект, ще ударим САЩ
Снимка: Twitter

"Русия ще бъде принудена да атакува Германия и САЩ, ако хипотетичните удари по складове за ракети с голям обсег в Полша, Румъния и България не засегнат Запада."

Това заяви руският генерал-майор от резерва Сергей Липовой, цитиран от държавните медии.

Според него Вашингтон иска да "остане на своя континент", но това няма да е възможно.

Генералът подчерта, че Русия има достатъчно оръжия, за да нанесе удар и продължи:

"Ако нашите хипотетични удари по складове за ракети с голям обсег извън Украйна – в Полша, Румъния и България – нямат отрезвяващ ефект върху Запада, тогава, подозирам, Русия ще бъде принудена да удари Германия и САЩ. Няма да имаме друг избор. САЩ искат да прехвърлят всичко отвъд океана, но няма да успеят. Русия разполага с достатъчно надводни, подводни и наземни оръжейни носители за тази цел. Все още се надявам, че няма да се стигне дотам“.

По-рано прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че предоставянето на Киев на ракети с голям обсег и правото да ги използва за удари дълбоко в руска територия би означавало, че Западът се опитва да продължи военните действия „до последния украинец“.

Президентът на САЩ Джо Байдън по-рано омаловажи предупрежденията на Владимир Путин за война, ако на Украйна бъде позволено да обстрелва руската територия с осигурени от Запада далекобойни ракети.

Байдън подчерта, че не е обърнал много внимание на руския лидер, припомня БГНЕС.

"Не мисля много за Владимир Путин“, каза той, когато се срещна с британския премиер Киър Стармър в Белия дом за разговори дали да премахнат ограниченията на Киев за използване на доставено оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1719
Още от Русия
Вицето на Тръмп каза как ще разрешат конфликта в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
 
22
 
! Отговори
Учете история преди 4 дни
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
И всичко това благодарение на великият геополитик,стратег, плувец, ловец,кагебист и таксист, строител четвърти разряд, шахматист, главнокомандващ,баскетболист ,хокеист и историк Владимир Владимирович Путин!
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Атлантичета, замисляте ли се защо държим на склад ракети с голям обсег на действие, които могат да носят ядрени бойни глави? Защо са ни? НаТО е защитен съюз, а това защитни оръжия ли са? Кой допусна да се превърнем в мишена? Раздвижете си пилешките мозъчета и помислете по тези въпроси!
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ще им ударим по едно маде на рускините вдовици.
8
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 4 дни
А после ударите на НАТО по русия нямат ефект ще ударим кремъл
12
 
21
 
! Отговори
Българофил преди 4 дни
Путинофилите в България в очите на руснаците са си чисти предатели на родната България. Може да ви се усмихнах да ви глезят , но знаят ,че сте предатели.
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До всички Български Русофили! ..... Погледнете лицето му... Колко влюбено гледа към вас и ви се радва, че обичате Русия повече от България.... А България плаче че беше втори път покорена от една и съща азиатска пандема - кумани се наричат те и комунизъм обичат да правят навсякъде по света те!
12
 
19
 
! Отговори
Баба преди 4 дни
"Това хваша дикиш в България,където ври от руски агенти и заслепени псевдо патриоти русофили."Не, бе, това са напълно неплатени загрижени български граждани. То си е нормално някой да те заплашва с ядрен удар и ти да го възхваляваш колко е мощен, и как искаш да те удари тук и там.
14
 
24
 
! Отговори
Баба преди 4 дни
"При ядрен удар, от която и да е страна, русофили, нито краварофили, няма да могат да дращят тука"Само дето не САЩ ни заплашиха с ядрен удар, а "братска" Русия. Те така и атакуваха "братска" славянска Украйна, и сега заплашват братски славянски Полша и България. С такива "братя", на кого му трябват врагове.Само изверги които губят войната с малка Украйна заплашват други с ядрен удар. Това е, защото знаят, че ако Украйна не могат да победят, нямат шанс срещу 32-членна НАТО.
16
 
19
 
! Отговори
Бунгар преди 4 дни
Тази военна руска откачалка вярва ли си на глупостите които говори.Само за минути след това Америка ще изтрие Русия от картата на света. Нали знаят,че с USA шега не бива.Вътре в Русия могат да си се надъхват колкото си икат.Това хваша дикиш в България,където ври от руски агенти и заслепени псевдо патриоти русофили.Руското перчене не може да стресне Америка.Това го знае и Русия,но защо се правят на фалшиви героии ,незнам.
11
 
13
 
! Отговори
Баба преди 4 дни
Русо-роби, значи Русия казва, че ще ви удари с ракети, а вие се възнасяте колко добри, мъдри и справедливи са, така ли?Капка акъл нямате. Хубавото е, че руснаците всъщност нямат нищо, защото ако имаха, щяха да са победили малка Украйна вече, а не 3-дневна операция да я мъчат 3 години и да загубят Курск в процеса.
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тра, ла, ла... Аз съм ГенералПедал от УйГурия! Кой поляк, Кой румънец, Кой българин ше се противопостави на моя УйГурскиУйййй? Кой? Вий бяхте под УйГурско робство и отново пак ще седнете на Сталиското робство! Не може така ний УйГуртеПедалите да останеме без РусофилДупета по тия полски, румънски и български земи. АнадънМУ Де ви е Белия Чаршаф, да го направя аз УйГуреца червен? Да си спомните за мен, за мойта султанска инвазия от азия тръгнал аз от Жълтата река на Китай преди много, много векове!
4
 
17
 
! Отговори
.|. преди 4 дни
При ядрен удар, от която и да е страна, русофили, нито краварофили, няма да могат да дращят тука. Та... не си хабете силиците за глупости, защото най-големите късметлии от нас ще бъдат изпарени на секундата, без значение кого подкрепяте. В последните си секунди ще мразите и двете страни, безумци!
10
 
14
 
! Отговори
MmM преди 4 дни
Хаха, водката не прощава! " Според него Вашингтон иска да "остане на своя континент", но това няма да е възможно". Вие какво искате? Да дойдат при вас ли? Шaпкaр нeщaстeн
4
 
11
 
! Отговори
Коментар преди 4 дни
Вярвам, че Байдън не мисли много за Путин. Той изобщо не мисли много за нищо. Успяха тези около него да надробят кашата такава, че вече единствения варият е да я изядат гореща и да край. Но първо ще я пробват на сол и други подправки дегустаторите, като България, Полша и Румъния. Те ще имат честта да опитат първи от забърканото, защото са най-загрижени за доброто храносмилане на господаря на света.
7
 
8
 
! Отговори
Хитлер така речи преди 4 дни
1945 година:- Нека да ударят руснаците, пък като са толкова ербап, да видим тогава какво ще стане. НЕКА ДА УДАРЯТ! и ударил с юмрук по масата в бункера. ,така силно, че опадала мазилката по тавана.
5
 
3
 
! Отговори
До Майка Русия преди 4 дни
Как какво? Има царевица, помощ от Големия бял брат за бг-индианците (по-точно за вождовете им)
10
 
16
 
! Отговори
Майка Русия преди 4 дни
До 1316 Ами да попитаме партньорите ни от САЩ какво има в тези складове? Ааа, извинявам се, по договор ни е забранено да питаме. Е, защо ни е забранено? Може би защото в складовете има безобидни неща.
6
 
9
 
! Отговори
Майка Русия преди 4 дни
До 1550 Ами да попитаме партньорите ни от САЩ какво има в тези складове? Ааа, извинявам се, по договор ни е забранено да питаме. Е, защо ни е забранено? Може би защото в складовете има безобидни неща.
13
 
13
 
! Отговори
Ето че преди 4 дни
И Липовой нададе ужасен вой, но ще яде страхотен бой !